Prednosti: Garmin Nuvi 50 poseduje veliki ekran, interfejs koji je jednostavan i lak za upotrebu. Precizne i lepo dizajnirane mape koje se tumače bez mnogo poteškoća.

Mane: Nešto slabiji kvalitet slike i teksta pri detaljnijoj proveri ekrana. Nepostojanje USB kabla za sihronizaciju sa PC računarom
Sve u svemu: Formula koju Garmin forsira kod svojih baznih modela nije se promenila ni kod Garmin Nuvi 50 navigacije.  Veliki ekran, sitnija poboljšanja i dobra cena svakako opravdavaju kupovinu ove GPS navigacije.

Jedan od najprodavanijih i najpopularnijih modela iz porodice Garmin navigacija u 2012-oj godini.Garmin Nuvi 50 je lider, kako i sam Garmin kaže, u “Baznoj ili osnovnoj” grupaciji Garmin GPS navigacija.

Garmin smatra da bazni gps uređaji moraju imati sve one karakteristike i svojstva koje su vam potrebne da stignete iz tačke A u tačku B. To su pre svega brz i precizan GPS risiver, glasovno i vizuelno navođenje i kvalitetne detaljne GPS mape.

Karakteristike koje vam nisu potrebne (i koje nisu uključene  u baznu grupaciju Garmin GPS navigacija) u osnovnom korišćenju GPS navigacije po Garminu su: Bluetooth, internet povezivanje, detalji i podaci o saobraćaju.

Ukoliko ste pristalica i ljubitelj jednostavnih uređaja Garmin navigacije Nuvi 30, Nuvi 40 i Nuvi 50 su pravi modeli za vas.

Garmin Nuvi 50

Garmin Nuvi 50  – Dizajn

Garmin Nuvi 50 poseduje 5″ WQVGA (480 X 272 piksela) rezistivni kolor ekran osetljiv na dodir. Na kućištu postoji samo jedna hardverska kontrola. To je prekidač za paljenje i gašenje navigacije.

Nešto dužim pritiskom na ovaj prekidač uređaj se momentalno uključuje ili isklučuje. Kraćim pritiskom u toku korišćenja Garmin Nuvi 50 navigacije, pozivate ekran sa kontrolama svetla ekrana osetljivog na dodir.

Na zadnjoj strani ove Garmin navigacije se nalazi mali zvučnik i mini USB port za konekciju sa PC računarom. Posebno je interesantan micro SD slot u koji se sa lakoćom može postaviti ali i izvući odgovarajuća micro SD memorijska kartica.

Kao prateća oprema uz Garmin Nuvi 50 dolazi nam USB auto punjač od 12V, držač za navigaciju, koji za sve ove godine i nije nešto naročito promenio  dizajn. Bitno je da se još uvek lako postavlja i montira na vetrobransko staklo automobila. Uz ove serije Garmin nuvi navigacija ne dolazi USB kabal za sihronizaciju sa PC računarom.

Softverski interfejs

Softverska struktura Garmin navigacija se nije promenila puno kroz čitavu poslednju dekadu. Stavite Garmin Nuvi 50 pored Garmin Nuvi 200 koji je model iz 2007 godine i uočićete da su sve ikonice i softverski tasteri skoro pa na identičnom mestu. Garminova jednostavnost i teza da ukoliko “nešto nije pokvareno ne menjaj” apsolutno je opravdala postojanost ovakvog softverskog interfejsa i u Garmin Nuvi 50 navigaciji.

Jedna od mana Garmionovog softverskog interfejsa je nemogućnost pojačavanja zvuka iz navigacionog režima. Morate izaći do glavnog menija i tamo potražiti opciju kako bi ste korigovali jačinu zvuka.

Garmin Nuvi 50 -Performanse

Naš Garmin Nuvi 50 smo opremili sa najnovijim GPS Mapama SCG Route 2.7 i City Navigator Europe 2014.40 ( koje naravno imamo u ponudi) i krenuli u laganu test vožnju.

Prvu primedbu sam zabeležio već na početku, kada mu je pri početnom fiksiranju satelita bilo potrebno nekih 4-5 minuta.  Uprkos nešto dužem početnom lociranju satelita

Garmin Nuvi 50 se pokazao kao pouzdan partner na tom polju. Nakon ponovvnog startovanja fiksiranje satelita je bilo gotovo trenutno sa odličnim prijemom i jačinom GPS signala.

Naknadno ubačene POI tačke i brzinske kamere su zaista brzo i dobro funkcionisale na putu u realnom vremenu.

Zamerka bi bila nedovoljna količina ažuriranih informacija u POI tačkama o restoranima i hotelima na koje smo nailazili, a nisu bile označene u nuvi POI bazi.

Jednostavnost, cena i kvalitet GPS mapa su sami posebi dovoljni da se odlučite za kupovinu Garmin Nuvi 50 GPS navigacije.

2 KOMENTARA

  1. imam navigaciju blaupunkt sakam da mi se instalira garmin naj novite mapi molimte pise te mi telefonski broj za da komunicirame blagodaram.

    • Poštovani, niste napisali koji je model navigacije u pitanju. Ukoliko je neki od standardnih blaupunkt modela ne bih vam preporučio instalaciju Garmin softvera i GPS mapa, već mnogo bolje rešenje u vidu iGO navigacionog softvera i najnovijih GPS mapa iz Novembra 2012-te godine.Najbolje je da me kontaktirate putem e-maila.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.