iGO Primo navigacija za android i iPhone je izuzetno cenjena i među korisnicima poprilično popularna navigaciona GPS aplikacija. Popularnost u Evropi i Srbiji,  navigaciona aplikacija iGo Primo je stekla skoro pre deceniju kada su se pojavile prve WINCE i PDA GPS navigacije. Od tada je iGo Primo nezamenjiv softverski paket u svim WINCE navigacionim uređajima.

iGO Primo navigacija za android i iPhone

Pojavom android i iPhone smartfonova i porastom korisnika ovih uređaja, pojavila se i velika potreba za razvojem iGO primo GPS aplikacije koja će raditi na Android i Ios operativnom sistemu.

Programeri mađarske kompanije NNG su razumeli taj trend i pre tri godine su uslišili molbe velikog broja korisnika smartfon uređaja. Svetskom tržištu je predstavljena potpuno funkcionalna oficijelna navigaciona aplikacija iGO primo za android i iPhone.

Trenutno se na Google Play se može pronaći samo jedna zvanična verzija iGO Primo aplikacije i to isključivo za Tursku (kompanija Basarsoft) i Izrael. Ostali delovi Evrope i Amerike još uvek nisu podržani i za korisnike u tim zemljama ne postoji zvanična verzija ove gps aplikacije.

Najnovija zvanična verzija iGO Primo navigacione aplikacije nosi oznaku 9.6.29 i je izašla u septembru 2014-te godine. Podržava tri rezolucije (800×480, 720×1280 HD, 1080×1920 full HD) i na Google Play košta 18,67$.

Nezvaničnih verzija iGO Primo navigacione aplikacije za android i iPhone postoji mnogo više i podržavaju sve rezolucije koje imaju najnoviji smartfonovi i tablet računari. Ove verzije se razvijaju od strane nezavisnih programera i dostupne su korisnicima širom planete što samo povećava popularnost i broj ljudi koji je koriste. Nezvanične verzije iGO Primo se mogu koristiti na svim operativnim sistemima koje danas imamo u pametnim uređajima.

iGo Primo navigacija Kragujevac

Igo Primo – offline navigaciona aplikacija sa vrhunskim performansama

iGo Primo je offline navigaciona aplikacija. U prevodu, ukoliko imate integrisan GPS prijemnik na vašem telefonu ili tablet računaru nećete imati nikakve nikakve dodatne troškove prilikom korišćenja navigacije na vašem smartfon uređaju.

Glavna prednost iGO primo navigacionog softvera koje ovu aplikaciju izdvajaju od ostale konkurencije su:

  • izuzetno intuitivan meni koji je lak za korišćenje i razumljiv početnicima,
  • pristupačne i lako dostupne opcije i funkcije samog programa,
  • fleksibilnost i prilagodljivost krajnjem korisniku
  • podrška za korišćenje navigacionih mapa svih vodećih svetskih maping provajdera. Uz iGo Primo možete koristiti najnovije navigacione GPS mape kompanija HERE, TomTom i TopMap.

Instalacija aplikacije iGO Primo navigacija za android i iPhone

iGo Primo za android se vrlo lako instalira, kao i sve druge android aplikacije, klikom na .apk fajl. Ukoliko ne instalirate aplikaciju sa Google Play-a, uređaj će vas upozoriti da je u toku instalacija aplikacije iz nepoznatog izvora. Uključite opciju ručne instalacije, koja se obično nalazi u podešavanjima vašeg telefona ili tableta, i nastavite sa procedurom instalacije.

Nakon uspešno završene instalacije instalirani fajlovi se nalaze u okviru direktorijuma iGO. Tu morate dodati i ostale potrebne fajlove koji su neophodni za osnovi rad aplikacije.

U okviru glavnog iGO direktorijuma nalazi se i poddirektorijumi save, gfx licence i content. U direktorijumu CONTENT pronaćiće te podirektorijum MAPS. Tu treba iskopirati navigacione GPS mape koje su vam potrebne.

U ostale poddirektorijume iskopirajte preostale fajlove (za primarni jezik aplikacije, glasovno navođenje, poi tačke…). Samo kopiranje poprilično brzo ide sa dobro organizoanom strukturom fajlova nećete imati nikakvih problema.

Igo Primo navigacija za android i iPhone ima srpski prevod i srpsko glasovno navođenje sa muškim ili ženskim glasom u zavisnosti šta vi odaberete.

Nakon instalacije i kopiranja potrebnih fajlova startujte aplikaciju, izađite na otvoren prostor i sačekajte da navigacioni uređaj fiksira satelite. Za vreme traženja satelita u gornjem delu glavnog ekrana primetiće te poruku “Traženje satelitskog signala“.

Kada prijem satelitskog signala bude uspostavljen, vaša trenutna lokacija če biti prikazana na ekranu,a ova poruka automatski nestaje. Napominjemo, da jačina i kvalitet GPS signala zavisi isključivo od kvaliteta GPS risivera u uređaju i nemaju nikakve veze sa navigacionom aplikacijom

Meni, glavne opcije i navigacija

Početni ekran aplikacije zauzima umanjena mapa sa leve strane i glavne opcije za odabir odredišta i podešavanje rute i dodatnih funkcija. Klikom na umanjenu mapu prelazite u režim mape na punom ekranu.

Mapa i ruta se na ekranu uređaja prikazuju u raznim varijetetima boja, koje korisnik aplikacije može sam podešavati prema sopstvenim potrebama. Navigacioni ekran i ugao gledanja možete menjati iz 2D u 3D mod.

U gornjem desnom uglu nalazi se brzi meni koji nam pomaže da brzo i jednostavno pristupimo opcijama traženja odredišta, uređivanju rute i mnogim drugim značajnim funkcijama aplikacije.

Kalkulisanje rute vrši se na četiri predefinisana načina, a definisanje rute se vrši jednostavnim ubacivanjem željenog odredišta i međuodredišta. U zavisnosti koje sredstvo prevoza koristite ruta će biti iskalkulisana prema vašim zahtevima.

Android Igo Primo kamionska navigacija rutu kalkuliše na osnovu zadatih parametara kao što su visina, težina, broj osovina, materijal koje se prevozi.

Pored klasičnih navigacionih opcija iGO Primo navigacija za android i iPhone, u glavnom meniju ima i opcije poput media plejera, kalkulator valuta, sistem mernih jedinica odeće za različite regione i ono što posebno znači vozačima, informacije o osnovnim saobraćajnim propisima, zabranama i ograničenjima brzine za zemlju u koju idete.

Korišćenje ovih informacija i poštovanje saobraćajnih propisa je svakako dobar način da se izbegnu novčane kazne. Kada smo već kod kazni, iGO Primo ima i mogućnost prepoznavanja lokacija na kojima su instalirane brzinske kamere.

Kako bi ova opcija funkcionisala moraju se instalirati fajlovi sa unapred programiranim lokacijam brzinskih kamera. Prilikom približavanja lokaciji kamere aplikacija nas upozorava nizom audio i vizuelnih upozorenja koje su jasno vidljive i na glavnom navigacionom ekranu.

Kada su navigacione GPS mape u pitanju, naša preporuka su najnovije HERE GPS mape, koje u poređenju sa ostalima imaju manje grešaka, detaljnije su i za većim brojem unosa ulica do nivoa kućnog broja.

Zaključak

iGO Primo navigacija za android i iPhone je i definitivno najbolja GPS aplikacija koja trenutno postoji na svetskom tržištu. Preciznost, upotrebljivost,  fleksibilost i maping podrška iGO Primo aplikacje će zadovoljiti kako prosečnog vozača tako i profesionalne vozače kamiona i autobusa.

Ukoliko želite da probate i neke od najnovijih, a besplatnih android navigacionih aplikacija detaljne opise ovih aplikacija možete naći ovde.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.