Besplatna Navigacija za Android Map Factor Navigator – Nova zvezda android navigacija

Besplatna navigacija za android Map Factor Navigator je, posle nešto dužeg testiranja i razmišljanja da li uopšte zavređuje pažnju korisnika u Srbiji, ipak našla svoje mesto u kolekciji besplatnih navigacija za android.

Map Factor Free je još jedna u nizu besplatnih navigacija za android telefone i tablete koja poseduje mogućnost navođenja “skretanje po skretanje” i koristi OpenStreetMap navigacione podatke. Besplatna Navigacija za Android – Map Factor Navigator je još uvek u beta fazi i razvoj aplikacije će zavisiti od podrške koju dobije od samih korisnika. Testirali smo je na LG L5 E610 smartfonu sa android 4.1.2 operativnom sistemu. Sama instalacija osnovnog dela Map Factor Free navigacione aplikacije protiče izuzetno glatko i traje svega nekih 60 sekundi.

Nakon instalacije,navigaciona aplikacija Map Factor će prilikom prvog otvaranja od vas zatražiti potvrdu koji navigacioni softver želite, besplatni(FREE) ili komercijalni. Pošto kliknete na FREE NAVIGATOR bićete upitani i za putanju instalacije navigacionog paketa. Možete se opredeliti za internu memoriju telefona ili eksternu micro SD karticu. Naš savet je da to bude eksterna micro sd kartica. Ukoliko poželite da navigacionu aplikaciju deinstalirate, uvek je lakše i bezbolnije pobrisati ostatke programa sa eksterne memorije. Nakon toga aplikacija vas automatski navodi do dela programa u kome možete odabrati dodatne stavke koje program koristi kao što su: GPS Mape,POI Tačke, brzinske kamere, konfiguracija zemljišta.

Na raspolaganju su vam GPS Mape za ceo svet podeljene prema kontinentima i regionima. GPS mape se direktno preuzimaju i instaliraju direktno na eksternu micro sd karticu, tako da vam za korišćenje besplatne navigacije za android Map Factor Free nije potrebna internet konekcija i njeno korišćenje je, ukoliko imate integrisani GPS risiver, potpuno besplatno. GPS mape se ažuriraju i dopunjuju jedanputa mesečno i njihovo ažuriranje je takođe potpuno besplatno.Trenutno dostupna GPS Mapa Srbije je verzija postavljena 22.04.2013 i veličine je nekih 9 mb.

Besplatna Navigacija za Android - Map Factor Free Navigator

Ukoliko uzmemo u obzir da besplatne OpenStreetMap nisu komercijalne GPS mape i da vam niko ne garantuje pouzdanost i kvalitet, možemo pohvaliti najnoviju mapu Srbije jer po Kragujevcu,  Beogradu i Novom sadu, kao i po većem broju lokalnih puteva radi sasvim pristojno i korektno. Napominjemo da je uz besplatnu navigaciju za android Map Factor moguće koristiti i komercijalne verzije Teleatlasovih GPS mapa, koje se koriste u TomTom navigacijama.

Besplatna Navigacija za Android  Map Factor Navigator – Osnovne karakteristike

Srpski meni ne postoji, ali možete koristiti hrvatski. Glasovno navođenje je za sada na Engleskom, ali se nadamo da će uskoro biti moguće izabrati i neki od lokalnih jezika. Zamerka je nešto komplikovaniji korisnički interfejs i sama korisnička navigacija po navigacionom softveru.

Pored standarnih navigacionih opcija, Map Factor poseduje mogućnost ubacivanja prolaznih tačaka( waypoints), tako da možete kalkulisati vašu rutu na više načina. U profilu vozila možete izabrati automobil, autobus, kamion, biciklu i pešački mod. Kao i u komercijalnim modelima navigacija za android, možete sami definisati postavke rute i odabrati onu koja vam najviše odgovara. Kao potvrda da je ovo zaista ozbiljna navigaciona aplikacija, je prisustvo opcija rekalkulacije trenutne rute u slučaju skretanja sa željenog puta i detaljna simulacije navigacione rute sa detaljnim planom navigacione rute. 3D mod nam omogućava detaljan pregled naše trenutne pozicije, ali smo primetili bag da se u 3D modu kamere navigacione aplikacije ne rotiraju.

Besplatna navigacija za android Map Factor Navigator je jedna od boljih besplatnih GPS aplikacija koje danas imamo na tržištu. Ono što ona nudi je do sada najbliže kvalitetu najboljih komercijalnih navigacija za android, kao što je iGo Primo navigacija za android.

5 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.