Android ROM – Potpuno nov ugođaj sa novim romom

Ukoliko želite da ažurirate vaš android telefon ili android tablet računar ili ste nezadovoljni sa trenutnim softverom ili pak hoćete veću kontrolu nad vašim androidom svakako će vam biti potreban novi Android ROM.

Prvi korak u celoj proceduri je rutovanje vašeg android uređaja, a novi Android ROM će samo uobličiti kompletno nov operativni sitem i totalno drugačiji softverski izgled smartfona ili android tableta.

Malo smo istraživali i našli pet najboljih Android ROM rešenja. Treba napomenuti da svaki Android ROM ne odgovara baš svakom android uređaju i da su različiti Android Rom-ovi predviđeni za različite zahteve korisnika.

Neki su tu da bi ubrzali telefon, drugi su tu da bi ažurirali operativni sitem ali koji god da izaberete pre svega se uverite da je vaš android uređaj podržan od strane razvojnog tima čiji Android ROM želite instalirati.

Android Rom rešenja – Top 5

CyanogenMod

CyanogenMod je jedan od svakako najinstaliranijih i najtraženijih Android Rom-ova do sada i to zaista svojim kvalitetom apsolutno i opravdava.Android ROM CyanogenMod nudi veliki broj korisnih funkcija i poboljšanja, dostupan je za mnogo veći broj modela nego što je slučaj sa ostalim Android ROM rešenjima.

Dopadljiv dizajn, vrhunski grafički interfejs i fenomenalna podrška prostovas nateraju da se na prvi pogled zaljubite u CyanogenMod Android ROM.Razvojni tim CyanogenMod-a lagano kreira i Ice Cream Sandwich verzije za android uređaje koji su napušteni od strane svojih proizvođača.

Ukoliko smo vas malo zainteresovali za ovaj Android ROM pogledate listu podržanih android uređaja za CyanogenMod.

Android Rom Prvo mesto
Android Rom – Cyanogen Mod

Android Open Kang Project (AOKP)

Android Open Kang Project (AOKP) je novajlija među popularnim Android Rom-ovima ali njegova popularnost rapidno raste. Poprilčno je sličan sa CyanogemMod-om, i na prvi pogled ga možete i zameniti sa njim. Nakon detaljnijeg pregleda na osnovu pojedinih opcija i dodataka se i primećuju prave razlike.

Osnovna prednost ovog roma je velika centralizovana kontrola koju imate pri instalaciji i korišćenju uređaja kao i do detalja razrađena kastomizacija svake pojedinačne opcije. U ovom segmentu slobodno možemo reći da je ovaj rom čak i bolji od CyanogenMod-a.

Mana mu je značajno manja mogućnost podrške razvojnog tima i finog podešavanja od strane korisnika. U svakom slučaju našu pažnju je privukao brzinom, stabilnošću u radu i vredi ga probati. Možete se informisati i pronaći listu uređaja koji su podržani.

MIUI

MIUI je Android ROM koji u potpunosti pokazuje svu lepotu i eleganciju koju korišćenjem androida možete dobiti. Možda nije najbogatiji sa opcijama i funkcijama ali je MIUI android rom svakako najlepši, najelegantniji i ozbiljno ozbiljno brz rom.

Svoju karijeru ovaj rom je započeo u Kini ali se elegancijom dokazao širom planete i ubrzo je lokalizovan na skoro sve svetske jezike i prilagođen velikom broju zemalja. MIUI nudi izuzetno jaku podršku dostupnih tema, najlakšu i u isto vreme najkompleksniju korisničku kastomizaciju.

Instalacijom ovog roma nećete biti prebogati gomilom funkcija, ali će te uživati u brzini, lepoti i lakoći korišćenja android operativnog sistema. Evo i liste dostupnih uređaja.

Slim ICS

Ukoliko ste ponosni vlasnik android smartfonova kao što su Galaxy Nexus, Nexus S, Samsung Galaxy S ili Galaxy S II onda je ovaj android rom kao stvoren za vas. Ne samo što će te dobiti Ice Cream Sandwich verziju već je ovo jedna od najbržih, najmanjih i najlakših instalacija ikada napravljenih.

GApps je integrisan u okviru ovog roma tako da ih ne morate naknadno instalirati. Dok se ostali android romovi pri instalaciji trude da vam napakuju što više korisnih ili bezkorisnih aplikacija, ovaj android rom je perfektno balansiran i podešen kako bi ste dobili perfektno čistu i brutalno brzu instalaciju, a da nebudete uskraćeni za bilo šta što vam je od značaja.

Dostupan je isključivo za Samsung uređaje i sa malim razvojnim timom. Zato ne očekujte gomilu novih funkcija već odmerene i korisne dodatke.

Liquid Smooth ROMS

Liquid Smooth Android ROM je dostupan za veći broj modela android smartfonova.Projekat je započeo sa podrškom modelima Motorola Droid, Droid 2, Droid X, Droid Incredible, i HTC Thunderbolt, sada je ovaj Android Rom moguće instalirati i u Galaxy Nexus  i u par drugih modela za koje podršku morate potražiti na specijalizovanim android forumima.

Ključna karakteristika Liquid Roma je brzina. Ovaj android rom je trenutno najbrži ICS ROM dostupan, čak brži i od fabričke instalacije koja nam dolazi na Galaxy Nexus modelu.

Liquid Smooth Android ROM svakako ne žrtvuje količinu opcija i kvalitet zbog brzine  već je izuzetno dobro izbalansiran ostavljajući vam dosta prostora da ga kastomizujete prema svojim potrebama.Google aplikacije su dobro integrisane unutar roma i  sa dobrom korisničkom podrškom možete probati veći broj dostupnih tema.

Sve u svemu ukoliko vaš uređaj podržava ovaj rom obavezno ga instalirajte i isprobajte.

Ovo je bio naš izbor pet najboljih android romova. Moguće je da nismo spomenuli neki od romova koje vi koristite u vašim android uređajima. Zato dodajte vaš omiljeni android rom i predstavite ga na najbolji način.

3 KOMENTARA

  1. […] sa dalekih destinacija jer je mnogo jeftinije negoli korišćenje roaminga. Skype je Besplatan za Android, Blackberry i […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.