Carminat TomTom fabričke navigacije dobile najnovije izdanje navigacione mape Evrope za septembar 2018

Carminat TomTom fabričke navigacije koje se ugrađuju u Renault vozila (Clio, Scenic, Laguna, Megane…) su pored Peugeot WipNav,Connect Nav(RNEG) i Citroen MyWay fabričkih navigacionih uređaja, definitivno najzahvalnije i najisplativije za nabavku i kupovinu kada su u pitanju vozači iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i Balkana uopšte.

Konačno je došlo vreme da i vozači u Srbiji koji poseduju fabričke navigacione uređaje u svojim Renault vozilima osete sve blagodeti i pogodnosti koje pruža fabrički instaliran navigacioni sistem.

Najnovija TomTom navigaciona GPS mapa koja nosi oznaku v10.15 se uspešno instaliraju u Carminat TomTom fabričke navigacije i najvažnije od svega je da su detaljne, rutabilne do kućnog broja i apsolutno upotrebljive na putevima širom Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Grčke, Mađarske…Ovo je dopunjeno izdanje najnovijih navigacionih mapa 10.11 koje su se pojavile sredinom juna 2018-te.

Najnovije Carminat TomTom GPS Mape se trenutno instaliraju isključivo u Carminat TomTom Renault navigacije (sva Renault vozila do februara 2011-te godine koja imaju Carminat TomTom fabrički navigacioni uređaj sa memorijskom karticom), dok se ažuriranje najnovijih navigacionih mapa u Carminat Live, R-Link fabričke navigacije (sva Renault vozila od 2011-2017-te godine) isključivo obavlja online preko zvaničnog TomTom Map update servisa.

Detaljnu proceduru kupovine i instalacije najnovijih navigacionih mapa za Carminat Live navigacije možete naći ovde.

Navigacione mape za Renault Carminat Live fabričke navigacije se jedino mogu ažurirati preko TomTom servera uz pomoć originalne memorijske kartice.

Za instalaciju najnovijih GPS mapa Centralne i Istočne Evrope i navigacionog softvera u Carminat Renault navigacije je potrebna SD memorijska kartica od 2gb. Preporuka je memorijska kartica od 4gb.

Ukoliko želite instalirati kompletnu navigacionu mapu Evrope za vašu Carminat fabričku navigaciju, potrebna je memorijska kartica od minimum 4gb. Preporuka je kartica od 8gb.

Mapa Srbije za Renault Carminat fabričke navigacije- Iskustva

Najnoviju Carminat Mapu Srbije smo testirali u vozilu Renault Scenic 3, Renault Laguna i Renault Megan  sa Carminat fabričkom navigacijom. (kraj 2010-e).

Sama instalacija navigacionog softvera, novih mapa i pratećih dodataka mapama je protekla glatko i bez ikakvih problema. Verzija koju smo instalirali je mapa Evrope v10.15 (izašla krajem avgusta 2018-te godine) u okviru koje se nalazi kompletna putna mreža 45 evropskih zemalja.

U okviru najnovije Europe 10.15 navigacione mape, kompletno detaljno i rutabilno pokrivanje putne mreže od zemalja našeg balkanskog regiona imaju Hrvatska, Slovenija, Grčka, Mađarska i Rumunija sa 98%.

Srbija i Crna Gora su pokrivene sa 92% putne mreže, Bugarska sa 75%, Makedonija 77%, Albanija 70% i Bosna i Hercegovina sa 65% pokrivenosti putne mreže.

Kragujevac sa okolinom je poprilično dobro pokriven i to do nivoa kućnih brojeva, a to se najbolje pokazalo vožnjom kroz naselja na perfireji grada, gde su čak i najnovije ulice bile ucrtane i sa kućnim brojevima.

Slična situacija je i u svim ostalim većim gradovima Srbije (Beograd, Novi Sad, Niš, Subotica, Valjevo, Kikinda, Zrenjanin,Kraljevo,Čačak, Leskovac,Valjevo), gde su odlično pokrivena skoro sva naselja, uključujuči i ona znatno udaljena od centra grada.

Posebno ističemo i pohvaljujemo novu TomTom navigacionu mapu 10.11 dobrom pokrivenošću juga Srbije, pre svega Sudrulice, Vladičinog Hana, Vranja i okoline. U svim navedenim gradovima konačno je upisan veliki broj ulica sa tačnim nazivima ali još uvek bez kućnih brojeva. 

Prva test vožnja po Kragujevcu i okolini je protekla u zapažanju određenih ispravki u odnosu na prethodno izdanje TomTom mape Srbije.

Nismo primetili nikakav nedostatak u radu i grafici. Rešili smo da malo namučimo navigacioni uređaj, pa smo često zadavali navigacionu rutu, a zatim namerno menjali pravac kako bismo videli kako će se i kojom brzinom Renault Carminat TomTom fabrička navigacija snaći.

Carminat TomTom fabrička navigacija u Srbiji

Brzina fiksiranja satelita i kvalitet GPS signala je bio na vrhunskom nivou(fiksirano osam satelita) pa je tako i sama reakcija uređaja na promenu rute bila odlična.

Manje zamerke na kvalitet rutabilnosti mape Srbije i dalje imamo kada su u pitanju manja mesta, varošice i sela. Zamerke se posebno odnose na primetan nedostatak kućnih brojeva u okviru ulica posebno kada su manja mesta u pitanju.

Primetno je da su kod izrade i planiranja najnovijeg junskog izdanja TomTom GPS mape,  primarni ciljevi razvojnih timova pre svega bili usavršavanje i fino podešavanje mapa većih gradova i detaljno obeležavanje i označavanje novih ulica u manjim mestima ali za sada bez kućnih brojeva.

Navigacione GPS mape Hrvatske i Slovenije su kao i u prethodnom izdanju besprekorne sa sitnijim izmenama u nazivima novih ulica i dodavanju kućnih brojeva. Ove dve zemlje imaju kompletnu pokrivenost. Mapa Crne Gore je kao i mapa Srbije detaljna i rutabilna do kućnog broja sa odličnom pokrivenošću pre svega najvećih crnogorskih gradova(Podgorica, Nikšić, Budva,).

Sa nešto više od 13 miliona km ucrtanih puteva i sa skoro 10.000.000 POI tačaka najnovija Carminat TomTom navigaciona mapa Evrope v.10.15 predstavlja najdetaljniju mapu evropskog kontinenta do sada.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Naručite najnoviju navigacionu mapu Evrope za Renault Carminat fabričke navigacije

Navigaciona mapa Evrope v.10.15 za Renault Carminat fabričke navigacije

5 KOMENTARA

  1. Pozdrav,
    Interesuje me da li automobili, recimo Reno Laguna 2011, imaju u sebi GSM/3G chip sa sim karticom?

    Naime, u opcijama navigacije pronalazim status mreze, sa sve 4/5 crticama signala, IMEI brojem i ostalim detaljima i kako ista pokusava da se poveze na mrezu, ali naravno bezuspesno. Nov sam u ovoj oblasti i nije mi jasno kako to funkcionise…

  2. moze li da se nasteluje sat na navigaciji,kako da podesim vreme jedan sat npred.navigacija kod reno clio 3,godiste2011.navigacijaTOMTOM

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.