Navigacija i Putovanja

Navigacija i Putovanja

2 229

Provedite odmor kvalitetno uz pomoć GPS navigacije

Razvojem tehnologije GPS Navigacija koje su nam sada zaista dostupne po izuzetno povoljnim cenama (od 7000,00 – 20000,00 din) glupo je izgubiti se u nekom nepoznatom mestu ili što je još gore, sedeti satima u automobilu zaglavljen u nekoj saobraćajnoj gužvi. GPS Navigacija je izuzetan uređaj za upotrebu u kolima, ali isto toliko korisna i za upotrebu pri pešačenju. GPS Navigacija vozačima pomaže da pronađu prečicu ili kraći put i lakše stignu do svog željenog odredišta, a pešacima GPS Navigacije omogućuju istraživanje i osvajanje nepoznatih terena. Najveću pomoć GPS Navigacija nam pruža pri samom planiranju i organizovanju putovanja,što nam je u periodu letnjih godišnjih odmora vrlo bitno. GPS Navigacije će vam pomoći ne samo tako što će odretiti vašu rutu do odredišta, već će vam dati i predlog  kako da unesete živosti i malo avanture u vaš put, tako što će vam pronaći najbolje restorane, hotele, mesta od istorijskog značaja, i učiniti vaš odmor i samo putovanje znatno prijatnijim i živopisnijim.

GPS Navigacija – Putovanje sa vašim digitalnim ljubimcem

Evo i nekoliko zgodnih saveta kako će te vaš odmor i putovanje učiniti prijatnijim uz vaše modele GPS Navigacija:

  1. Ukoliko nameravate da se na vašem putu u potpunosti oslonite na GPS Navigacije potrebno je da se prvo u potpunosti upoznate kako one rade, kalkulišu rutu i pronalaze POI tačke. Ovo će vas poštedeti od nepotrebnih zaustavljanja na putu,  unošenja nepravilnih informacija u vaše GPS Navigacije ili čak od brisanja vrednih informacija u vašoj GPS Navigaciji.
  2. Ažurirajte mape vaše GPS Navigacije i potrudite sa da koristite najnovije mape i softver koji vaša GPS Navigacija može koristiti. Ovo će vam omogućiti da put pregledate pre samog odlaska na godišnji odmor. Vrlo je bitno da se upoznate sa načinom kako vaša GPS Navigacija kalkuliše rutu.
  3. Proverite kvalitet baterije vaše GPS Navigacije. Bitno je da vam je punjač  za kola ispravan jer  sama baterija vaše GPS Navigacije ne pruža mnogo u samostalnom radu bez punjača za auto. Život baterije GPS Navigacije varira od modela do modela i najsigurniji način je da GPS Navigaciju držite na punjaču u autu.
  4. Nikako ne ostavljajte GPS Navigacije na držaču vašeg vetrobranskog stakla u vreloj vozačkoj kabini  jer su GPS Navigacije i njihova elektronika osetljive na ekstremno visoke temperature. Skidanjem GPS Navigacije sa držača će te sprečiti i krađu uređaja i nepotrebno obijanje automobila.
  5. GPS Navigacije kao što su Garmin, Mio, Magellan, TOM TOM, Becker i druge GPS Navigacije imaju mogućnost otključavanja, dopunjavanja i ažuriranja mapa i POI tačaka. Najnovije POI tačke će vam pomoći u pronalaženju restorana, kafana, hotela i  odmorišta duž vaše rute. Vaše je samo da odaberete kakvu vrstu kuhinje volite,a vaše GPS Navigacije će odraditi teži deo posla.
  6. GPS Navigacije posebno one koje koriste iGO Primo softver ili Garminov softver imaju i korisne savete za putnike u obliku turističkog vodiča o zemlji u koju putujete, sa svim informacijama o prazničnim danima, smeštajem, hotelima i saobraćajnim propisima.
  7. Potrudite se da dobro upoznate mogućnosti vaših modela GPS Navigacija pre nego što krenete na dugo željeni put  i godišnji odmor. Pametno iskoristite velike mogućnosti ovih korisnih stvarčica i uživajte u njima. GPS Navigacija je tu da vam pomogne u uživanju.

 

Navigacija i Putovanja

Slični tekstovi

2 KOMENTARA

  1. [...] li posedujete neki od modela GPS Navigacija, ili možda imate neki android telefon sa instaliranom softverom za android navigacije. Ukoliko je [...]

  2. [...] su samo neke od korisnih funkcija koja su neophodna za svakog poslovnog putnika.Ove funkcije vaših GPS Navigacija vam mogu sačuvati dragoceno vreme i uštedeti teško stečeni [...]