Android smartfon kao kontrolna tabla

Nastavljamo priču o androidu i android telefonima ali ovoga puta u nekom drugom kontekstu. Predstavićemo vam Galaxy S III kao kontrolnu tablu vašeg automobila.Pitate se da li je to moguće? Naravno da jeste uz malo mašte i naravno dobre volje.

Najjednostavniji način da bilo koji android smartfon, u ovom slučaju Galaxy S III, postane kontrolna tabla vašeg automobila je da izvadite CD, uklonite plastiku i na njegovo mesto instalirate android telefon.Na video zapisu koji imate u okviru teksta detaljno je prikazan način na koji i vi ovo možete bezbedno izvesti. Autor videa je to izveo odlično i sve izgleda lepo i funkcionalno, ali bi smo mi tome dodali i još par naših načina.

Kako napraviti kontrolnu tablu u automobilu koristeći android smartfon?

Počnite tako što će te lagano izvaditi fabrički radio, što će nam napraviti dosta mesta za ubacivanje našeg android smartfona. Uzmite parče iverice i popunite precizno prostor koji je nastao vađenjem fabričkog audio uređaja. Ivericu možete kupiti u boji vašeg enterijera ili je jednostavno možete ofarbati bojom koju vi smatrate pogodnom uz dizajn unutrašnjosti vašeg automobila. Nakon toga učvrstite zadnji poklopac vašeg telefona na ivericu.

Ostaće vam dosta prostora za USB kabal,  punjač i audio kablove koje morate spojiti sa telefonom kako bi ste i uopšte dobili zvuk.Kada to završite isecite i pričvrstite još jedno parče oko telefona iverice kako bi ste poravnjali ekran telefona sa površinom nove kontrolne table automobila. Sa ovim je proces instalacije završen i to možete ispratiti i uporediti sa vašim radom i na video zapisu koji ide uz ovaj tekst.

Na ovaj način će te moći da slušate muziku, gledati slike i video zapise i koristite GPS navigaciju. Oni vičniji auto elektronici i dijagnostici, ovaj android sistem mogu unaprediti instalacijom CAN BUS čipseta koji će im omogućiti programiranje kontrole android telefona direktno sa fabričkih komandi koje se nalaze na volanu automobila.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.