Garmin navigacija i promena glasa navođenja

Garmin Navigacija
Garmin

Glas navođenja je vrlo bitna stavka prilikom kupovine novog navigacionog uređaje. Sve Garmin GPS navigacije imaju srpski i hrvatkis glas navođenja.

Napokon ste se odlučili za kupovinu nekog novijeg modela GPS Navigacija. Odluka je pala da to bude Garmin Navigacija. Zaista dobar izbor, i sada ispitujete mogućnosti i funkcije vašeg modela Garmin Navigacija. Nakon početnog testiranja uređaja, Garmin navigacioni uređaj vam se dopada ali bi ste vi da sada podesite i neke funkcije sa kojima niste baš najzadovoljniji. Prvo što možete uraditi u tom prilagođavanju vašeg modela Garmin Navigacija je promena glasa navođenja na Vašem novom ljubimcu.

Garmin za sve svoje modele GPS Navigacija ima razvijen odličan sopstveni softverski alat za kastomizaciju i prilagođavanje sopstvenog glasa. To je Garmin Voice studio i ukoliko želite da vaša Garmin Navigacija promeni glas na ovaj način Garmin Voice Studio možete pronaći ovde.

Garmin Navigacija-Procedura Promene Glasa navođenja

Glas navođenja je moguće promeniti na skoro svim modelima Garmin Navigacija i zaista nije teško obaviti proceduru promene glasovnog navođenja. Moja pretpostavka je da ste već upoznati sa povezivanjem Garmin Navigacija na računar i da imate nekih iskustava i znanja oko povezivanja vašeg PC računara i Garmin Navigacija.

Ukoliko nemate iskustva u radu sa Garmin navigacijama onda ovaj članak zaista nije za vas jer bi ste sa nestručnim rukovanjem samo napravili problem i vama i vašem Garmin ljubimcu.

Povežite vaš model Garmin Navigacija sa računarom, preko mini USB kabla koji se obično dobije kao standardni deo opreme vašeg modela Garmin Navigacija.

Sačekajte da računar prepozna vašu Garmin Navigaciju i pronađite glasovni fajl koji se obično nalazi na lokoaciji nuvi\Garmin\Voice.

Glasovni fajl Garmin Navigacija ima ekstenziju .vpm. Kopirajte ga na hard disk vašeg računara da bi ste, sačuvali original ukoliko nešto krene naopako. Još jednu kopiju ovog .vpm fajla prebacite u vaš radni direktorijum jer će vam ona trebati za obradu.

Da bismo izvršili promenu glasa potreban nam je jedan mali softverski alat. To je Voice File Utility.

Garmin Navigacija – Finalna obrada glasovnog fajla

Startujte Garmin Voice File Utility i dajte mu putanju do .vpm glasovnog fajla koji ste skinuli sa vašeg modela Garmin Navigacija.

Kada Garmin Voice File Utility završi sa obradom kao finalni rezultat imaćete oko 120 wav glasovnih fajlova koje možete menjati, obrađivati i kastomizovati prema vašim željama i potrebama Garmin Navigacija.

Kada završite sa obradom i kastomizacijom glasa zapakujte ga u .wav fajl i ponovo pokrenite Garmin Voice File Utility kako bi ga ovaj izuzetan programčić ponovo konvertovao u .vpm ekstenziju.

To je potrebno kako bi vaša Garmin GPS prepoznao novi obrađeni glas.

Kada se ovaj proces završi prebacite novokreirani.vpm glasovni fajl nazad u originalni direktorijum nuvi\Garmin\Voice vašeg Garmin navigacionog uređaja.

Sa ovim se operacija promene glasa navođenja na Garmin navigaciji završava. Ostaje vam da se opustite i uživate uz novi glas i vaš model Garmin Navigacija.

 

2 KOMENTARA

  1. […] modelima GPS Navigacija. Garmin nije prepoznatljivo ime kada su proizvodi za fitnes u pitanju ali Garmin u svojoj širokoj paleti proizvoda nudi neke najsavremenije gedžete za fitnes i trening. Pored […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.