Android termostat – uradi sam varijanta 

Ukoliko imate stari android telefon koji vam ničemu ne služi i samo skuplja prašinu, a veliki ste ljubitelj digitlnih stvarčica kojima možete poboljšati vaše kućno okruženje i kome se takođe ne bacaju velike pare za kupovinu novog digitalnog termostata, onda je ovaj tekst i projekat baš kao stvoren za vas i vaš kućni budžet. Prosto rečeno iskoristite stari android telefon i instalirajte ga na zid u svojstvu novog pametnog digitalnog termometra.

Kako da napravite sami android termostat?

Android termostat je open source projekat i za softver i za hardver. To znači da ga možete slobodno i besplatno koristiti, pa čak i ukoliko imate genijalne ideje, i maksimalno unaprediti. Android termostat projekat će vam omogućiti da zamenite stari analogni termostat sa android uređajem koji ima sve funkcije od interneta, wi-fi konekcije pa do značajno boljeg i preciznijeg merenja trenutne temperature.

Iskoristite softver sa Google Play-a  i kvalitetno uputstvo za sklapanje i povezivanje i dobićete uređaj koji može meriti i kontrolisati temperaturu, praviti raspored zagrevanja, pratiti način korišćenja i mnogo toga što jedan pametni digitalni termostat i treba da uradi.Interesantno je da temperaturu možete kontrolisati i daljinski jer ovaj uređaj radi i kao server. Naravno kao i sa svim drugim kućnim poboljšanjima koja se tiču zagrevanja i sa android termostatom morate biti pažljivi jer vam se vrlo lako može desiti da upropastite nameštaj u stanu.

Android Termostat
Pametni Android Termostat

Ukoliko ste dovoljno hrabri za sve ovo client i server aplikaciju imate na Google Play, a kompletno uputstvo sa potrebnim delovima za sklapanje pronađite na sajtu Android Thermostat.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.