Legalna,besplatna GPS mapa Srbije i Evrope za Garmin navigacije

Besplatna GPS mapa Srbije i Evrope za Garmin navigacije. Da, dobro ste pročitali. Ukoliko želite besplatnu, a legalnu Mapu Srbije za vaš model Garmin navigacije za vas smo spremili malo uputstvo kako doći do nje. Ukoliko već imate najnoviju originalnu GPS Mapu Srbije na vašoj Garmin navigaciji, svakako je zadržite, ali probajte i ovu Open Street mapu koja je sasvim pristojna i zadovoljavajuća.

E, a ako nemate najnoviju mapu za vašeg Garmina, i ne želite da potrošite ni dinar za novu, vreme je da obezbedite besplatnu mapu. Predstavljamo vam  pravo i jednostavno rešenje za vas. To rešenje se zove Besplatna Open Street Garmin GPS Mapa ili skraćeno OSM GPS Mapa.

Šta je Besplatna GPS mapa Srbije -Open Street Map (OSM)?

Open Street Map ili OSM je projekat čiji je cilj da korisnicima širom sveta obezbedi besplatne i trenutno dostupne gografske podatke u vidu posebnih topografskih mapa za sve tipove GPS navigacija. Kreiranje geografskih podataka se vrši posebnommedotod maping digitalizacije koje obavlja GPS risiver u vašoj GPS navigaciji. Projekat je zasnovan na korišćenju Open Source programa i planetarne kooperacije. Jednostavno rečeno, svako može biti uređivač OSM mapa svog regiona unoseći tačne i korektne ispravke u nepravilnosti GPS mape regiona koja je primećena prilikom upotrebe u navigacionom uređaju.

Podatke koje ove  besplatne OSM Mape koriste i pružaju podležu Open Database Licenici i mogu se slobodno besplatno koristiti. Open Street Map projekat je inspirisan Wikipedia projektom i omogućava svojim korisnicima samostalno uređivanje i dopunu mapa sa novim i tačnim podacima. Upravo ova prednost je zapravo i najveća mana OSM besplatnih mapa jer se podaci koje one pružaju moraju uzeti sa maksimalnim oprezom jer ne predstavljaju zvanične i originalne GPS mape koju inaće možete naći u fabrički instaliranim navigacionim uređajima.

Besplatna GPS Mapa Srbije i kako je instalirati u Garmin navigacije?

Kroz ceo proces ćemo ići korak po korak:

Besplatna Garmin GPS Mapa

 • Otvorite sledeću stranu http://garmin.openstreetmap.nl/
 • Zatim čekirajte sledeća pitanja Choose your type map or select map type – Odaberite Generic routable
 • Ostavite Include a TYP file kako i jeste na opciji None
 • Choose a country je opcija odabira mape željene zemlje. Odaberite Europe i malo niže se nalazi Srbija. Kliknite na Srbija i dobićete označene plave kvadrate kojima je Srbija podeljena na regione. Pored Srbije možete odabrati bilo koju zemlju ili region koji su vam potrebni za vaše putovanje.
 • Pod opcijom “Perhaps you’d like to add some additional tiles?” čekirajte Enable manual tile selection kojom zapravo pravite vašu sopstvenu mapu jednostavnim klikom na regije OSM mape.
 • Kada ste završili odabir regiona koji će biti uvršten u novu besplatnu GPS mapu za garmin navigacije, u polje Email address unesite vašu validnu e-mail adresu i kliknite na taster Build My Map( napravi mapu)
 • Nakon toga na e-mail adresu stići će vam dva maila. Prvi koji vas obaveštava o tome koji ste po redu za izradu GPS mape. Što je veći red duže je i čekanje na izradu mape. U proseku se čeka nekih par sati.Drugi mail je sa linkom sa koga možete skinuti vašu besplatnu Mapu za garmin navigaciju.
 • Besplatna Garmin GPS mapa je fajl pod imenom osm_generic_gmapsupp.zip. Pored mape možete skinuti i instaler za Garminov MapSource softverski paket.
 • Preostaje vam samo da napravljenu mapu prebacite u vašu Garmin navigaciju.

Besplatna GPS Mapa za Srbije Garmin navigacije

Za sve čitaoce portala Navigacija je dostupna besplatna GPS mapa Srbije za Garmin navigacije i ovu mapu možete skinuti ovde. Nadamo se da će te pronaći vremena i probati ovaj fenomenalni besplatni servis za izradu GPS mapa.

Ukoliko imate bilo kakve impresije ili iskustva sa OSM besplatnim mapama podelite ih sa svima nama. Na kraju vas ponovo upozoravamo da su OSM besplatne GPS Mape za garmin navigacije i da ih koristite na sopstvenu odgovornost. Besplatna GPS Mapa Srbije se može koristiti na svim aktuelnim modelima Garmin navigacija.

15 KOMENTARA

 1. […] i cenjeni softverski paketi. Različiti proizvođači GPS Navigacija, koriste i različite GPS Mape. GPS giganti u proizvodnji Navigacija Garmin i TOMTOM razvijaju svoje softverske platforme […]

 2. […] Instalacija aplikacije je porilično jednostavna i ne razlikuje se od instalacije bilo koje druge android aplikacije. Na Google Play u polju za pretragu otkucajte WAZE i krenite sa instalacijom. Instalacija traje nekih tridestak sekundi na wifi mreži. Po završetku je obavezna registracija, a aplikacija vam nudi da se registrujete i uz pomoć Facebook naloga. Nakon toga postajete Baby Wazer, početnik u korišćenju WAZE navigacione aplikacije. Vaš nivo se povećava vrlo brzo dobijanjem bodova ukoliko koristite WAZE navigacionu aplikaciju tokom vožnje, postovanjem upozorenja na putu ili uređivanjem GPS Mape. […]

 3. […] kako kod rekreativnih tako i kod profesionalnih moreplovaca. Detaljne trodimenzionalne, pokretne GPS mape sa dodatnim navigacionim funkcijama su izuzetno pogodne i lake za upotrebu i dramatično […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.