GPS navigacija i PC računar su dva apsolutno nezavisna uređaja sa kompletnim autonomijama, a opet potpuno zavisna jedan od drugog.

GPS Navigacija i PC računar u akciji

PC računar ili neki od modela laptop računara su savršeni dopunski uređaji vašoj GPS navigaciji, navigaciji za androd ili iPhone navigaciji.

Predstavićemo vam četiri osnovna načina korišćenja i saradnje kojhe imaju GPS navigacija i PC računar u okviru komercijalnog civilnog segmenta GPS tehnologije.

  • Ažuriranje navigacionih GPS mapa

Najvažnije je imati uvek sveže i ažurirane najnovije navigacione GPS Mape na vašem navigacionom uređaju.

Uglavnom sve portabl GPS navigacije dolaze kupcima sa instalacionim diskom na kome se nalazi sofvter za ažuriranje GPS mapa i sa kojim se može putem USB-a povezati GPS navigacija i PC računar.

Dovoljan je samo odgovarajući USB kabal i sada brzo možete povezati vašu navigaciju sa PC računarom ili laptopom i jednostavno ažurirati navigacioni softver, navigacione GPS Mape i instalirati još mnogo toga što vam je potrebno za pravilan rad vašeg navigacionog uređaja.

PC računar vam može biti od korisiti i zapravo je i jedini alat uz pomoć kojeg možete otključati vaš GPS uređaj i u potpunosti osloboditi potencijal koji navigacioni uređaji imaju.

Otključavanjem GPS navigacija dobijate slobodu biranja navigacionih softvera i GPS mapa koje će te koristiti u vašem navigacionom uređaju.

  •  Štampajte i planirajte vaše rute, analizirajte podatke rute i sačuvajte izveštaje puta

Napravite, analizirajte i odštampajte rutu pre polaska, a kada se vratite skinite podatke puta sa navigacije i detaljno ih analizirajte uz pomoć PC računara i Google Earth-a. Napravite 3d prikaz vaše navigacione GPS rute i animaciju zanimljivog putovanja na kome ste bili.

Veliki broj specijalizovanih navigacionih uređaja dolazi sa već ugrađenim softverima za mapiranje koji svojim korisnicima obezbeđuju detaljan uvid i analizu putovanja ili rute koja im je potrebna.

GPS Navigacija i PC računar u GPS praćenju

Ovo je posebno značajno sportistima koji prilikom vožnje bicikle ili trčanja imaju potrebu za korišćenjem dodatnih topografskih GPS mapa koje im omogućavaju bolji uvid i tačniji pregled rute koja ih očekuje.

Kada se trening ili putovanje završi, dobijeni podaci se mogu prebaciti u PC računar  i uz pomoć maping softvera koji koristite na laptopu ili PC računaru  možete detaljno analizirati rutu ili napraviti grafički prikaz putovanja ili treninga.

Ovakav način skladištenja i analiziranja podataka , pruža vam mogućnost dobijanja digitalnog visoko tehnološkog dnevnika trenininga koji je posebno od koristi kako vrhunskim sportistima tako i pasioniranim rekreativcima.

  • Koristite laptop kao GPS navigaciju

Vaš laptop može biti vrhunska GPS Navigacija.Neophodno je da kupite specijalan GPS risiver za laptop računare.

Povežite GPS risiver i laptop putem USB konekcije ili Bluetooth veze. Instalirajte neki od mnogobrojnih navigacionih softverskih paketa za laptop računare i vaše putovanje može da počne.

  • Koristite dodatne online GPS servise

Probajte da vaš laptop ili PC računar koristite u sadejstvu sa nekim od dodatnih online GPS servisa.

Najpoznatiji online foto servis Flickr nudi vam mogućnost da uz svaku fotografiju dodate i GPS lokaciju snimka.Takve fotografije se povezuju sa mapom i čine jedinstvenu lokacijsku galeriju.

Drugi online GPS servisi vam nude mogućnost, dodavanja i deljenja sa prijateljima, snimljenih GPS ruta sa vaše GPS navigacije, nadmorskih visina pa čak i srčanog ritma za vreme napornog treninga.

Najpoznatiji takav GPS online servis je Garmin Connect  koji vam pomaže u upravljanju rutama i detaljnim podacima sa treninga i putovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.