Waze je besplatna navigacija za android o kojoj smo pisali pre dosta vremena. Tada je WAZE besplatna navigacija za android bila samo projekat u povoju. Dobri poznavaoci aplikacija za android su u WAZE prepoznali buduću softversku zvezdu što je ova besplatna navigacija za android svakako i potvrdila. Waze je sada ozbiljna socijalna aplikacija i društvena sa milionima zadovoljnih korisnika širom planete. Waze zajednica u Srbiji broji skoro dve hiljade članova sa svakodnevnom tendencijom rasta. Dostupna je i besplatna GPS Mapa Srbije kao i srpski meni. Glasovno navođenje još uvek nije na srpskom jeziku ali će uskoro i srpski glas obogatiti ovu besplatnu navigacionu aplikaciju.

Kako Funkcioniše besplatna navigacija za android WAZE?

Waze je navigaciona aplikacija pre svega pravljena za smartfon uređaje. WAZE je dostupna na svim iPhone, Android i Windows Mobile smartfonovima. Moguće ju je instalirati i na symbian modelima koji imaju neđto bolje hardverske specifikacije. Sem navigacionog aspekta WAZE je i aplikacija socijalno društvenog tipa i svojim korisnicima nudi međusobno povezivanje i pruža informacije iz čitavog sveta. Slično MapFactor Free besplatnoj navigaciji za android i kod WAZE navigacione aplikacije korisnici sami prave ispravke postojećih GPS Mapa i kreiraju sopstvene verzije navigacionih karti.

Upravo ova socijalni deo WAZE navigacione aplikacije je i doprineo njenoj velikoj populanrosti kod korisnika širom planete. Socijalna komponenta će vam omogućiti međusobno povezivanje sa drugim članovima WAZE zajednice i daće vam mogućnost da u svakom trenutku znate kakava je gužva duž vaše rute, da li se negde duž rute nalaze policijske patrole sa radarima, da li ima opasnih udarnih rupa ili većih zastoja u sabraćaju prilikom popodnevnih špiceva.

Ukoliko se pridružite WAZE zajednici bićete u stanju da i sami doprinesete poboljšanju GPS Mapa Srbije tako što će te napraviti ispravke postojećih mapa ili če te tokom vožnje pružati korisne informacije ostalim vozačima koji koriste WAZE besplatnu navigaciju za android. Srpska WAZE zajednica je poprilično aktivna i sa preko 150000 km puta koji su označeni i uredno mapirani i 550 upozorenja i obaveštenja spada u aktivnije WAZE zajednice u regionu.

Instalacija aplikacije je porilično jednostavna i ne razlikuje se od instalacije bilo koje druge android aplikacije. Na Google Play u polju za pretragu otkucajte WAZE i krenite sa instalacijom. Instalacija traje nekih tridestak sekundi na wifi mreži. Po završetku je obavezna registracija, a aplikacija vam nudi da se registrujete i uz pomoć Facebook naloga. Nakon toga postajete Baby Wazer, početnik u korišćenju WAZE navigacione aplikacije. Vaš nivo se povećava vrlo brzo dobijanjem bodova ukoliko koristite WAZE navigacionu aplikaciju tokom vožnje, postovanjem upozorenja na putu ili uređivanjem GPS Mape.

Waze-Druželjubiva besplatna navigacija za android

Možete povezati i vaš Facebook, Twitter i Foursquare nalog tako da i svi vaši prijatelji dobiju informacije sa puta koje vi postujete. Ukoliko ste povezani putem Facebook naloga, prijateljima možete poslati link preko koga mogu pratiti vašu vožnju uživo. Socijalna komponenta ove navigacione aplikacije će vam omogućiti da dobijete pregled prijatelja koji u isto vreme idu ka istoj destinaciji kao i vi.

Besplatna navigacija za android WAZE

Ukoliko niste zadovoljni kvalitetom i informacijama koje GPS mapa pruža, sami je možete izmeniti i dopuniti tačnim podacima. Waze Map Editor. Poželjno je da kao član zajednice WAZE kad god ste u mogućnosti, a nalazite se na putu obavestite ostale o stanju puta, vremenskim uslovima, saobraćajnim gužvama, zastojima i ostalim neprijatnostima na koje ostali mogu naići ukoliko idu istom rutom kao i vi. Ukoliko koristite WAZE bićete u prilici da pronađete i informacije o najjeftinijoj bezninskoj pumpi, najboljoj kafi ili ručku.

GPS Mapa Srbije je na sasvim zavidnom nivou i konstantno se unapređuje. Kragujevac, Beograd, Niš, Novi Sad i drugi veći gradovi su odlično mapirani i rutabilni su do kućnog broja. Manji problemi nastaju u vožnji po manjim mestima i lokalnim putevima, gde mapiranje nije najprecizmije. U svakom slučaju ukoliko primetite neku nepreciznost možete se potruditi i sami je ispraviti.

WAZE još uvek nije kompletna offline navigacija za android, jer se kompletne GPS mape ne skidaju na vaš uređaj u potpunosti. Waze navigaciona aplikacija pređenu rutu čuva i kešira u vaš uređaj tako da će taj deo mape biti skinut i snimljen u vaš uređaj i neće se ponovo skidati.

Besplatna navigacija za android WAZE je nešto za korak ispred ostalih navigacionih aplikacija. Toplo je preporučujemo svima onima koji žele nešto više od standardne GPS navigacije.

4 KOMENTARA

  1. […] Waze dozvoljava ljudima da u realnom vremenu ostvare interakciju i upozore jedni druge o trenutnim opasnostima na putu, gužvama u saobraćaju, zastojima u vožnji, radarima, zapravo o svemu onome što bi jednog putnika interesovalo o deonici puta koju treba da pređe do svog konačnog odredišta. […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.