Auto GPS navigacija je pravi poklon ukoliko rešite da sebe ili dragu osobu častite lepim prazničnim poklonom. Konačno ste  rešili da kupite neki od najnovijih modela portabl auto navigacija.

Evo nekoliko korisnih i osnovnih saveta vezanih za upotrebu i korišćenje auto GPS navigacija za vas.

GPS Navigacija Garmin nuvi 3790T
Garmin Nuvi 3790T

Auto GPS navigacija se može registrovati

Ukoliko niste kupili navigaciju sa uslugom doživotnog ažuriranja GPS Mapa, registrujteje je odmah jer je vreme praznika imožda možete dobiti besplatan update vaših GPS mapa.

Uradite to u roku od 60-90 dana jer je to vremenski period u okviru koga proizvođači dozvoljavaju besplatni update GPS Mapa.

Ovde imate registracione strane za Garmin, Magellan i TomTom.

Ostvarite inicijalnu konekciju sa satelitima na vašoj navigaciji

Izađite napolje i dozvolite vašoj navigacije povezivanje sa satelitima. Na ovaj način će navigacija skinuti najnovije podatke o satelitima.

Ovaj korak nije neophodan ali je značajan pogotovo ukoliko često koristite vaš GPS ili ukoliko vaš navigacioni uređaj nema najbolji i najprecizniji satelitski prijem.

Učitavanje novih podataka o satelitima će sigurno popraviti situaciju i prijem satelitskog signala.

Auto GPS navigacija Bezbedno postavite nosač auto GPS navigacije

Ukoliko nosač navigacije postavljate  direktno na vetrobransko staklo potrudite se da staklo ne bude prljavo i zamrznuto sa unutrašnje strane šoferšajbne.

Jedna kap vode može napraviti čudo i učiniti da se nosač navigacije dobro i bezbedno zalepi za staklo šoferšajbne.

Nešto skuplji modeli poseduju i posebno postolje koje se instalira na prednju policu automobila neposredno iznad kilometar sata. Za mene je ovo postolje poprilično bezbedno,zgodno i elegantno rešenje.

Zaštitite vaš novi navigacioni uređaj

Najbolja zaštita vaše GPS Navigacije je da uvek bude uz vas. Po završetku vožnje, skinite je sa nosača i odložite u torbicu koju ste dobili prilikom kupovine vašeg uređaja.

Ne ostavljajte je u polici automobila već  je ponesite sa sobom.

Detaljno istražite opcije vaše nove GPS auto navigacije

Prebirajte opcije menija vaše nove igračke. Probajte simuliranje rute kojom najčešće idete i uporedite iskustva koja vi već imate sa rutom koju vam je navigacija ponudila.

Podesite način rutovanja i izbegavanja makadam puteva, trajekta i drugih stvari koje vam neće biti od pomoći na vašem putovanju.

Postavite lokaciju vašeg doma

Većina GPS navigacija nam nudi opciju postavljanja kućne adrese radi lakšeg rukovanja prilikom rutovanja. Izbegavajte ukucavanje adrese kada postavljate vaš dom, već iskoristite opciju “ Koristi trenutnu lokaciju“.

Na ovaj način auto navigacija će putem koordinata postaviti tačnu lokaciju i adresu vaše kuće.

Redovno ažurirajte navigacioni softver , navigacione GPS Mape i POI tačke

Ukoliko imate mogućnosti,navigacioni softver i GPS Mape treba ažurirati barem jednom godišnje. Najveći broj proizvođača GPS mapa, izdaju po četiri nova izdanja  svojih GPS mapa u toku jedne kalendarske godine. Svako izdanje je bolje i detaljnije od prethodnog i sadrži najnovije promene putne mreže.

Nove POI tačke vam omogućavaju dodatnu sigurnost prilikom obilaska totalno nepoznatih zemalja i gradova. Ukoliko nemate tačnu adresu nekog hotela ili restorana, a znate naziv, dovoljno je da pretražite POI tačke prema nazivu željene destinacije i navigacija će vas voditi tačno do nje.

Najnovije GPS Mape uglavnom su prilagođene i najnovijim verzijama navigacionog softvera, pa je to i jedan od razloga zbog koga preporučujemo redovno ažuriranje i reprogramiranje navigacije sa najnovijim verzijama GPS navigacionog softvera.

Ne verujte vašoj GPS navigaciji bezgranično

Ponekad će se desiti da vam navigacija nudi totalno nelogičnu i glupavu rutu. Verujte joj ali je i pre svega proverite. Pogledajte simulaciju rute ili listu skretanja kako bi ste se uverili da je sve u redu sa podacima rute.

Moj topli savet je da bez obzira na savete vaše auto navigacije, nikada ne skrećete sa glavnog puta ukoliko to sami niste isplanirali.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.