Najnovije GPS mape za sve modele GPS navigacija

Kraj aprila i početak maja svake godine je vreme rezervisano za objavljivanje najnovijih GPS Mapa za sve modele GPS navigacija. Ovo je samo prvi deo ultimativnog vodiča o GPS mapama, u kome ćemo napraviti kratak pregled svih najaktuelnijih GPS mapa na tržištu, koje vi možete instalirati u vaše GPS navigacione uređaje. Radi vašeg lakšeg snalaženja sve GPS navigacije u koje je moguće instalirati iGO Primo 2.4 ( to je velika većina navigacionih uređaja na GPS tržištu) biće svrstane u jednu grupaciju iGO Primo GPS navigacija. Pored iGo primo navigacija napravićemo pregled i najnovijih GPS mapa za Garmin navigacije i navigacije TomTom. Napominjemo da se najnovije GPS mape za igo Primo navigacije mogu koristiti i za sve modele navigacija za android koje koriste iGO primo navigacioni softver za android operativni sistem. Ovo je

Najnovije GPS Mape za iGO Primo GPS navigacije

Svi modeli iGO Primo navigacija mogu koristiti najnovije GPS mape tri maping provajdera. To su Navteq, TeleAtlas(TomTom) i TopMap maping provajderi. Navteq i TeleAtlas su globalni proizvođači GPS mapa koji objavljuju GPS mape svih kontinenata i zemalja na planeti, a posebno kvalitetno je obrađen region kompletne Evrope ( i Istočna i Zapadna Evropa), dok TopMap predstavlja lokalne maping provajdere i koje uglavnom obrađuju region Istočne Evrope i Balkana. Sve najnovije GPS mape koje ćemo predstaviti u ovom kratkom vodiču GPS maping provajdera su rutabilne i detaljne na nivou kućnog broja željene destinacije.

TopMap GPS Mape

TopMap GPS Mape

TopMap GPS Mape TopMap GPS mape su mape lokalnih maping provajdera zemalja Istočne Evrope. Spadaju u najdetaljnije i najkvalitetnije urađene karte Istočne Evrope na svetskom tržištu GPS mapa. Obuhvataju detaljne i rutabilne do kućnog broja GPS Mape, sa obrađenih dvadeset Istočno Evropskih zemalja, a najnovije TopMap GPS mape nose oznaku 2013.09. Pojavile su se sredinom aprila 2013-te godine i za sada su sa ovom najnovijom verzijom dostupne samo mape  Rumunije i Mađarske. GPS Mapa Turske nosi verziju 2013.10 i objavljena je krajem 2013-te godine. U okviru TopMap paketa GPS mapa se nalaze i specijalni dodaci GPS mapama.To su najnovije POI tačke, 3D zgrade, reljef sa topografskim podacima,upozorenja za vozače,radari i brzinske kamere kao i inteligentni profilii ruta sa unapred obrađenim rutama Istočne Evrope koji vozačima znatno olakšavaju izbegavanje gužvi u saobraćaju.

Najnovija TopMap GPS Mapa Srbije nosi oznaku 2012.07 i pojavila je se sredinom oktobra 2012-te godine. Proizvođač mape Srbije je Contrast d.o.o., a veličina najnovije GPS mape Srbije je nekih 7.2mb i dosada je najkvalitetnije izdanje mape Srbije urađeno od strane od bilo kog maping provajdera. Pored velikog broja ispravljenih nedostataka iz prošlih verzija ( dodat veliki broj  kućnih brojeva u manjim gradovima i bolje obrađena putna mreža po ruralnim područjima), najnovija TopMap GPS mapa Srbije ima ucrtan novi most preko Ade, obilaznicu oko Beograda, nove kružne tokove u Kragujevcu i Novom Sadu.Napominjemo da i pri korišćenju iGo Primo Navigacija za android moguće koristiti najnovije TopMap GPS Mape.

Navteq GPS Mape

GPS Mape Navteq

Navteq GPS mapa EvropeNajnovije Navteq GPS Mape nose oznaku 2013.q2 i na tržištu su se pojavile sredinom septembra 2013-te godine. Najnovije septembarsko izdanje 2013.q2 Navteq GPS Mapa obuhvata: Evropu, Ameriku i Kanadu, Australiju i Novi Zeland,Bliski Istok, Aziju, Brazil i Indiju. Navteq GPS mape Evropskog kontinenta obuhvataju mape 47  zemalja Zapadne i Istočne Evrope.Detaljne su, rutabilne do kućnog broja.

Navteq GPS mape su definitivno najbolje GPS mape Zapadne Evrope i uz veliki broj dodataka mapama koje se dobijaju uz Natveq maping softverski paket predstavljaju najbolji izbor za sve one vozače kojima je prioritet putovanje  po inostranstvu. Kao i TopMap paket GPS mapa i Navteq nam nudi u najnovije POI tačke, 3D zgrade, reljefne dodatke sa topografskim podacima,upozorenja za vozače auromobila i vozače kamiona ,radare,  brzinske kamere i inteligentne profile ruta sa unapred obrađenim rutama Zapadne i Istočne Evrope koji svim vozačima znatno olakšavaju izbegavanje gužvi u saobraćaju i bezbedan dolazak na željenu destinaciju.

Posebna pohvala  Navteq-u za odlično odrađenu mapu Turske.

Kamionska navigacija i Navteq GPS Mape

Pored 47 mapa Evropskih zemalja u okviru ovog maping paketa se nalazi i paket POI tačaka koji pored standardnih POI tačaka obuhvata i proširene POI tačke kao i specijalizovane POI tačke za vozače kamiona.Navteq GPS mape su prvi izbor kada je instalacija kamionskih navigacija i GPS mapa za kamion u pitanju. Pored kvalitetnih kamionskih mapa i kamionskih POI tačaka, najnoviji Navteg paket mapa obuhvata i specijalne kamionske kartografske podatke koji zapravo i omogućavaju vozačima kamiona prave informacije prilikom vožnje.

Najnovija oktobarska Navteq GPS mapa Srbije je značajno unapređena u odnosu na prethodne verzije Navteq mapa naše zemlje. Veličina joj je nekih 6.4 mb i pored ispravljenih nedostataka iz prethodne verzije sadrži i najnovije promene na putnoj mreži Srbije. Uz GPS mapu Kosova, koje je u prethodnom izdanju Navteq GPS mapa, dobilo svoju samostalnu GPS mapu, čini nam se da će ova najnovija Navteq izdanja dobro uzdrmati tron mapi Srbije  koji već dugo vremena neprikosnoveno drži TopMap GPS mapa Srbije. Ukoliko koristite iGo Primo navigaciju za android možete koristiti i Navteq GPS mape.

TeleAtlas(TomTom) GPS Mape – Najgore GPS Mape Istočne Evrope

TomTom GPS Mape za igo Primo Navigacije

Nismo bez razloga za kraj ostavili najnovije GPS Mape koje nam nudi TomTom. Ovo je definitivno poslednji put da se na portalu Navigacija pominju TeleAtlas GPS Mape za iGo Primo navigacije. Jednom rečju TeleAtlas GPS Mape (kada je Istočna Evropa u pitanju) ne zaslužuju da se nađu na vašim navigacijama.

Najnovija verzija TomTom GPS mapa nosi oznaku 2013.06 i izašle su kao i prethodne mape ovog kvartala, početkom novembra 2013-te godine. Obuhvataju četrdesetak zemalja Zapadne i Istočne Evrope, ali se sa potpunim poverenjem mogu koristiti samo u pojedinim zemljama Zapadne Evrope(Nemačka, Francuska, Italija, Švajcarska…).

Kao i do sada TomTom-ov razvojni tim nastavlja potpunu ignorantsku politiku mapiranja ovog dela Evropskog kontinenta. Mape Srbije, Hrvatske, Bosne, Makedonije, Bugarske, Rumunije i ostalih zemalja Istočne Evrope su toliko loše urađene da nisu vredne nikakakvog pomena i diskutovanja. Pojedine besplatne navigacije za android sa OpenStreetMap razvojnom platformom imaju mnogo puta bolje i detaljnije GPS Mape nego što je to slučaj sa najnovijim TomTom GPS mapama Istočne Evrope.

TomTom GPS mape instalirajte samo ukoliko nemate mogućnost instalacije drugih i u prekoj nuždi. U suprotnom izbegavajte ih u širokom luku. Kao i prethodne i najnovije TomTom GPS mape je moguće instalirati u iGo Primo android navigacije.

Ovo je kraj prvog dela vodiča kroz najnovije GPS Mape za sve modele GPS Navigacija u kome smo se pozabavili najnovijim GPS mapama za sve modele iGO Primo navigacija. U drugom delu ćemo obraditi najnovije GPS mape za sve modele Garmin navigacija.

2 Komentari

Ostavite komentar