Navigacija TomTom – Instalacija

Navigacija TomTom – Instalacija

TomTom GPS (Global Positioning System) Navigacija  je  GPS NAVIGACIJA za automobile koje određuje najbolju rutu od vaše trenutne lokacije do  željenog odredišta koje ste uneli.

GPS NAVIGACIJE vas onda vode do vaše željene destinacije i odredišta  uz pomoć raznih glasovnih i vizuelnih instrukcija.

Iako se sledeći  postupci instalacije portabl GPS NAVIGACIJA mogu primeniti na sve GPS NAVIGACIJE , oni su specifični za modele TomTom ONE GPS NAVIGACIJA.

Uputstvo Za Instalaciju TomTom GPS Navigacija

 1. Izaberite područje na vozačevoj strani vetrobranskog stakla, ispod vašeg vidokruga, kako bi ste instalirali  nosač za vaš model TomTom GPS NAVIGACIJA. Proverite da li vaš pogled ka putu nije blokiran kada se GPS NAVIGACIJA postavi.
 2. Očistite površinu vetrobranskog stakla nekim sredstvom za čišćenje stakla i sačekajte da se osuši kako bi se nosač vaše GPS Navigacije lakše spojio sa staklom.
 3. Skinite zaštitnu foliju sa donjeg dela nosača. Navlažite donji deo nosača GPS NAVIGACIJE sa malo vode, jer će se GPS NAVIGACIJA tako sigurno zadržati na vetrobranskom staklu.
 4. Pritisnite usisni donji deo nosača na vetrobransko staklo. Ako vaš model ima EasyPort pričvršćivanje GPS NAVIGACIJE, okrenite ga u smeru kazaljke na satu dok se GPS Navigacija bezbedno ne pripije uz vetrobransko staklo.
 5. Ubacite kabal za punjenje iz punjača vaše  GPS NAVIGACIJE u vaš model TomTom navigacije i utičnicu punjača vaše GPS NAVIGACIJE u “upaljač utičnicu” vašeg automobila.

Podešavanje Tom Tom GPS NAVIGACIJA:

 

 1. Navigacija - Instalacija TOMTOM GPS NavigacijaPritisnite i držite prekidač za startovanje GPS NAVIGACIJE oko 20 sekundi dok se ne pojavi ekran sa porukom dobrodošlice. Ako se GPS NAVIGACIJA ne uključuje (LED svetlo nije zeleno), potrebno ga je dobro napuniti. Napunite GPS navigaciju preko adaptera kod kuće par sati ili vozite svoj automobil na nekoliko minuta dok se GPS NAVIGACIJA, koja je za vreme vožnje priključena  na električnu upaljač utičnicu ne napuni. Zatim pošajte ponovno uključivanje GPS NAVIGACIJE.
 2. Kada se GPS NAVIGACIJA ustartuje odgovorite na pitanja postavljena pri startovanju GPS NAVIGACIJE, pritiskom na ekran. Možete promeniti svoje postavke  u bilo koje vreme nakon podešavanja, pritiskom na “Change Preferences” ikonu u “Main” meniju TOMTOM GPS NAVIGACIJE.
 3. Vaša GPS NAVIGACIJA sadaj treba da odredi svoj trenutni položaj, koji u početku može potrajati i do 5 minuta. Vozite svoj automobil na otvorenom prostoru, bez visokih zgrada, ali bi najbolje bilo bezbedno zaustaviti automobil i sačekati od 3-5 minuta da GPS Navigacija odradi fiksiranje satelita i utvrdi svoj trenutni položaj. Stavite vašu GPS navigaciju na instrument tablu tako da ima jasnu I otvorenu liniju ka nebu. Kada GPS određuje svoj trenutni položaj, TOMTOM GPS NAVIGACIJA pokazuje takozvani pogled vožnje ili “driving view”.
 4. Kada GPS Navigacija konačno fiksira svoj trenutni položaj možete ukucati željeno odredište dodirivanjem ekrana glavnog menija i to ikona “Navigate to” i upisivanjem adrese počinje GPS navođenje.
 5. Gurnite i pritisnite GPS NAVIGACIJU na držač dok ne klikne. Lagano okrećite GPS navigaciju dok ne dobijete jasan i čist pogled ka ekranu GPS NAVIGACIJE. Nikada nemojte programirati vaše GPS NAVIGACIJE u toku vožnje, sve to učinite pre početka puta ili stanite i ponovo podesite GPS uređaj.  Startujte automobil,  pratite glasovna uputstva sa vaše GPS NAVIGACIJE i vaša avantura može da počne.

TomTom GPS NAVIGACIJA – Zaključak

Pratite ovo uputstvo i nećete imati nikakvih problema u korišćenju TomTom GPS NAVIGACIJA i korišćenju najnovijih GPS Mapa Srbije za TomTom Navigacije.

Autor sam i osnivač internet portala Navigacija.Više od deset godina iskustva u radu sa svim modelima GPS Navigacija i prisustva u razvoju GPS tehnologije učinilo je da hobi i ljubav prema tehnologiji i  GPS navigacijama preraste u nešto više. WEB Portal Navigacija čitaocima pruža sve potrebne informacije o najnovijim softverskim i hardverskim rešenjima u oblasti GPS Navigacija. Najnoviji projekti su vezani za primenu GPS tehnologije u smartfon uređajima pre svega razvoj Navigacija za Android telefone i primena GPS tehnologije i navigacija u iPhone smrtfon uređajima.Članci-Website-Twitter

Slični tekstovi

6 KOMENTARA

 1. [...] Navigacija  TOM TOM i njihova praktična upotreba u vožnji po Srbiji i uopšte po ovim našim Balkanskim “bespućima”su pitanja sakojima se često susrećem. Navigacija TomTom je navigacija vrhunskih hardverskih i softverski performansi. Ono što izdvaja TomTom modele NAVIGACIJA u širokoj ponudi GPS Navigacija je odličan softverski paket baziran na specifičnoj Linux platformi, intuitivni meniji prilagođeni i korisnicima GPS NAVIGACIJA koji se po prvi put susreću, sa ovim u poslednje vreme nezaobilaznim gedžetima u našim automobilima, izdržljiv i izuzetno optimizovan hardver, pratećom opremom za GPS NAVIGACIJE vrhunskog kvaliteta (softver,nosači,punjači data kablovi),  dobar dizajn i kvalitetna završna obrada . Ono što je za sve modele TOM TOM GPS Navigacija jedna od osnovnih karakteristika je i izuzetno kvalitetan prijem satelitskog signala. [...]

 2. POŠTOVANI GSP.STOJKOVIĆ! DIVAN TEKST STE NAPISALI U VEZI TOMTOM NAVIGACIJE. NA MOJU MUKU MEĐUTIM NISAM NAŠLA ODGOVOR.DOBILA SAM TOMTOM START 20 NAVIGATOR IZ AUSTRIJE,MEĐUTIM SAMO NEMAČKI ,POLJSKI,JEZIK JE AKTIVIRAN,MAĐARSKI JEZIK NEMOŽE DA SE KORISTI MADA SE POJAVLJUJE,DALI MOŽE TO DA SE AKTIVIRA I GDE? UNAPRED VAM HVALA ZA RAZUMEVANJE MOG PROBLEMA!

 3. [...] za svega 72$. TomTom svojim korisnicima nudi i dva softvera za skidanje i rad sa najnovijim GPS mapama. To su HOME (za starije modele navigacija) i My TomTom (najnovji modeli iz 2011-te pa na dalje). [...]

 4. [...] TomTom navigacije su vrlo popularne zbog odličnog hardvera i još boljih softverskih performansi. Naučite kako da ih instalirate u svom automobilu.  [...]

Odgovori