Android uređaji i ažuriranje sistema

Android telefoni i ostali android gedžeti su danas u selom svetu, nesumnjivo najprodavaniji i najpopularniji tehnološki uređaji. Google je nedavno priznao da svakog dana aktivira preko 1.3 miliona android uređaja.

Različiti proizvođački brendovi i različite verzije Android operativnog sistema svakako mogu zbuniti prosečnog korisnika, pogotovu kada na red dođe i ažuriranje telefona najnovijom verzijom android operativnog sistema.

Problem korisnicima android telefona predstavlja i retko i nestalno pojavljivanje ovih najnovijih ažuriranja android operativnog sistema koji nije vezan samo za proizvođače telefona već i za mobilne operatere, koji na ovaj ančin pokušavaju da svoju mobilnu GSM mrežu drže rasterećenom.

Ažuriranje Android operativnog sistema

Ukoliko ste saznali da postoji najnovija verzija android operativnog sistema za vaš android telefon, ažuriranje( update) možete izvesti tako što će te otići na opciju “Podešavanje” zatim se kratko spustite na opciju ” O telefonu” kliknete na opciju “Ažuriranje” i kliknete na “Proveri nova ažuriranja“.

Sa ovim metodom će te imati problem upravo zbog retkog i razređenog pojavljivanja novih verzija operativnog sistema.

Čak i ako za vaš android telefon postoji najnovija verzija operativnog sistema, ukoliko vaš mobilni operater nije stavio vaš uređaj na listu čekanja za ažuriranje, nikako nećete uspeti pronaći novo ažuriranje i naterati telefon da izvrši novi update.

Kako bi smo ovo popravili probajte nekoliko sledećih saveta. Moramo vam napomenuti da i ovi trikovi ne uspevaju baš iz prvog puta pa čak možda i ne uspete da ažurirate vaš android smartfon. Ništa vas ne košta da probate.

Meni je to uspelo čak iz četvrtog pokušaja, a neki čitaoci portala Navigacija su me uveravali da su na ovaj nači ažurirali svoj android operativni sistem iz prvog puta.

Android Samsung Galaxy S3 Konačno
Samsung Galaxy S3

Pre nego što ponovo pokušamo sa ažuriranjem idite na opciju “Podešavanja” pa na “Aplikacije”  i odaberite “Sve“.

Spuštajte se kroz aplikacije dok ne pronađete aplikaciju “Okvir za Google usluge“.

Kliknite na nju.

Zatim pritisnite opciju “Obriši podatke” pa “OK“. Onda kliknite na opciju “Prinudno zaustavljanje”  i opet naravno “OK“.

Sada možete ponovo odraditi gore pomenute korake za ažuriranje operativnog sistema vašeg telefona ili nekog drugog android gedžeta.

Ukoliko vam se posreći i ažuriranje bude uspešno, nemojte se uplašiti ukoliko vam se na strani za ažuriranje pojavi neki davni datum ( meni je npr. stajala 1994 godina) zadnje provere ažuriranja.

Ukoliko ne vidite neki stariji datum proces je neuspešan i probajte ažuriranje ponovo, korak po korak.

Dok korisnici iPhone-a i Windows Phone-a nemaju problema sa svojim ažuriranjima, android korisnici su navikli na ovakva “štapom i kanapom” rešenja.

Pravim korisnicima androida ovo svakako i ne smeta jer su prednosti androida mnogo veće nego što je slučaj za pomenutim sistemima.

Uostalom, učenje i primena novih trikova je postao deo svakodnevnog života jednog android korisnika.

Ukoliko imate neki od ovih uređaja i nemate sreće sa pronalaženjem najnovijih ažuriranja, probajte sa ovim savetima, nemožete ništa izgubiti.

Ukoliko ste jedan od srećnika koji je napokon uspeo da ažurira svoj android telefon podelite sa čitaocima portala Navigacija svoja iskustva i znanje.

10 KOMENTARA

  1. Kada udjem u podesavanja i idem na aplikacije, stisnem SVE i udjem u okvir za google usluge i stinem obrisi podatke i on mi automatski sam ode na zatvori prinudno. I posle uradim one korake za azuriranje i ista. Tako mogu po 100% i opet nece moci. Da li postoji neko resenje ili drugi nacin? Odgovorite, hvala…

POSTAVI ODGOVOR