Navigacija i GPS Patrola do Stavrosa avgust 2011

Godišnji odmori su , nažalost, već daleko iza nas i sabrali smo utiske . U tekstu GPS Patrola do Grčke 2011 – Navigacija i Igo Primo ću izneti moje utiske i iskustva sa programom Igo Primo 1.2 na putu do Grčke.

iGO Primo 1. 2 ,Navigacija Becker Ready 43 i pripreme za putovanje

GPS Navigacija koju sam koristio je bila Becker Redy 43 otključana i sa reprogramiranim iGO Primo 1.2 softverom i najnovijim mapama Srbije (Contrast 2011.03), Makedonije (Navteq 2011.01) i Grčke (Navteq 2011.01), sve mape su NAJNOVIJE iz maja 2011 godine.

GPS Navigacija Becker Ready 43 se izuzetno dobro pokazala na ovom putovanju od samog početka jer je fiksirala GPS signal za svega  90 sekundi i odmah se pozicionirala sa prijemom 6 satelita.

Tokom puta navigacija je bila na auto punjaču. Prijem satelita je bio odličan kroz sve zemlje (nešto slabiji prijem GPS satelita u Makedoniji kroz dolinu Vardara) i ova navigacija nije pravila nikakve probleme.

Ovaj model Becker GPS Navigacija da je toplo preporučujem u kombinaciji sa iGO Primo softverom i najnovijim mapama. Igrice i  filmovi koje sam instalrao u GPS Navigaciju Becker Ready 43 su se pokazali odlično i korisno u trenutcima čekanja na granici.

Navigacija i GPS Patrola do Stavrosa – Polazak

Putovanje je započelo ubacivanjem odredišta u Grčkoj, Stavrosa do koga iz Kragujevca ima 647km. Ruta koju sam izabrao je bila ekonomična (preporuka ove rute za sve modele GPS Navigacija) i iGO Primo je odmah izbacio sve detalje rute sa svim mogućim skretanjima, detaljima puta i POI tačkama.

Apsolutno sve pohvale iGO Primo softveru za detaljnost pregleda rute i mogućnost njenog simuliranja i detaljnog razmatranja  pre početka samog putovanja.

Navigacija – iGo Primo i mapa Srbije (Contrast 2011.03)

Mapa Srbije je već poslovično dobra i sve informacije koje su vam potrebne za jedan ovakav put (putarine, lokacije benzinskih pumpi, restorana, hotela, odmorišta) su odlično i precizno raspoređene na mapi Srbije i iGO Primo ih odlično prezentuje korisniku GPS Navigacija preko POI tačaka.

I zaista kroz Srbiju nećete imati nikakvih problema sa vašom GPS Navigacijom bilo da je signal GPS-a ili kvalitet informacija vaše mape. Korišćena GPS mapa Srbije je Contrast d.o.o.  2011.03. Ocena ove GPS mape je 10.

Navigacija – iGo Primo i mapa Makedonije (Navteq 2011.01)

Imao  sam malo strahovanja kada je GPS mapa Makedonije za iGO Primo u pitanju. Prethodne GPS mape za iGO su bile nerutabilne, pokriveni su bili samo auto put i veći glavni putevi. Ovoga puta Navteq se potrudio da i mapa Makedonija konačno nađe svoje mesto u contentu  iGO Primo softvera.

Još uvek je to daleko od kvaliteta mape Srbije i Grčke ali sada sem auto puta imamo i nazive ulica u Skoplju i svim većim makedonskim gradovima i izuzetno precizno obeležena ograničenja brzine.

Nije rutabilna do kućnog broja ali se nadamo da će biti. Postoji i vrlo mali broj POI tačaka na koje se možemo osloniti ali će se i to verovatno popraviti u sledećem update ove mape.

Za one koji kroz Makedoniju samo prolaze do grčke granice ocena ove GPS mape je 8 i više im zaista i neće trebati. Oni koji planiraju da uz pomoć iGO Primo softvera i GPS Navigacija svrate i malo do Ohrida imaće po neki manji problem u rutovanju pa je  za takvu vrstu putovanja ocena GPS mape Makedonije  6.

Navigacija – iGo Primo i mapa Grčke (Navteq 2011.01)

Gužva na granici je malo uvećala našu nervozu ali je tu bila GPS Navigacija da nas malo smiri. Posle par sati čekanja i dosta odigranih igrica na GPS Navigaciji Becker krenuli smo dalje prema Stavrosu vođeni iGO Primo softverom. Kvalitet GPSsignala je bio izuzetan. Uvek 7-8 satelita koji su bili fiksirani.

iGO Primo nas je odlično odveo do obilaznice oko Soluna, izbegavši sve moguće gužve, i uključio nas na auto put prema Kavali.

Saobraćajne kamere je sve detektovao na nekih 400m i uredno nam izdavao i zvučna i vizuelna upozorenja. Ograničenja brzine su odlično uklopljena u mapu  i apsolutno su tačna na svakom delu puta. Mapa Grčke je Greece Navteq 2011.01. (maj 2011)iGO Primo GPS mapa Grčke je vrlo brza, detaljna, precizna ,tačna i  100% rutabilna sa kućnim brojevima čak i u manjim mestima kao što su Stavros i Asprovalta. Kroz Solun GPS Navigacija i GPS mapa je radila savršeno precizno i brzo.

Svim ljubiteljima kupovine u Solunu i Kosmosu ovo je značajno jer neće lutati po gradu.  Korekcije rute su bile brze i efikasne i maksimalno su odgovarale našim zahtevima.

POI tačke su precizne i dosta detaljne. Ova GPS mapa za iGO Primo softver i Windows CE GPS Navigacije je veliki napredak u odnosu na prethodne mape Grčke i apsolutno je preporučujem za sve modele GPS Navigacija koje koriste iGO Primo softver. Ocena GPS Mape Grčke je 10.

Navigacija i iGO Primo – Konačna Ocena

iGO Primo je zaista opravdao titulu najboljeg GPS softvera za sve modele Windows CE GPS Navigacija.  Sa najnovijim mapama se uz iGO Primo 1.2  i  vaš model GPS Navigacije možete uputiti do bilo koje destinacije bez straha da će vas „izdati “.

Portal Navigacija će i dalje pratiti razvoj iGO Primo softverskog paketa i najnovijih GPS mapa za njega i uvek će vam prenositi svoje utiske i ocene.

4 KOMENTARA

  1. […] kompanija NAV N GO, kao vodeći proizvođač softvera za sve modela GPS Navigacija, predstavila je svoju najnoviju verziju softverskog paketa iGO Primo […]

  2. […] IGO Primo navigacija koristi trodimenzionalne karte i detaljne modele zgrada i znamenitosti područja […]

  3. […] i prošle godine kada smo u članku GPS Patrola do Grčke 2011 predstavili putovanje do Stavrosa i detaljno opisali pojedinosti korišćenja navigacije na ovom […]

  4. […] i TOMTOM sa jedne strane  i sa svojim izuzetnim softverskim paketima, a MIO, Becker i mogu slobodno reći svi ostali proizvođači GPS Navigacija  sa druge strane.  U Srbiji, kao i […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.