Navigacija – Da li je otključati i reprogramirati?

Svaka GPS navigacija radi na Windows Mobile CE operativnom sistemu (OS=operativni sistem), izuzev pojedinih kao što su TomTom (Linux) ili Garmin Nuvi (Linux) .Windows Mobile CE OS je veoma sličan Windows XP OS-u.

Svi folderi i pod folderi, kao i Control Panel izgledaju identično kao i na svakom XP-u. Proizvodjači navigacionih uređaja, fabrički zaključavaju pristup sistemskim folderima kako bi zaštitili svoje GPS navigacione softvere.

Portal NAVIGACIJA je za vas pripremio razloge   “ZA” i “PROTIV”(ako uopšte i postoje PROTIV razlozi)  otključavanja GPS navigatora

 • Kad kupite neki od mnogobrojnih modela GPS NAVIGACIJA, na njoj možete da pokrenete samo fabrički instaliran softver sa originalnim GPS mapama, ukoliko su čak GPS mape uopšte i instalirane.
 • Ako je taj model GPS NAVIGACIJE otključan, dobijate mogućnost korišćenja više navigacionih softvera pojedinačno ili istovremeno. Među njima su npr. Mio, iGO (Sve verzije), Garmin, TomTom, Navigon…itd.
 • Posle izvesnog vremena se svi iznenade, kako navigacija više ne pronalazi određenu ulicu ili nevidi određeni put, a to je sve zbog toga što je sam sofver zastareo ili su GPS mape zastarele. Kad odete kod ovlašćenog uvoznika ili servisera, onda vam za update mapa traže velike iznose (do 15.000 RSD). To je baš veliki iznos ako se uzme u obzir da ste navigaciju platili oko 10.000 RSD.
 • Kako ste, kupili neki od jeftinijih modela GPS navigatora, na njoj nemate audio ili video plejer (iako sam Windows CE podržava različite plejere). Ako je GPS NAVIGACIJA otključana, dobijate mogućnost da vam navigacija, pored osnovne namene, služi i kao player za slike, muziku ili video zapise. Takođe možete da instalirate softvere po želji i potrebi. Sa otključanim uređajem, dobijate različite mogućnosti koje ima i npr. notebook, kao što su:
 • MS Office (Word, Excel…itd), Kalkulator, PDF Viewer, Kalendar, Book Reader, Paint….itd
  Windows Media Player (i mnogi drugi Player-i), sa mogućnošću puštanja svih formata audio i video zapisa kao što su: MP3, AVI, DIVX….i drugi.
  Praktično neograničen broj video igara koje može da igrate kao i na vašem PC-u.
 • Mogućnost instaliranja više navigacionih softvera na vašem modelu GPS NAVIGACIJE (a ne samo jednog), kao i paralelan ili pojedinačan rad istih. Među njima su npr. Mio, iGO (Sve vezije), Garmin, TomTom, Navigon….itd.
 • Pretraga fajlova u Windows exploreru (identičnom kao i na svkom PC-u), Rar i Zip arhiviranje…
 • Pristup svim fajlovima (uključujući i  sistemske), kao i njihovu promenu. Pristup svim podešavanjima, kao i pristup Control Panel-u.
 • Ukoliko vaš uređaj priključite na računar (kablom ili bluetoot-om), na uređaju dobijate pristup internet-u, pa možete da koristite Internet explorer, Operu ili slične pretraživače.
 • Možete da chat-ujete preko Windos Live-a, Skype-a, dobijate pristup Facebook-u ili da pogledate video sa  Youtube-a…Kao što vidite mogućnosti su praktično neograničene.

Zašto da vaša GPS NAVIGACIJA bude samo prosta navigacija?

Ukoliko se plašite da će vaša navigacija izgubiti garanciju (ukoliko je navigacija nova), možete da se opustite, garancija će vam važiti i dalje jer se cela instalacija obavlja na externoj memorijskoj kartici.

Znači, ukoliko izvadite karticu iz vašeg navigacionog uređaja,  GPS NAVIGACIJA se vraća na fabrički softver, sa originalnim navigacionim softverom i mapama.

Po ubacivanju (vraćanju) memorijske kartice i restartovanju vaše GPS NAVIGACIJE, navigacija je opet otključana!

Kao što vidite, ne postoji ni jedan razlog da ne otključate vaše modele GPS NAVIGACIJA.

Navigacija - Otključavanje i reprogramiranje navigacija

6 KOMENTARA

 1. […] možete otključati vaš GPS i u potpunosti osloboditi potencijl koji navigacioni uređaji imaju. Otključavanjem GPS navigacija dobijate slobodu biranja navigacionih softvera i GPS mapa koje će te koristiti u vašem […]

 2. Poštovani,
  Imam fabričku navigaciju za Fiat 500l koja je zaključana kao i mape. Aktivacija puno košta. Da li vi “lečite” i ove uređaje

 3. IMAM NAVIGACIJU TOM TOM OD PET INCA I NEMA MAPU SRBIJE DA LI TO MOZETE DA MI INSTALIRATE JAVITE NA TELEFON 0638607692 ILI VIBER POZ.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.