iPhone 5 konačno – Za sada samo iPhone 4S

Apple je konačno predstavio dugo očekivanog naslednika iPhone 4. Samo što to nije iPhone 5, kao što smo to svi mi očekivali, već se novi član iPhone porodice zove iPhone 4S.

Da li će te kupiti iPhone 4S ili ćete čekati iPhone 5 ?

Ovu odluku ćemo prepustiti vama, a portal Navigacija će vam dati par saveta koji vam mogu pomoći u donešenju konačne odluke  o kupovini  novog iPhone 4S.

Ukoliko ste vlasnik iPhone 3GS, ili iPhone 3G ili ste kupili davno prvi iPhone onda se odluka o kupovini novog iPhone 4S čini sasvim razumna i na mestu. Apple odlično zna da je kupovina novog iPhone 4S telefona vezana za dvogodišnji ciklus. Ili su vam istekli ugovori sa vašim mobilnim operaterom ili ste se zasitili starog iPhone. Atraktivan dizajn i neke nove funkcije novog iPhone 4S će svakako privući korisnike starih iPhone telefona i učiniti im kupovinu novog iPhone 4S sasvim razumnom.

Stvari se malo komplikuju kod vlasnika iPhone 4S telefona kod kojih je dilema “kupiti ili nekupiti novi iPhone 4S” velika i odluka o kupovini novog iPhone 4S je zaista teška. Šta bi bila interesantna poboljšanja koje bi vlasnike iPhone 4 naterala da kupe novi iPhone 4S.

iPhone 4s

 Iphone 4S – Neke od novih funkcija u iPhone 4S:

  • Iphone 4S dolazi sa identičnim procesorom koji pokreće i iPad2. To je brzi  dual-core A5 procesor sa dva jezgra (doduše  dva jezgra ne znače automatski uvek i duplo poboljšanje brzine)
  • Povećana interna memorija za skladištenje podataka( iPhone 4 ima 8Gb, iPhone 4S ima 16GB, a biće ga moguće kupiti u verzijama od 32GB, pa čak i u berziji od 64GB)
  • iPhone 4s ima Kameru od 8 megapiksela  sa LED Blicom, autofokusom i prednjom kamerom . Video zapis ima rezoluciju od 1080p i stabilizaciju snimka. Do skoro je Apple tvrdio da je kamera od 3 megapiksela na iPhone 3G sasvim dovoljna, a novi Iphone 4S se prodaje sa sloganom da ima 60% više piksela od svojih prethodnika.
  • iPhone 4S po nama najbolje poboljšanje je Retina Display sa velikim intenzitetom piksela koji slici daje zaista kristalnu jasnoću.
  • iOS 5 operativni sistem
  • Nešto bolja baterija
  • SIRI asistent – Svojim glasom možete slati poruke, postavljati podsetnik i imati kompletnu glasovnu kontrolu nad vašim iPhone 4S
  • Sam izgled i dizajn iPhone 4S je nešto što smo već videli kod Iphone 4 uz vrlo male promene. Prodavaće se u Beloj i Crnoj boji

Uz dosta drugih funkcija koje novi iPhone 4s ima (wireless,blutoth 2.1…), a koje u ovom članku nisam izneo, razliku između novog i starih modela je vrlo lako objasniti. Naime iPhone4S  je bolji od iPhone 4, a iPhone 4 je bolji od iPhone 3GS. Da li su vas ova poboljšanja novog iPhone 4S impresionirala toliko da odvojite nešto od teško zarađenog novca i kupite sebi novi iPhone 4S zavisi isključivo od vas.

1 KOMENTAR

  1. […] – Glavni događaj oktobra meseca o kome je brujala čitava planeta je izlazak na scenu novog iPhone 4S. Dosta reči je bilo o karakteristikama i tehnološkim specifikacijama. U ovom članku portal […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.