Pod pojmom iGO navigacije smatramo sve GPS navigacione uređaje na koje je moguće instalirati bilo koju verziju iGO navigacionog softverskog paketa. Trenutno je iGo navigacioni softverski paket moguće instalirati na sledeće navigacione uređaje:

Osnovne karakteristike navigacionih mapa za iGO navigacije

  • Svi modeli portabl GPS Navigacija sa WIN CE operativnim sistemom (Win CE 4.2,Win CE 5.0, Win CE 6.0)
  • Svi modeli android telefona i android tableta koji imaju integrisani GPS risiver
  • Svi modeli iPhone smartfonova koji imaju integrisani GPS risiver
  • Svi modeli Windows mobile telefona koji imaju integrisani GPS risiver
  • Svi modeli ugradnih android i windows fabričkih auto multimedija za automobile

Navigacione GPS Mape za iGo navigacije razvijaju tri vodeća svetska maping proizvođača.To su: Here, TomTom i TopMap.

iGo Navigacije su trenutno najpopularnije među korisnicima GPS tehnologije, pa u skladu sa tim i maping provajderi obezbeđuju najbolje i najdetaljnije GPS Mape upravo za njih.

HERE (bivši Navteq) i TomTom (bivši TeleAtlas) su globalni maping provajderi i svoja izdanja najnovijih GPS Mapa za igo navigacije objavljuju četiri puta godišnje.

Top Map kao regionalni maping provajder zemalja Istočne Evrope, najnovija izdanja svojih mapa objavljuje nešto ređe (dva do tri puta u toku kalendarske godine) i pri tome nisu podjednako zastupljene sve zemlje Istočne Evrope.

Glavna odlika navigacionih GPS mapa svih nabrojanih proizvođača je pre svega kvalitet i preciznost. Ukoliko u svoj navigacioni uređaj instalirate neku od ovih mapa imaćete GPS mapu koja je brza, precizna, detaljna i rutabilna do kućnog broja destinacije koja vam je potrebna. Naravno to nije sve. Pročitajte šta još dobijate uz najnovije GPS Mape:

Najnovije POI tačke

Pored detaljnih kartografskih i maping podataka uz najnovije GPS mape dobijate i najažurnije POI tačke sa svim potrebnim informacijama o hotelima, restoranima, istorijskim znamenitostima,zdravstvenim ustanovama, uslužnim delatnostima i drugim objektima koji su vam potrebni za vreme vašeg putovanja.

Ograničenje brzine i lokacija brzinskih kamera

Ukoliko ne možete baš uvek da iskontrolišete brzinu svoje vožnje, možete instalirati i najnovije lokacije brzinskih kamera, upozorenja za radare i  ograničenja brzine koja će vas zvučnim i vizuelnim signalom upozoravati o prekoračenju brzine i blizini brzinskih kamera i radarskih patrola.

3D Prikaz objekata i prostora

3D prikaz raskrsnica,  reljefa, terena, objekata i značajnih zgrada će vam  umnogome poboljšati orijentaciju i snalaženje u nepoznatoj zemlji ili gradu, a vama pružiti novi aspekt i dati posebnu draž prilikom korišćenja vaše GPS navigacije.

Inteligentne navigacione rute

Najnovije GPS mape imaju i inteligentne navigacione rute koje će za vas odabrati najkraću i najbržu rutu bez ulaska u saobraćajni špic, sa posebnim grafičkim simbolima saobraćajnih znakova i obaveštenja za vozače.

Kamionske rute

Uz najnovije mape instaliraju se i posebni dodaci za kamione. To su specijalne kamionske rute predviđene za vozače kamiona i autobusa. Pored kamionskih ruta za vozače kamiona i autobusa postoje i proširene kamionske POI tačke koje se odnose na specifičnosti putovanja kamionom ili autobusom.

Redovno ažurirajte GPS mape

Ukoliko želite da sve ovo dobro i kvalitetno funkcioniše i na vašoj navigaciji, preporuka je da redovno ažurirate mape vaše igo navigacije. Ažurirajte GPS Mape  barem jednom godišnje i uvek budite informisani o detaljima najnovijih ažuriranja vodećih proizvođača GPS Mapa za igo navigacije.

Najnovije evropske navigacione mape za iGO navigacije

Evropske zemlje pokrivaju dva maping provajdera. To su HERE (bivši Navteq) i TomTom (bivši TeleAtlas).

Kvalitet mapa Zapadne, Istočne i Centralne Evrope oba maping provajdera je na izuzetno visokom nivou. Detaljno do nivoa kućnog broja je pokrivena kompletna putna mreža.

GPS Mapa Zapadne Evrope funkcionalno poseduje sve POI tačke i dodatke mapama o kojima smo govorili. Mape Centralne i Istočne Evrope su za nijansu manje detaljne ali se na njima konstantno radi i sa svakim novim izdanjem su sve bolje i funkcionalnije na terenu.

Malu prednost dajemo HERE mapama, koji imaju znatno bolje odrađene GPS Mape Istočne Evrope. Najnovija mapa Srbije koja nosi oznaku 2020.Q2 iz avgusta 2020-te godine kao i najnovije mape ostalih zemalja Balkana su do sada najbolja i najdetaljnija izdanja HERE mapa ovog regiona ikada.

Najnovije verzije Here mapa Evrope nose oznaku 2020.Q2 i izašle su početkom avgusta 2020-te godine.

Najnovije verzije TomTom mapa Evrope za iGo navigacije nose oznaku 2020.06 Q2 i izašle su početkom oktobra 2020-te godine.

Najnovije navigacione mape za iGO GPS Navigacije – Srbija i Balkan

iGo Navigacije su u Srbiji i na Balkanu popularne upravo i zbog najkvalitetnijih GPS mapa regiona koje se posebno izrađuju za ove uređaje.  TopMap je regionalni maping provajder specijalizovan za mape Istočne Evrope i zemlje Balkana. Definitivno su TopMap mape Balkana i najbolje i najdetaljnije mape ove naše balkanske regije.

Najnovije i definitivno poslednje izdanje TopMap navigacione mape Srbije nosi oznaku 2014.12.

Ostale zemlje regiona imaju i novija izdanja svojih navigacionih mapa. To su Slovenija, Rumunija, Mađarska i Turska. Upravo neredovna ažuriranja su i najveći problem TopMap navigacionih GPS mapa za balkanski region.

Here se sa najnovijim mapama zemalja bivše SFRJ i Istočne Evrope (v.2020.Q2 avgust 2020) ozbiljno profilisao kao i dalje najbolji proizvođač navigacionih mapa Istočne Evrope.

Nakon nešto lošijeg početka i drastično slabijeg kvaliteta navigacione mape Srbije i Balkana, TomTom navigacione mape za igo navigacije kvalitetom i detaljnošću polako sustižu HERE navigacione mape. Posebno ističemo najnovije izdanje TomTom navigacione mape za iGO navigacije 2020.06, verzija za oktobar 2020-te.

Preporuka je da i TomTom navigacione mape instalirate u vaše igo navigacije i da ih ozbiljno i studiozno testirate. Nakon toga sami donesite odluku koji maping provajder ima najbolje navigacione mape i najbolje rešenje za vas.

1 KOMENTAR

  1. Da li neko moze da postavi sta znace pojedine oznake koje se pojavljuju na mapi kao sto je semafor sanekom kazaljkom kao sat,ili znak “C” kao sto je bio znak C-marketa i ostali slicni znakovi

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.