GPS Navigacija – Kako je naterati na apsolutnu poslušnost?

GPS Navigacija je uređaj čija je glavna funkcija precizno i tačno sprovođenje korisnika od tačke A do tačke B. Kupili smo je kako bi nam olakšala život i kako bi smo u svakom trenutku na nama nepoznatom terenu znali gde se nalazimo i kako da stignemo do odredišta do koga smo naumili. Veliki broj korisnika GPS navigacija u tome i uspeva. Ali šta je sa onima kojima GPS navigacija predstavlja samo još jednu glavobolju više.

Sa porastom korišćenja ovih, u današnje vreme neophodnih, uređaja česta su  i pitanja velikog broja korisnika tipa Kako poboljšati preciznost navođenja navigacija? Sigurno ste barem jednom u korišćenju bilo kog GPS uređaja, imali problem da ste dobili glupava i besmislena uputstva od njega.

Vaša navigacija vam je tražila da skrenete desno, a da nema desnog skretanja. Ponekad vam se desilo da stalno vrši korekciju rute i vrti vas u krug. Ipak najčešći problem naših korisnika je nemogućnost pronalaženja željene adrese i besmisleni više kilometarski obilazak oko vašeg odredišta.

Šta su razlozi nepravilnom rutovanju i kako poboljšati preciznost uputstava GPS navigacija?

Instalirajte Najnovije GPS Mape u Svoje modele GPS Navigacija

GPS vam može dati pogrešna i neprecizna uputstva iz velikog broja razloga. Najčešće ti razlozi leže u lošim i neažuriranim verzijama GPS Mapa. Potrudite sa da u svojim GPS uređajima uvek imate najnovije GPS Mape sa najnovijim POI tačkama. Na taj način vam se neće dogoditi problem sa nemogućnošću pronalaženja željene adrese. Imajte na umu da na određenim GPS mapama posebno mapama lokalnih provajdera manja mesta nemaju kućne brojeve pa čak ni ulice.

Ovo je posebno bitno za korisnike portabl GPS navigacija koji svoje mape drže na internoj memoriji ili memorijskoj kartici navigaciopnog uređaja. Svoju pretragu i unos rute svakako morate tome i prilagoditi .

Ukoliko koristite neki od smartfon navigacionih softvera koji GPS mape skidaju sa interneta, ažurirajte je pre puta jer postoji mogućnost(duž auto puta i van većih mesta kvalitet 3G konekcije je očajan) , da nećete imati kvalitetnu 3G konekciju za download najnovije GPS mape koja vam je potrebna.

Prednost android navigacija i uopšte GPS navigacija za smartfonove je u tome što ukoliko naiđete na deo puta koji nije tačno prikazan na mapi možete odmah poslati svoj predlog korekcije mape za tu deonicu. Na ovaj način mape se konstantno unapređuju i proširuju i to iz ugla direktnih učesnika u saobraćaju. Ovo posebno dolazi do izražaja kod navigacije za android WAZE koja koristi besplatne ili OpenStreet GPS Mape.

Opcije Rute I Metoda Proračuna Rute

Ukoliko ste ažurirali svoje mape i instalirali najnoviji navigacioni softver preciznost rutovanja možete poboljšati podešavanjem određenih opcija u vašem navigacionom softveru. iGO navigacija kao i većina drugih GPS navigacija za android i navigacija za iPhone ima opciju ” Tipovi obuhvaćenih puteva”. U skladu sa vašom rutom možete odabrati i deaktivirati podopcije “Makadami” , “Potrebna dozvola”, “Putevi sa plaćanjem”,”Putarina”, “Trajekti” i “Planiranje prelaska granice“. Iako je korišćenje ovih opcija rute uključeno u softver savet je da ih isključite kako bi ste ubrzali svoj uređaj i poboljšali preciznost navigacije. Besplatna Navigacija za android WAZE ima opciju”Minimizuj skretanja” koja je izuzetak i po našem mišljenju ona bi stalno trebalo biti uključena jer je toliko dobro optimizovana da predstavlja veliku pomoć u dobijanju preciznih instrukcija za navigaciju.

GPS Navigacija Opcije i Metoda proračuna rute

Metoda Proračuna rute”  je jedna od ključnih opcija koja u najvećoj meri može uticati na preciznost u određivanju rute kod vašeg navigacionog uređaja. Naša preporuka je da malo eksperimentišete sa ovom opcijom i pre puta probate sve metode proračuna rute.

U zavisnosti od modela GPS navigacije i navigacionog softvera koji koristi postoje tri osnovna metoda proračuna.

To su “Ekonomična”, “Kratka”,”Brza”. Metoda koju ja koristim je Brza jer sam u većini slučajeva sa njom uspeo da lako optimizujem uređaj i bez problema dođem do odredišta. Ipak sve ovo je zaista individualno i poprilično zavisi od samog putovanja. Odvojte malo vremena,  proučite rutu i svakako će vam se isplatiti.

Upoznajte u potpunosti vašeg GPS ljubimca

Složićemo se da nijedna navigacija ili navigaciona aplikacije nije savršena. Neki od nas imaju savršena iskustva sa ovim sistemom, a opet drugi ne žele ni da čuju za njega posle velikih patnji i stresova koje su pretrpeli jer su slepo slušali umilni ženski glas koji ih je vodio pogrešnim putem.

Svakako navigacije treba koristiti ali i trebamo maksimalno smanjiti sopstvenu zavisnost od njih. Pripremite se za put, napravite plan putovanja, konsultujte GOOGLE MAPS i upoznajte se sa destinacijom(ako treba kupite i dobru staru papirnu kartu za zadnje sedište svoga auta), pratite znakove i putokaze  i uvek proverite tri puta da li ste ukucali pravu adresu odredišta na koje ste se uputili.

Jednom sam izgubio barem sat dragocenog vremena samo zato što nisam dodao nadimak čuvenog heroja po kome je ulica dobila naziv.

Vaša GPS Navigacija je pre svega samo običan kompjuter sa svim svojim manama i vrlinama.Poštujte sebe i vaš zdrav razum jer ga vaš uređaj nema. Ukoliko vas GPS vodi u skretanje u levo, a tamo se nalazi reka onda je to zaista i pogrešno. Ne paničite, izignorišite tu komandu i prekalkulišite rutu ponovo.Obično će sledeći proračun biti perfektan i vi će te nastaviti putovanje. Upravo ovo je i poenta cele priče. Što bolje poznajete rutu kojom idete bolje će te  donositi ključne odluke u ovakvim kritičnim situacijama.

2 KOMENTARA

  1. […] portabl GPS Navigacija je već dobro poznato da moraju biti na otvorenom prostoru kako bi dobili validan GPS signal. […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.