Android Navigacija i GPS Patrola do Uranopolisa avgust 2012

Kao i prošle godine kada smo u člankuGPS Patrola do Grčke 2011 predstavili putovanje do Stavrosa i detaljno opisali pojedinosti korišćenja navigacije na ovom putu tako će se i ovaj tekst GPS Patrola Do Grčke 2012 – Android Navigacija baviti istom problematikom ali sa različitom navigacionom platformom.

Igo Primo navigacija za android 4.0 i LG Oprtimus L5 E610 android navigacija

Kako bi smo u potpunosti ispratili tendencije tržišta, ovoga puta smo se odlučili da umesto klasične portabl GPS navigacije na našem putovanju koristimo isključivo android navigaciju. Android telefon koji je bio naš vodič na ovom putovanju je LG Optimus L5 E610 sa novim androidom 4.0.3.

Navigacija za Android LG L5

Pre putovanja smo na naš LG L5 instalirali najnovijiiGO primo navigacioni softver za android iz juna 2012-te godine. Optimizovali smo parametre telefona kako bi smo obezbedili kvalitetan prijem GPS signala.

Najnoviji iGo Primo navigacioni softver je predviđen za rad na android telefonima koji imaju najnoviji android OS 4.0. Sama instalacija na LG L5 je protekla u najboljem redu i za svega par minuta smo imali instaliran navigacioni softver sa najnovijim Navteq GPS mapama takođe iz juna 2012-te godine.

GPS Mape koje smo koristili na putovanju su bile najnovije junske GPS Mape Srbije (Navteq 2012.q1), Makedonije (Navteq 2012.q1) i Grčke (Navteq 2012.q1).

Ovakav set GPS mapa je bio pun pogodak, s obzirom da se još uvek nije pojavila najnovija Contrast Mapa Srbije(poslednja je iz novembra 2011),tako da smo izbegli neprijatnosti korišćenja GPS  mapa različitih proizvođača.

Integrisani GPS i 4″ ekran rezolucije 320×480 na LG optimusu L5 su bili sasvim dovoljni za komforan i kompletan navigacioni ugođaj i doživljaj. LG L5 se pokazao kao izuzetna navigacija. Fiksiranje GPS satelita je bilo rekordno brzo( svega 45 sekundi), odličan i konstantan prijem i kvalitet GPS signala su nešto što zaista odlikuje ovaj android model.

To se najbolje uočavalo prilikom prolazaka kroz tunele kada je GPS signal samo na trenutke izgubljen i ponovo fiksiran za samo par sekundi. Signal je bio kvalitetan i kroz dolinu Vardara gde smo prošle godine imali manjih problema.

Pregledan displej u obe pozicije i kvalitetan zvuk su neke od karakteristika zbog kojih se nismo pokajali kada smo pravili izbor android telefona. LG L5 je dobro reagovao i prilikom prelaska iz navigacionog u telefonski režim gde se automatski po završetku razgovora vraćao na navigacioni ekran i trenutnu poziciju vozila.

Mana mu je nešto slabija autonomija baterije, tako da vam je savet da pre putovanja obavezno nabavite auto punjač kako ne biste došli u situaciju da vas baterija ostavi na cedilu. Kroz Makedoniju imate i besplatne WI Fi zone u dužini od po 5 km, tako da možete ovakav android smartfon iskoristiti i za surfovanje internetom i čatovanje sa prijateljima preko Facebook-a.

Navigacija i GPS Patrola do Uranopolisa – Polazak

GPS Patrolu smo započeli ubacivanjem željenog odredišta u Grčkoj, Uranopolisa do koga iz Kragujevca ima 682 km. Tip Rute koju uvek koristimo je ekonomična (preporučujemo korišćenje ovog tipa rute za sve modele GPS Navigacija) i iGO Primo za android je odmah izbacio sve potrebne (i nepotrebne) detaljeekonomične rute sa svim mogućim skretanjima, raskrsnicama,  detaljima puta i POI tačkama.

Apsolutno sve pohvale najnovijem iGO Primo android navigacionom softveru za detaljnost pregleda rute i mogućnost njenog simuliranja i detaljnog razmatranja  pre početka samog putovanja.

Naša preporuka je da se dobro upoznate sa mogućnostima navigacionog programa i android telefona pre putovanja jer vam to može biti od velike koristi kada vam je to najviše i potrebno.

To se nama dogodilo usred najveće gužve u Asprovalti kada nam je bio preko potreban parking koga smo uspešno i pronašli zahvaljujući najnovijim POI tačkama koje smo detaljno proučili neposredno pre samog putovanja do Grčke.

Android Navigacija – iGo Primo za android i GPS mapa Srbije (Navteq 2012.q1)

Navteq GPS Mapa Srbije nas je iznenadila kvalitetom i detaljnošću što nije bio slučaj sa prethodnim verzijama GPS mape Srbije ovog proizvođača. Navteq GPS Mapa Srbije poseduje sve informacije koje su vam potrebne za jedan ovakav put (putarine, lokacije benzinskih pumpi, restorana, hotela, odmorišta) su odlično i precizno raspoređene na mapi Srbije i iGO Primo za android ih odlično obrađuje i prezentuje korisniku Navigacija za android preko POI tačaka.

Nešto je slabiji kvalitet POI tačka kada ga uporedimo sa Contastovim POI tačkama ali je tu zaista mala nijansa u pitanju i mislimo da vam to neće predstavljati veći problem.

Zaključak je da kroz Srbiju nećete imati ama baš nikakvih problema sa vašom android  GPS Navigacijom bilo da je GPS signal ili kvalitet informacija vaše GPS mape. GPS Mapa Srbije koja je korišćena na ovom putovanju do Grčke je Navteq  2012.q1. Ocena ove GPS mape je 9.

Android Navigacija – iGo Primo za android i GPS mapa Makedonije (Navteq 2012.q1)

Kako smo planirali detaljan test GPS mape Makedonije postojao je mali strah kada je GPS mapa Makedonije za android iGO Primo u pitanju. Prethodne verzije GPS mapa Makedonije  za iGO su bile nerutabilne, pokriveni su bili samo auto put i veći glavni putevi i praktično neupotrebljive za neko ozbiljnije putovanje kroz ovu zemlju.

Verzija  Navteq 2012.q1 GPS mape za Makedoniju je dosta bolja i zaslužuje da je imate u vašem setu GPS Mapa android iGO Primo navigacionog softvera. Istina je da je još uvek daleko od kvaliteta GPS mape Srbije i Grčke ali sada sem auto puta imamo i nazive ulica u Skoplju i svim većim makedonskim gradovima i izuzetno precizno, skoro savršeno obeležena ograničenja brzine. Centar Skoplja je rutabilan do kućnog broja ali neka veća naselja poput naselja Aerodrom još uvek nisu.

Uvereni smo de će se u sledećoj verziji ove GPS mape i to ispraviti. I dalje postoji mali broj POI tačaka na koje se možemo osloniti ali će se i to verovatno popraviti u sledećem update ove GPS mape.

Za one koji kroz Makedoniju samo tranzitno prolaze do grčke granice (Evzoni prelaza) ocena ove GPS mape je 9 i više im zaista i neće trebati.

Oni koji planiraju da uz pomoć android iGO Primo navigacionog softvera i GPS Navigacija svrate i malo do Ohrida imaće po neki manji problem u rutovanju pa je  za takvu vrstu putovanja ocena GPS mape Makedonije  7.

Navigacija – iGo Primo i mapa Grčke (Navteq 2011.01)

Gužve na granici i graničnom prelazu Evzoni ovoga puta nije bilo tako da smo odmah nastavili putovanje prema Uranopolisu vođeni android navigaciojm iGO Primo.  Kvalitet GPS signala je bio fenomenalan i konstantan.

Uvek 8 satelita koji su bili dobro fiksirani i pozicionirani. Android navigacija iGO Primo nas je iskusno odveo do obilaznice oko Soluna,preko nadvožnjaka i skretanja za Kavalu, izbegavši sve moguće gužve, i uključio nas na novi auto put prema Kavali.

Saobraćajne kamere ( za koje lično mislim da uopšte i nisu u funkciji) je  detektovao na nekih 500m i uredno nam izdavao i zvučna i vizuelna upozorenja. Vizuelna ograničenja brzine su odlično uklopljena u ovu GPS mapu  i apsolutno su tačna na svakom delu puta. GPS Mapa Grčke koju smo instalirali je najnovija Greece Navteq 2012.q1. (jun 2012).

iGO Primo GPS mapa Grčke je vrlo brza, detaljna, precizna ,tačna i  100% rutabilna sa kućnim brojevima čak i u manjim mestima kao što su Stavros i Asprovalta. Uranopolis i Olimpijada još uvek nisu pokriveni imenima ulica  i kućnim brojevima. Posebno bi smo pohvali snalaženje GPS mape Grčke po lokalnim putevima prilikom približavanja samom Uranopolisu. Sve je bilo glatko i efektivno brzo.

Kroz Solun GPS Navigacija i GPS mapa je radila savršeno precizno i brzo. Svim ljubiteljima kupovine u Solunu i Kosmosu ovo je značajno jer neće gubiti vreme na lutanje po gradu.  Korekcije rute prilikom pogrešnog skretanja su bile brze i efikasne i maksimalno su odgovarale našim zahtevima.

POI tačke su precizne i dosta detaljne sa svim potrebnim informacijama za putnika namernika. Navteq 2012.q1. (jun 2012) GPS mapa za android  iGO Primo navigacioni softver i Windows CE GPS Navigacije je još jedan veliki korak napred u odnosu na prethodne GPS mape Grčke i apsolutno je preporučujem za sve modele GPS Navigacija bilo da su android ili windows CE verzije koje koriste iGO Primo softver. Ocena GPS Mape Grčke je 10.

Navigacija za android  iGO Primo – Konačna Ocena

iGO Primo je i ovoga puta zaista opravdao titulu najboljeg GPS navigacionog softvera za sve modele GPS Navigacija bilo da su u pitanju android verzije ili windows CE verzije. Sa najnovijim GPS mapama se uz iGO Primo za android  i  vaš model android smartfona možete uputiti do bilo koje destinacije bez straha da će vas „izdati “ i izneveriti.

Portal Navigacija će i dalje pratiti razvoj android iGO Primo navigacionog softverskog paketa i najnovijih GPS mapa za njega i uvek će vam prenositi svoje utiske i ocene.

12 KOMENTARA

  1. […] Za one koji tek planiraju kupovinu savet da će se i TOM TOM sigurno pridružiti uveliko zahuktaloj konkurenciju  i početi trku sa konkurentskim kućama za ove prostore Balkana jer je ovo tržište sa velikim rastom prodaje GPS NAVIGACIJA. Dok TOM TOM ne stigne na naše prostore WEB Portal NAVIGACIJA  je oduvek tu za vas. Javite se i  započnite avanturu sa vašim TOM TOM ljubimcem i sjajnim predstavnikom GPS NAVIGACIJA […]

  2. […] | 08/09/2012 | 1 Komentar Besplatna GPS navigacija za android i kako odabrati pravu? Tržište GPS Navigacija za android je postalo prezasićeno velikim brojem GPS navigacionih aplikacija. Neke od ovih aplikacija se […]

  3. […] programa za sve tipove GPS Navigacija nije uspeo ni da za trenutak ugrozi. Nakon uspešnih izdanja raznih igo verzija i raznih operativnih sistema na tržištu GPS Navigacija iGO se učvrstio kao pouzdan i temeljit […]

  4. […] sam nabavio novi android telefon. U pitanju je LG optimus L5, verzija androida 4.0.3. Pored zadovoljstva koje mi kvalitetom LG L5 android telefon pruža u […]

  5. […] od ovih učinjenih koraka je mali i ništa posebno zahtevan, a puno znači za uštedu pri svakom od putovanja, bilo da je u pitanju gradska vožnja ili neke daleke […]

  6. […] izbor ponude na svega 10 top modela po svim parametrima. Parametri kojima smo izabrali ovaj Top 10 Android Telefona su pre svega kvalitetan PRIJEM  GPS signala, mogućnost instaliranja aplikacija za GPS Navigaciju, […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.