Najnovije GPS Mape Srbije Septembar i Oktobar 2014

Najnovije GPS Mape Srbije Septembar i Oktobar 2014

Nove Navigacione karte za septembar i oktobar 2014

Kraj leta i početak jeseni je obično period kada su svi maping provajderi poprilično zauzeti predstavljanjem najnovijih GPS mapa. Tako je bilo i ove godine, pa se pred nama nalaze najnovija izdanja GPS mapa za septembar 2014-te godine. Novim verzijama GPS mapa se mogu pohvaliti svi korisnici TomTom navigacija, Garmin navigacija i iGo navigacija.  Detaljno smo testirali najnovije navigacione GPS mape za sve modele navedenih navigacionih uređaja, pa evo i naših utisaka.

Nove Navigacione GPS Mape za iGO navigacije – Here 2014.q1 septembar 2014

Verzija baze najnovije GPS mapa za iGO navigacije nosi oznaku 2014.q1 i maping provajder HERE ih je svetskom tržištu predstavio sredinom avgusta 2014-te godine. Najnovije navigacione mape HERE, su dobili korisnici na svim kontinetima, a mi ćemo posebnu pažnju obratiti na najnovije GPS mape Evrope.

Evropski komplet navigacionih mapa Here 2014.q1,  sadrži do kućnog broja detaljne i rutabilne navigacione mape 48 evropskih zemalja. Mape su pojedinačne i mogu se instalirati posebno i nezavisno jedna od druge. U okviru kompleta Here 2014.q1  se pored standardnih i uvek zastupljenih zemalja Istočne, Zapadne, Centralne Evrope i Skandinavije nalaze i najnovije detaljne navigacione GPS mape Rusije, Kazahstana, Ukrajine,  Turske i Velike Britanije.

Navigacioni komplet Here 2014.q1, je obogaćen i sa najnovijim dodacima navigacionim mapama. Pored prikaza objekata i zgrada u 3d-u i 2d-u, komplet Here 2014.q1, nudi i najnovije POI tačke, POI tačke za vozače kamiona, kamionske mape, detaljna obaveštenja za vozače i mnogo drugih značajnih funkcija za uspešno korišćenje navigacije.

HERE-Najnovije GPS Mape zaKao i u prethodnim izdanjima kvalitet najnovije GPS mape Srbije u HERE izdanju za iGO navigacione uređaje je na izuzetno visokom nivou. Septembarska navigaciona Mapa Srbije je i definitivno do sada najdetaljnija i sa veličinom od 10.5MB predstavlja najkompletnije izdanje koje nam je HERE ponudio kada je Srbija u pitanju. Ispravljeni su neki od nedostataka iz prethodnih izdanja, a posebno ističemo unet veliki broj kućnih brojeva u manjim mestima.

Pokrivenost putne mreže Srbije, kompanija HERE polako povećava i nadamo se da ćemo uskoro imati kvalitetnu mapu sa pokrivenošću od 95 procenata.

Slična situacija i kvalitet najnovijih navigacionih GPS karti je i kada su u pitanju zemlje bivše SFRJ. Hrvatska i Slovenija i dalje drže primat, sa najbolje pokrivenom putnom mrežom i novim ažuriranim POI tačkama. Najnovije navigacione mape najviše  su napredovale kada je u pitanju pokrivenost putne mreže Kosova, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Mapa Crne Gore je standarno dobra i pokrivenost putne mreže se kreće oko 90%.

Grčka mapa je takođe poboljšana i uz primetne ispravke kada su u pitanju kućni brojevi manjih primorskih mesta.

Zemlje Zapadne Evrope(Italija,Nemačka, Francuska, Italija, Holandija,Švajcarska…) su poslovično odlično pokrivene i kvalitetno odrađene. Pokrivenost putne mreže je preko 95% i uz nove POI tačke, razna upozorenja za vozače i 3d prikaze objekata i raskrsnica, zaista nije problem snaći se u ovim zemljama uz pomoć navigacije.

GPS Mape za TomTom navigacije – Europe v9.40 oktobar 2014

Mapa Srbije za sve TomTom NavigacijeNakon velikog uspeha sa prethodnim izdanjima navigacionih mapa koje nose oznaku v.9.20, v9.25 i 9.35 TomTom nastavlja svoj pohod ka vrhu.

Sredinom oktobra 2014-te godine pojavila su se najnovija izdanja GPS mapa za sve modele  portabl TomTom navigacija kao i za modele Renault fabričkih navigacionih uređaja Carminat TomTom i Carminat TomTom Live . Najnovije mape nose oznaku v 9.37 i v9.40 i dostupne su korisnicima širom sveta.

Kao i do sada TomTom je svoje navigacione GPS mape prilagodio korisnicima širom planete, podelivši svoje najnovije GPS mape u tri regionalne grupacije.

Prvi region čine setovi mapa Australie, Novog Zelanda i Azije, drugi region su GPS mape Evrope, Bliskog Istoka i Afrike i treći region su navigacione mape za korisnike u Severnoj Americi, Južnoj Americi i Centralnoj Americi. Svaki kontinet je zatim podeljen na manje regije i oblasti pri čemu svaka regija ima svoju najnoviju navigacionu mapu.

TomTom Europe v.9.40 je najnovija detaljna i do kućnog broja rutabilna navigaciona mapa Evrope. Mapa pokriva 45 evropskih zemalja(uključujući i Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo).

Sa preko 11.3 miliona kilometara ucrtane putne mreže i preko 7,5 miliona POI tačaka predstavlja najobimniju i najkvalitetniju navigacionu mapu Evrope koju smo imali prilike da vidimo od maping provajdera TomTom-a. Veličina mape od 3.6 GB dovoljno govori o detaljima i informacijama u okviru mape.

Hrvatska i Slovenija imaju detaljno pokrivanje putbe mreže. Srbija i Crna Gora imaju pokrivene od 90% putne mreže, sa primetnim poboljšanjima detalja rutabilnosti do nivoa kućnog broja. Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija su pokrivene samo glavnim povezujućim putevima.

 

GPS Mape za Garmin navigacije – City Navigator Europe 2015.30 oktobar 2014

 

Garmin City Navigator Europe 2014.40Najnovija verzija navigacionih mapa za Garmin navigacije nosi oznaku Garmin City Navigator NTU 2015.30. Kao i do sada i ovu najnoviju navigacionu mapu je za Garmin uredio i napravio maping provajder HERE. Veličina kompletne instalacije je nešto preko 6 GB i zaista predstavlja značajan ogroman korak napred u odnosu na sva prethodna izdanja HERE navigacionih karti za Garmin navigacione uređaje.

Garmin City Navigator NTU 2015.30 je detaljna i do nivo kućnog broja rutabilna navigaciona mapa za kompatibilne Garmin navigacione uređaje.

Ucratano je više od 11 miliona kilometara evropske putne mreže uključujući sve auto puteve, nacionalne i regionalne obilaznice i tranzite kao i veliki broj lokalnih puteva i ulica.

Preko 6.7 miliona ažuriranih POI tačaka garantuju sigurno snalaženje širom Evrope. Najnovije POI tačke obuhvataju informacije o hotelima, restoranima, turističkim atrakcijama, graničnim prelazima, parkinzima, benzinskim pumpama i mnogim drugim neophodnim objektima koje su putniku namerniku potrebne prilikom obilaska nepoznate zemlje i nepoznatih predela.

Srbija, Kosovo, Hrvatska, Slovenija i Makedonija imaju potpunu pokrivenost u okviru najnovije Garmin mape City Navigator Europe 2015.30. Povećana je pokrivenost urbanih delova Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Zemlje Zapadne i Istočne Evrope, kao i Skandinavija su tradicionalno u potpunosti pokrivene sa mnogobrojnim ispravkama na nivou kućnog broja i sa velikim brojem novo dodatih POI tačaka.

Navigaciona mapa Garmin City Navigator NTU 2015.30 je kompatibilna sa najvećim brojem Garmin navigacija. Nije kompatibilna sa StreetPilot navigacionim uređajima.

 

Nema komentara

Ostavi odgovor