Legendarna Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B – Nastavljamo dalje sa Serijalom  ” Legendarne GPS Navigacije”  koji smo pripremili za sve posetioce portala Navigacija nastavljamo sa modelom Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B. Ovoga puta pričamo o modelu  Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B.

Ova Blueberry GPS Navigacija je još uvek prisutna u mnogim automobilima i još uvek je tražen je model zahvaljujući pristojnoj ceni, odličnim dodatnim opcijama i kvalitetu navigacionog softvera koji se instalira naknadno posle procedure otključavanja navigacije. Priču o Legendarnim GPS Navigacijama nastavljamo sa jednim od modela Blueberry Navigacija koji nas i nije toliko impresionirao, ali je ipak vredan pomena u ovom serijalu   To je  Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B.

Blueberry Navigacija - Blueberry 2GO700B
Blueberry 2GO700B
Da bi ste koristili ovu navigaciju potrebno ju je prvo reprogramirati odgovarajućim navigacionim softverom, jer kao nova nema instaliran navigacioni softver. Blueberry Navigacija -Blueberry 2GO510 je uspešno otključana i reprogramirana sa najnovijom verzijom iGo Primo 1.2 navigacionog softvera i u ovaj model Blueberry navigacije su uspešno ubačene najnovije mape kompletne Evrope – Navteq 2012.q1 i TopMap 2011.07.

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B – Recenzija

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B  je kada se pojavila bila jedan od prvih modela 7″  GPS navigacija dostupnih na srpskom tržištu, i u to vreme Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B nije imala konkurenciju. Kako je vreme odmicalo pojavljivali su se modeli GPS Navigacija koji su prednosti 7″ ekrana osetljivih na dodir mnogo bolje iskoristili nego što je to bio sllučaj sa Blueberry Navigacijom – Blueberry 2GO700B. Blueberry je u Blueberry 2GO700B iskoristio procesor Centrality Atlas IV procesor na 533MHz i koristi se SiRF GPS čipset  koji su već bili u upotrebi u prethodnim modelima Blueberry Navigacija, a na kupcima je bilo instaliranje GPS navigacionog softvera.
Po nama je ovaj procesor i najveći nedostatak ovog modela Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B jer nikako nije mogao da izađe na kraj zahtevima koje je veliki 7″ ekran imao.

Blueberry je kao brend u Srbiji prepoznatljivo ime pre svega po svojim  multimedijalnim gedžetima koji su izuzetno kvalitetni i sa dobrom cenom. U Srbiji se  u poslednje vreme  Bluberry afirmisao kao prepoznatljiv brand  GPS Navigacija. Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B, kao i prethodni modeli ovog proizvođača imaju gomilu dodatnih opcija i podržavaju  reprodukciju skoro svih multimedijalnih sadržaja ,a kod Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B je veličina ekrana ono što privlači pažnju.

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B ne dolazi sa instaliranim navigacionim softverom, ne mora se otključavati jer je operativni system Windows 6.0CE nije zaključan pa mu se izuzetno lako pristupa, i kupci mogu odabrati  koji će softver instalirati po svojoj želji.

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B ima dimenzije 18.3×11.45 cm, debljine je 1.65 cm 7″ ekran osetljiv na dodir i rezolucije od 800×480 piksela sa 65k boja. Glossy model Ekrana osetljivog  na dodir ima sasvim pristojan kvalitet slike, sa dosta dobrom oštrinom i kontrastom. Ono što je izuzetno kod ovog ekrana su dobri i široki uglovi vidljivosti. Ekran Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B se može koristiti u različitim okruženjima jer je svetlosna refleksija sasvim neprimetna.

Originalno pakovanju je malo siromašnije i sadrži platnenu futrolu, auto punjač, USB kabl za povezivanje sa PC računarom i postolje za upotrebu i fiksiranje navigacije u automobilu.

Stylus olovčica se nalazi sa zadnje strane navigacije u ležištu predviđenom za nju. Postolje za navigaciju za automobil se prosto i brzo montira i korektno fiksira GPS uređaj. Kada jednom pravilno postavite navigaciju na postolje lako ćete prilagoditi i pozicionirati vidljivost displeja bez obzira na dimenzije ovog modela Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B. Baterija ove navigacije ima kapacitet od 650mAh sa autonomijom od nekih 2 – 2.5h.

Sasvim korektno ali smo očekivali i više s obzirom na gabarit uređaja i veliki displej. Rad sa navigacionim programom iGo Primo nas nikako nije ipresionirao jer je navigacija radila katastrofalno sporo sa čestim ispadima signala. Situacija se nije promenila kada smo softver instalirali na internu memoriju. Nešto bolje performanse je pokazala sa iGO8 koji je dosta nezahtevniji po pitanju memorije.

Konektora, postoje jedan na ovom modelu Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B su konektor za punjenje i konekciju sa računarom MicroUSB, 3.5mm konektor za slušalice , slot za microSD memorijsku karticu (probali smo microSD od 4GBi odlično je radila) i AV konektor kojim možete  prebaciti sliku sa eksternog uređaja kao što je parking kamera. Na samoj navigaciji postoje još i Power taster, uvučeni Reset i zvučnik snage 2.5W.

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B ima 128MB RAM i 2GB ROM interne memorije. korisnički interfejs je jednostavan i intuitivan , sa vrlo krupnim ikonama kojim se vrlo lagano pristupa.

Grafika interfejsa je poprilično tanka i nije nas posebno oduševila. Ono zbog čega je ovaj model Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B bio posebno popularan je mogućnost reprodukcije sledećih formata: WMA, MP3, WAV, JPG, GIF, BMP, PNG, WMF, ASF, Mpeg 4 i MPEG, i u kombinaciji sa 7″ njegova prednost dolazi do izražaja.

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B – Zaključak

Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B  se sviđa korisnicima koji ne vole male displeje. Smatramo da je Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B uređaj koji samo zadovoljava osnovne potrebe kada je u pitanju primarna funkcija svakog modela GPS Navigacija – GPS Navođenje.

Reprodukcija muzike, video zapisa, filmova radi zaista odlično. Ipak zanemarićemo neke od mana ovog popularnog modela navigacija i  pošto je Blueberry Navigacija – Blueberry 2GO700B bila jedan jedan od prvih 7″ modela koji se pojavio na našim prostorima svakako je našla svoje mesto u priči o Legendarnim modelima GPS Navigacija. 

1 KOMENTAR

  1. […]  Blueberry 2GO525DVR navigacije je poprilično standardan, klasičan i prepoznatljiv za sve Blueberry GPS navigacije. Crna glossy plastika kućišta GPS navigacije i deblji okvir. Kvalitet izrade i finalne obrade je […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.