GPS SAT Garmin Forerunner 310XT- Sportsko čudo u akciji.

Iako baš nisam neki sportista, zaista volim sport i često ga gledam na TV. Priznajem, iako se ne bavim sportom često, nisam mogao da odolim jednom pravom sportskom čudu tehnologije. To je GPS Sat Garmin Forerunner 310XT. Kupio sam ovo čudo, stavio biciklu u auto i otišao na more da bih ga isprobao.

Tako je počelo moje druženje sa novim Garmin Forerunner 310XT. Kada sam ga raspakovao, ostao sam bez reči. Dizajn Garmin Forerunner 310XT je prevazišao sva moja očekivanja.

Kupio sam oranž model (postoji i sivi) i zaista je lepo stajao na mojoj ruci. Izuzetno tanak i prefinjen dizajn sa displejom lakim za čitanje, predstavlja unapređenje u odnosu na prethodene Garminove modele.

Uključio sam GPS na Garmin Forerunner 310XT i krenuo biciklom u potragu za prvom plažom.  GPS markira početnu lokaciju i vraća vas nazad do nje uz izuzetno brzo lociranje satelita. Nije nešto posebno, ali za više kupite neki portabl model Garmin GPS Navigacija.

GPS Navigacija - GPS Sat Garmin Forerunner 310XT

Vodotporan do 50m dubine?

Prvo što sam probao je da li je zaista vodootporanPotvrđujem zaista je vodootporanGarmin Forerunner 310XT se zaista ne plaši vode Nisam ga probao baš do 50m dubine, ali je izdržao sva moja testiranja pod vodom.  Mana koju sam primetio je da su GPS podaci pod vodom apsolutno netačni.

Najbolji deo je da je radio i po izlasku iz vode.

GPS Sat – Garmin Forerunner 310XT se brzo transformiše iz vode na kopno

Posle plivanja prešao sam na bicikl. Izuzetno je lako prebaciti Garmin Forerunner 310XT sa ručnog zgloba na držač bicikla. Odlično vrši kategorizaciju trenutne aktivnosti i omogućuje uvid u vaše stvarne performance. GPS je radio korektno, zapravo značajno bolje nego u vodi  i sve je mnogo bolje funkcionisalo nego pod vodom.

Monitor Srčanog Ritma

Prilikom trčanja sam testirao Monitor srčanog ritma na Garmin Forerunner 310XT.  Pratio je moje otkucaje srca u minuti i uspešno izračunavao potrošnju kalorija. GPS Sat vam omogućava pregled  raznih zona rada srca da bi ste unapredili vaš trening.

Sakuplja podatke vašeg treninga deli sa računarom

Ono što mi je bilo najinteresantnije je bio wireless prenos podataka na moj laptop. Sve je proteklo izvanredno i Garmin Connect sajt se pokazao kao odličan partner u prenosu podataka direktno na internet.

Ima dug životni vek baterije

Baterija je trajala nekih 15 sati što je izuzetno s obzirom šta je sve ovaj GPS sat pretrpeo u mojim testovima.

GPS Sat Garmin Forerunner 310XT – Rezime

GPS sat Garmin Forerunner 310XT je kao stvoren za sportiste triatlonce i  postaje nezemenljiv deo sportske opreme. Garmin Forerunner 310XT  GPS sat je upotrebljiv u svim modovima plivačkog treninga, vožnji bicikle i pešačenju. Garmin Forerunner 310XT je najbolji GPS sat koji je Garmin napravio.

Lak je za korišćenje i intuitivan. Topla preporuka za profesionalne sportiste ali i za sportiste rekreativce.

6 KOMENTARA

  1. […] Sistem GPS Navigacija je u današnje vreme postao popularan širom planete. GPS Navigacija se danas ne koristi isključivo kao pomoć u pronalaženju najbržeg puta od tačke A do dačke B već se GPS kao sistem koristi i u raznim naučnim istraživanjima,avijaciji, pomorskom saobraćaju, geodeziji, ribarstvu… GPS Navigacija se može integrisati u svaki automobil, motor,brod, gliser, laptop računar, smartphone, GPS Sat. […]

  2. […] Garmin Nuvi 1690 je još jedan odličan GPS uređaj iz porodice Garmin GPS Navigacija. Ova Garmin GPS Navigacija je jedan od onih “pametnih” navigacionih uređaja sa kojima ne moratre brinuti o ceni […]

  3. […] uređaji za fitnes i trening,  kao što su GARMIN EDGE 800 za bicikliste  ili GARMIN FORERUNNER 310 za atletičare su dizajnirani i konstruisani za ekstremne spoljašnje uslove ( vodootporni su i […]

  4. […] proizvođači GPS navigacija u ponudi imaju modele GPS navigacija specijalizovane za bicikliste i atletičare trkače. […]

  5. […] Leto je na pomolu, a sa njim i vreme godišnjih odmora i morskih čarolija. Pripremili ste vašu GPS navigaciju za daleko putovanje i napokon ste pristigli na more. Znam da većina nas svoje navigacione uređaje pažljivo čuva i brine o njima, ali jedan trenutak nepažnje je dovoljan da pokvasite navigacioni uređaj ili da ga skroz potopite u vodu. Šta nam je činiti u takvoj situaciji ? GPS tehnologija je toliko napredovala ali još uvek nije u mogućnosti da korisnicima obezbedi potpuno vodootporne GPS navigacije. […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.