Fabrička navigacija TomTom u Fiat 500L vozilima

Fabrička navigacija TomTom i u Fiat automobilima. Fiat Grupacija u saradnji sa jednim od vodećih svetskih navigacionih brendova, kompanijom TomTom, najavljuje novi navigacioni sistem koji će se uskoro naći u svim njnovijim modelima Fiatovih vozila.

Na ovaj način će se proširiti i unaprediti saradnja koje Fiat i TomTom imaju već više od četiri godine.

Kao krunu višegodišnje saradnje dve kompanije, navigacija TomTom biće fabrički ugrađivana kao deo dugo najavljivanog i dugo očekivanog Uconnect 5-inčnog Radio Nav Infotainment sistema grupacije Fiat.

Premijera ove fabričke navigacije je bila na nedavno završenom automobilskom sajmu u Ženevi, a  prvi Fiatov automobil u kome ćemo imati priliku da probamo Uconnect  Nav Infotainment sistem biće Fiat 500L.

Ukoliko probni kontigent Uconnect  Nav Infotainment navigacionog sistema zadovolji potrebe korisnika, njegova implementacija će biti nastavljena i u ostalim modelima Fiat automobila.

Pored ekrana osetljivog na dodir veličine 5 inča, novi Fiat fabrički navigacioni sistem će imati sve funkcije i opcije koje imaju nama dobro poznati modeli standardnih portabl TomTom navigacija.

Uconnect  Nav Infotainment navigacioni sistem posedovaće nam dobro poznati TomTom korisnički interfejs.

Pored njega biće prisutne i standardne opcije navođenja glasovnim upravljanjem, pravljenja većeg broja ruta, detaljne i rutabilne GPS mape kao i napredna Lane Guidance funkcija koja omogućava korisniku pravilan izbor trake prilikom uključivanja i isključivanja na auto putu.

Oduševljeni smo što nastavljamo našu dugogodišnju saradnju sa Fiat grupacijom.Ovih dana je ugradni fabrički navigacioni sistem izuzetno bitna osobina dobrog automobila. Dakle, kada kompanija kao što je Fiat nastavlja da radi sa nama na ovaj način, ona odražava tekuće poverenje u TomTom tehnologiju i snagu našeg partnerstva.”, izjavio je Charles Cautley, direktor autmobilskih sistema navigacije u kompaniji TomTom.

Fabrička navigacija TomTom će se razvijati u saradnji sa Microsoftom i Continentalom

Fabrička navigacija TomTom za Fiat automobile

TomTom neće sam razvijati tehnologiju ove najnovije fabričke auto navigacije. Kompanija Continental biće zadužena za hardverske komponente Uconnect  Nav Infotainment navigacionog sistema. Microsoft je zadužen za softversku podršku, sa svojim dobro poznatim Windows CE operativnim sistemom koji će ujedno omogućiti instalaciju različitih korisnih aplikacija.

Nezainteresovanost TomTom-a za naše srpsko tržište i region Balkana uopšte je konačno prevaziđena krajem 2013-te godine i napokon smo dobili pristojnu detaljnu i rutabilnu GPS mapu Srbije uz koju ćemo moći uživati u pravom kvalitetu TomTom navigacionih uređaja.

Prema nekim nepotvrđenim informacijama Fiat grupacija će za korisnike u SAD-e, u modele novog Fiat 500 xl ugrađivati  6,5 inčni Uconnect  Nav Infotainment navigacioni sistem sa Garmin navigacionim sistemom koji za kupce u Srbiji i regionu mnogo interesantniji zbog dostupnosti i kvaliteta navigacionih GPS mapa koje Garmin ima za ovaj deo Evrope.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.