GPS navigacija za iphone – Najbolje besplatne GPS aplikacije

GPS navigacija za iphone je postala apsolutno neizostavni deo arsenala aplikacija koju skoro svaki vlasnik iphone smartfona poseduje u svom uređaju 

GPS Navigacije za automobile, koje su svih ovih godina bila verni saputnici svakom prosečnom putniku, taksisti, poštanskom kuriru, dostavljaču pica i svima onima koji su išli kroz nepoznate predele, postalo je dosta teško prodati ovih dana.

Glavni krivac za sve to je neverovatan uspon svih modela smartfonova u poslednjih nekoliko godina.

Android telefoni, iPhone, Windows smartfonovi dostigli su veliku popularnost kod svojih korisnika i po strani ostavili konkurente kao što su Garmin, TomTom,Mio i gomila drugih ozbiljnih proizvođača GPS Navigacija.

Korišćenje sajtova sa mapama kao što je Google Maps, MapQuest, Yahoo! Maps je popularno već dugi niz godina unazad ali je njihovo korišćenje u automobilu bilo ograničeno uglavnom na određene “teh manijake” koji su vukli svoje laptopove i pristajali po većim gradovima kako bi pronašli neku besplatnu i nesigurnu WIFI tačku za konektovanje na dotične sajtove.

Naravno tu su i stare dobre i nikada prevaziđene Auto karte koje dosta starijih vozača i dan danas ima kao “obaveznu opremu ” na policama svojih zadnjih sedišta.

Pitanje je zapravo da li bilo ko više zavisi od ovih starih i potrošenih pomagala?

Kao što su modeli portabl GPS Navigacija zamenili svoje pretke tako i one, doduše nešto sporije bivaju zamenjene savremenijim i boljim uređajima kao što su već pometuti android telefoni i iPhone, tableti, iPad…

Upravo u daljem tekstu ćemo predstaviti besplatnih top 5 GPS Navigacija za iPhone koji u Srbiji polako postaje sve popularniji. Redosled koji smo napravili baziran je na dostupnosti i popularnosti same GPS aplikacije, kao i lakoći korišćenja.

GPS Navigacija za iPhone – 5 Najboljih, a potpuno besplatnih navigacionih aplikacija

Google Maps For Mobile

GPS Navigacija Za iPhone - Google Maps

GPS navigacija za iPhone Google Maps For Mobile je takođe dostupna i za druge operativne sisteme kao što su Windows Mobile,Symbian,iPad i naravno Android koji ima i najveći broj besplatnih navigacionih aplikacija.

Ova GPS navigacija za iPhone je vrlo jednostavna i laka za korišćenje i upravo to joj je i donelo veliku popularnost kod korisnika GPS navigacija za iPhone.

Možete slobodno ukucati ime neke radnje ili preduzeća koje tražite i skoro uvek će te dobiti precizne instrukcije kako da do njega najbrže i stignete. Bonus je to da će vam reći kako to da uradite ne samo sa svojim kolima već i autobusom, peške ili taksijem.

Google Maps For Mobile  GPS Navigacija Za iPhone nije nikakva “fenserica” među GPS aplikacijama ali bi je svakako preporučio ljudima koji nikada nisu koristili računar, neki od modela GPS Navigacija ili smartfon.

Garantujem da bi se svakako i snašli upravo zbog lakoće i intuitivnosti kojom je ova GPS Navigacija za iPhone napravljena.

Waze

Waze GPS navigacija za iPhone je zapravo aplikacija koja će vas pre svega zabaviti. Waze GPS navigacija za iPhone balansira između aplikacije za socijlne mreže i GPS navigacione aplikacije.

Waze dozvoljava ljudima da u realnom vremenu ostvare interakciju i upozore jedni druge o trenutnim opasnostima na putu, gužvama u saobraćaju, zastojima u vožnji, radarima, zapravo o svemu onome što bi jednog putnika interesovalo o deonici puta koju treba da pređe do svog konačnog odredišta.

Waze GPS navigacija za iPhone ima opciju čatovanja, ali mi vam to svakako ne preporučujemo dok vozite. Waze GPS navigacija za iPhone je dostupna i za iPad, Android, Windows Mobile, Symbian.

GPS Navigacija za iPhone - Waze
GPS Navigacija za iPhone – Waze

MapQuest 4 Mobile

MapQuest 4 Mobile GPS Navigacija za iPhone se od svih prikazanih navigacija izdvojila po tome što najviše podseća na klasične portabl modele GPS Navigacija.

Grublji izgled i nemogućnost promene zadatog glasa umanjuju doživljaj sa ovim navigacionim softverom, ali pored glasovnih “skretanje po skretanje” instrukcija i velikog broja POI tačaka sigurno će odraditi i ostvariti svrhu svog postojanja, a to je GPS navođenje. Poseduje i funkciju praćenja saobraćaja u okviru vaše rute tako da u svakom trenutku možete izbeći gužvu u špicu ili neki drugi saobraćajni zastoj.

Šta više očekivati od besplatne navigacione aplikacije?

Skobbler

Skobbler GPS navigacija za iPhone je razvijena i promovisana kao prva besplatna “skretanje po skretanje” sa glasovnim navođenjem gps navigaciona aplikacija. Koristi GPS mape iz OSM projekta (OpenSourceMap) koje se konstantno unapređuju i ažuriraju. Zato ukoliko želite da pomognete svojim prijateljima putnicima slobodno možete u okviru OSM projekta GPS mapa ucrtati i podeliti svoje pionirske poduhvate i omiljene rute po raznoraznim bespućima koje ste vi lično prošli. OSM projekat vas poziva i da prijavite sve greške i bagove koje ste primetili kako bi na vreme bili ispravljeni i pravilno korišćeni na ovom simpatičnom predstavniku GPS Navigacija za iPhone.

MotionX GPS Lite

Zaista sam se dugo dvoumio da li ova GPS Navigacija za iPhone zaslužuje da bude na ovoj listi. Naime besplatna verzija dozvoljava samo tri međuodredišta, što zaista nije dovoljno za jedno ozbiljnije putovanje. MotionX GPS Lite GPS Navigacija za iPhone ima neke jedinstvene navigacione funkcije koje drugi razvojni timovi GPS aplikacija za navođenje značajno zanemaruju ili ih namerno izostavljaju.

MotionX GPS Lite GPS Navigacija za iPhone je napravljena za bajkere, terence, avanturiste, sportiste triatlonce i skijaše i ima mogućnost deljenja trenutne pozicije i trenutnih aktivnostima sa drugim istomišljenicima koji se nalaze u zoni vašeg treninga. Posebno je interesantna mogućnost korišćenja ažuriranih terenskih GPS Mapa kojima se daje prednost nad klasičnim putnim GPS mapama.

Ukoliko volite vodu i imate neko plovilo možete koristiti i najnovije nautičke mape (naravno ukoliko ih imate) samo pazite da vam iPhone ostane suv.

GPS Navigacija Za Iphone - MotionX GPS Lite
GPS Navigacija Za Iphone – MotionX GPS Lite

Ovaj pregled GPS Navigacija za iPhone nije definitivno stalan jer se nove GPS aplikacije pojavljuju skoro svakodnevno, a mi smo predstavili one koje su nam bile dostupne i interesantne.

Ukoliko imate nekoga svoga favorita među GPS aplikacijama molimo vas ostavite komentar i obavestite nas o tome.

Nebitno je koju navigaciju volite ili koju aplikaciju koristite pažljivo ih upotrebljavajte i ne koristite ih u toku same vožnje.  Jer ipak vaš mozak je najbolja besplatna aplikacija koju imate u svom arsenalu.

1 KOMENTAR

  1. […] Ova aplikacija prevodi sve što izgovorite u mikrofon vašeg smartfona. Podesite sa kog jezika želite da prevedete nešto, zatim podesite jezik na kome želite prevod izgovorite to u mikrofon i aplikacija će odmah izvršiti tekstualno i govorno prevođenje fraze ili rečenice koju želite prevesti. Sve ovo je malo nezgodno dok se ne naviknete i svaki put kada se prevođenje izvede aplikacija vam to naplaćuje. Ali zamislite samo koliko bi ste bili spremni da platite  samo da dođete do prvog restorana ili hotela posle dugog putovanja. Besplatna je za iPhone. […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.