GPS Navigacija za Android – Besplatne aplikacije:

Ukoliko ste korisnik smartfona koji koristi Google Android operativni sistem i tražite besplatne GPS aplikacije za Android onda ste na pravom mestu. Članak  GPS Navigacija za Android – Besplatne aplikacije će vam biti interesantan jer će te se upoznati sa spiskom najnovijih i najpopularnijih besplatnih GPS navigacionih aplikacija za Android.

Kako nabaviti besplatnu Navigaciju za Android?

My Tracks  je aplikacija koja vam omogućava da snimite vaše GPS podatke sa putovanja i pogledate statistiku uživo. Podaci koje možete pratiti su vreme, brzina, udaljenost elevacija terena, nadmorska visina i sve to dok ste negde u prirodi na pešačenju, planinarenju ili vozite bicikl. Kada ih jednom snimite i arhivirate možete ih podeliti sa prijateljima tako što će te vaše podatke prebaciti na Google Spreadsheets i vizualizovati ih kroz Google My Maps.

Nav4All  je jedna od najpopularnijih i najnaprednijih besplatnih GPS Navigacija za Android. Koristi Navteq GPS mape sa preko 90 podržanih zemalja i na preko 60 različitih jezika.

GPS Navigacija Za Android
GPS Navigacija Za Android

Navit je besplatna GPS Navigacija za Android koja ima integrisani mod rutovanja. Modularno je dizajnirana sa mogućnošću korišćenja vektorskih mapa.Koristi različite načine rutovanja i ima širok spektar renderinga.Prednost joj je korišćenje većeg broja vektorskih mapa u isto vreme.

Navitel Navigator je prava “skretanje po skretanje” GPS navigaciona platforma. Osim androida dostupna je i za iPhone, Symbian, Bada, Windows mobile i Windows CE operativne sisteme. Izuzetna 3D grafika sa informacijama o trenutnom stanju u saobraćaju čine ovaj navigacioni softver pravim izborom. Kartografija je dobro ažurirana i dostupne su najnovije mape Evrope, Rusije, Afrike, Azije i Latinske Amerike.

Waze je ne samo odlična besplatna GPS Navigacija za android već je i najnoviji fenomen kada su socijalne mreže u pitanju. Instalacijom ove navigacione GPS aplikacije postajete ravnopravan član vaše lokalne vozačke zajednice koja vam može pomoći raznim korisnim informacijama kada ste negde na dalekom i nepoznatom putu.

nru ( Blizu vas) je interesantan programčić koji vam ukazuje šta je najbliže vašoj trenutnoj lokaciji. Obuhvaćeni su različiti sadržaji tako da možete pogledati ponudu od najbližeg bara, restorana pa do muzeja, bioskopa i muzeja.

Open GPS Tracker ima mogućnost snimanja i pregleda lokacija na kojima ste vi i vašandroid smartfon bili. Procedura je vrlo jednostavna i dovoljno je samo pritisnuti taster “record” na početku putovanja i vaš android telefon arhivira rutu kojiom idete. Kasnije možete tu rutu detaljno analizirati.

OsmAnd je potpuno besplatna gps navigacija za android koja koristi potpuno besplatne mape za android. To su Open Street Mape u čijem razvijanju učestvuju i sami korisnici ove aplikacije.

Radardroid Lite  je navigaciona gps aplikacija za android koja upozorava vozače na brzinske kamere i ograničenja brzine. Aplikacija ima veliku bazu podataka sa lokacijama fiksnih brzinskih kamera koju je takođe moguće ažurirati i sa najnovijim podacima.

Petit Poucet je aplikacija koja vam omogućava da označite vašu poziciju na Google Maps i snimite interesantnu fotografiju koja bi najbolje opisala tu lokaciju. Idealna je za pešačke foto ture. Kasnije možete fotografije i pregledati i razvrstati po redosledu koji vam anjviše odgovara.

Food Finder  je korisna GPS Android Navigacija posebno kada se nalazite u inostranstvu i nemate predstavu gde bi ste mogli pronaći dobar restoran. Odabir restorana je veliki i kreće se od restorana brze hrane pa sve do velikih otmenih hotela. Dovoljno je pronaći željeni objekat i kliknuti na njega i rutovanjeće započeti.

GPS-R  je aplikacija koja funkcioniše kao alarm ili podsetnik. Ubacite lokaciju na kojoj trebate nešto uraditi i kada se približite njoj ova aplikacija će vas upozoriti na to. Posebno interesantna GPS Navigacija za android za zaboravne korisnike ovog popularnog mobilnog operativnog sistema.

Trapster je aplikacija koja vas upozorava na prisustvo policijskih patrola, radara i brzinskih kamera. Upozorenja su vizuelna i glasovna.

Family Tracker kako i samo ime govori je GPS aplikacija koja vam omogućava praćenje u realnom vremenu svih članova vaše porodice. postoji u besplatnoj i premijum verziji.

Androzic je GPS Navigacija za android bazirana na gps mapama popularnog navigacionog klijenta za portabl GPS navigacije Oziexplorer.

AndNav je potpuno besplatna GPS Navigacija za android koja koristi besplatne Open Street Mape. Osim klasičnih navigacionih funkcija poseduje i naprenu “tekst u govor” opciju.

Ovo je samo jedan deo besplatnih GPS Navigacija za android koje sam imao prilike da probam i uverim se u neke od njihovih mogućnosti. Slobodno nam svojim komentarima pomozite u otkrivanju nekih GPS aplikacija koje ovde nismo pomenuli i ukažite ma one koje zavređuju pažnju.

7 KOMENTARA

 1. Veoma lepo napisano i pobrojano.
  Predlažem da dodaš ocenjivanje (1-5) i to po stavkama:
  funkcionalnost,
  dostupnost verodostojnih mapa, sa/bez 3D zgrada i terena, internet offline/online,
  dizajn sofwera,
  govorna navigacija,
  cena,
  mogućnosti proširenja

  -iz priloženog sam shavtio da je preporuka za Navitel Navigator, i sad ga isprobavam

 2. Apsolutno sam saglasan sa vašim sugestijama i to je ono u čemu bi smo svi trebali učestvovati. Ukoliko imate još predloga, saveta, ocena GPS aplikacija i svega onoga što bi nama kao korisnicima GPS Navigacija za Android koristilo slobodno napišite i biće sigurno objavljeno. Redakcija Portala Navigacija će se potruditi da u sledećim člancima svakako podrobnije analizira i opiše neke od besplatnih GPS Navigacija za Android.

 3. […] tehnološki uređaji. Google je nedavno priznao da svakog dana aktivira preko 1.3 miliona android uređaja. Različiti proizvođački brendovi i različite verzije Android operativnog sistema […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.