GPS Navigator–Kako je pre bilo bez GPS navigatora?

GPS navigator je samo navigacioni uređaj koji je popularnost stekao izuzetno brzim razvojem navigacione GPS tehnologije. Najnovija tehnološka dostignuća su značajno povećala kvallitet života savremenog čoveka.

Razvojem nauke i tehnologije u mogućnosti smo da na jednostavan i brz način nađemo rešenje za relativno kompleksne probleme. Ne tako davno svet nam se činio tako velikim. Pronalaženje nekog mesta ili grada u nekoj velikoj zemlji ili neke određene lokacije u tom gradu bio je baš zamršen zadatak.

Sve je to ometalo brzu isporuku robe i informacija, a poznata je činjenica da je informacija ključ za postizanje snage i uspeha u biznisu.

GPS navigator I tehnološki napredak

Sa brzim napretkom tehnologije pronalaženje mesta i dostavljanje informacija je postalo vrlo jednostavno. Toliko da nam se sada svet čini baš mali. Globalno selo. U nekoliko sekundi možemo naći bilo keje mesto i bilo koji sokak na ovoj planeti.

Izgubiti se ili zalutati negde sada je zaista stvar prošlosti. Nova tehnološka era nam je donela uređaje pomoću kojih je pronalaženje i praćenje ljudi, mesta i robe jednostavno kao 123.

To je njeno veličanstvo GPS NAVIGATOR.

KAKO ZAISTA RADI NAVIGACIONI UREĐAJ?

GPS Navigator pomoću svog GPS Prijemnika prima specijalno kodirane satelitske signale koje GPS Navigator zatim obrađuje i izračunava tačan položaj, brzinu i vreme.

Navigacioni uređaj koristi četiri satelitska signala za izračunavanje pozicije u tri dimenzije i vremenske razlike trenutne lokacije.

Ovo objašnjava pouzdanost i tačnost informacija koje nam pruža GPS Navigacija. Satelitski sistem je dizajniran i pod kontrolom SAD.

Korišćenje usluga satelita je potpuno pesplatno. Svemirski segment ovog sistema se sastoji od 24 satelita raspoređenih u srednje kružnoj orbiti  Zemlje.

Kontrolni segment sačinjavaju zemaljske stanice širom planete.

One su zadužene za praćenje tačne putanje letenja satelita i njihovo konstantno održavanje. Za nas je najiteresantniji korisnički segmet koji sačinjavaju razne GPS Navigacije vojne i civilne.

GPS Navigator je svima dostupna i cena se kreće od nekih 100-200 eura.

Različita upotreba GPS Navigatora je i doprinela njihovoj brzoj popularnosti i širokoj upotrebi u savremenom svetu.

Komercijalna upotreba se ogleda u korišćenju GPS Navigacija u raznoraznim prevoznim sredstvima (avioni, brodovi, vozovi, autobusi…), merenje zemljišta,konstrukcija puteva i mostova i drugo.

Lična upotreba i korišćenje u svakodnevnim segmentima života je ono što je i presudilo velikoj popularnosti GPS Navigacija.

Turizam, planinarenje, skijanje, vožnja gliserima i privatnim avionima, praćenje sopstvenih vozila, kontrola dece sve su to pogodnosti koje nam GPS Navigacija omogućuje.

GPS Navigator je tehnološki izum na kojem svi mi njeni korisnici i poštovaoci zaista moramo biti zahvalni.

GPS Navigator - Mio Moov M610

5 KOMENTARA

  1. […] Većina GPS Navigacija ima sasvim pristojnu preciznost i jačinu kada je u pitanju GPS Signal bez ikakvih dodatnih softverskih ili hardveskih poboljšanja na uređaju. Preciznost od 3 metra je vrlo lako postići ukoliko imate korektne vremenske uslove i otvore pogled prema nebu. Kao što svi već dobro znamo najbolja jačina i preciznost GPS Signala kod svih modela GPS Navigacija se postiže ukoliko imamo neometan pristup satelitima. Zatvoren prostor , loši vremenski uslovi(oblaci) ili prisustvo betonskih zgrada svakako poprilično ometaju jačinu GPS Signala kod svih GPS navigacija. ukoliko ste u nekoj dubokoj dolini ili ste okruženi planinskim vrhovima sigurno će te osetiti kakvu takvu degradaciju satelitskog GPS Signala. Ukoliko ste primetili da vaša GPS Navigacija ima nedostatke u prijemu GPS Signala ili GPS Signal nije onakakv kakav bi ste vi želeli dajemo vam nekoliko saveta sa kojim bi ste popravili kvalitet GPS Signala na vašim modelima GPS Navigacija. […]

  2. […] LED dioda prati i usklađuje svoj pravac kretanja prema željenom odredištu.Leva Cipela sa GPS risiverom putem bežične tehnologije komunicira sa desnom cipelom, koja na sebi ima LED progres bar, kojim […]

  3. […] GPS Navigacija ima sasvim pristojnu preciznost i jačinu kada je u pitanju GPS Signal bez ikakvih dodatnih […]

  4. […] uglu poseduje mehanički slider prekidač, a sa zadnje strane se nalazi zvučnik. Držač  GPS Navigacije koji dolazi sa jedinicom je prilično mali i kači se na zadnju stranu GPS Navigacije. Držač je […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.