GPS Signal i fiksiranje GPS satelita na Samsung android telefonima i android tabletima

Veliki broj korisnika Samsung android smartfonova i android tableta imaju problem sa lošim prijemom GPS Signala i predugim čekanjem na fiksiranje GPS satelita.

Sigurno ste dospeli u iskušenje da svoj android tablet ili android smartfon bacite kroz prozor ili olupate o beton čekajući da vam se pojavi famozni GPS signal sa vašom trenutnom lokacijom.

Pa u slučaju da zaista imate takve zlokobne misli i destruktivne ideje razmislite ponovo jer sam samo pre par dana i sam bio u takvoj bezizlaznoj situaciji.

Predstaviću vam način kako i vi možete značajno popraviti brzinu pozicioniranja GPS satelita ( GPS Fiks) i kvalitet GPS signala. Android uređaji na kome sam uspešno popravio brzinu pozicioniranja GPS satelita su Samsung Galaxy S sa verzijom Android 2.1 Eclair i  na GT-P1000  Samsung Tab tabletu sa verzijom Android 2.2 Froyo. Oba android uređaja nisu bila rutovana i što je i glavna karakeristika i prednost ovog načina.

Pre nego što počnete proceduru ispravljanja podataka u ovoj operaciji zabeležite negde prethodne vrednosti kako bi ste ih mogli ponovo ubaciti u vaš uređaj ukoliko nešto pođe pogrešnim tokom.

Pratite sledeća uputstva korak po korak i siguran sam da će te i vi uspeti trajno i jednom za svagda rešiti problem fiksiranja i pronalaženja GPS signala. Idemo redom:

Odaberite iz menija Aplikacije ikonu Telefon. Prvi korak je da ukucate sledeće kodove na vašem Samsung android uređaju:

 • Ukucajte kod: *#*#1472365#*#* ukoliko koristite android uređaj sa verzijom Android 2.1 Eclair( Samsung Galaxy S ).
 • Ukucajte kod: *#*#3214789650#*#* ukoliko koristite android uređaj sa verzijom Android 2.2 Froyo ( Samsung Tab GT – P1000 ).

Kada završite ukucavanje gornjih kodova ućićete u ekran LbsTestMode koji sadrži veliki broj korisnih opcija.

Ovaj ekran je isključivo dostupan na engleskom jeziku pa zato vi koji ne baratate baš najbolje sa engleskim jezikom pažljivo pratite sledeća uputstva.

Kako popraviti GPS Signal na android telefonima i tabletima
LbsTestMode
 1. Pritisnite Application Settings.
 2. U opciji Application Settings, kliknite na Operations Mode i u okviru ove opcije selektujte Standalone.
 3. Vratite se na opciju Application Settings, pritisnite Start Mode i kliknite na Hot Start u okviru pop-up menija .
 4. Sada selektujte GPS Plus i uključite ga pritiskajući ON.
 5. Kada ste to završili kliknite na SkyHook promenite vrednost na ON.
 6. Vratite se na početni ekran i kliknite na SUPL / CP Settings.
 7. Zatim pritisnite Server FQDN Type i u njemu odaberite opciju AUTO Config.

Proverite još jednom podešavanja koja ste uneli korak po korak i resetujte vaš android uređaj. Kada se uređaj resetuje sačekajte da se završi kompletno butovanje i skeniranje medija.

Zatim startujte neku od vaših omiljenih GPS Navigacija za Android i uživaćete u onome što sledi.

Prvi GPS Fiks će uslediti posle nekih 30 sekundi, a pri svakom sledećem startovanju vaše navigacije za android to će biti fenomenalno prolazno vreme od nekih 5 – 10 sekundi.

Mislim da se slažete da to uopšte nije loše prolazno vreme nakon muka koje ste trpeli u višečasovnom stajanju na terasi ili prozoru vašeg stana.

Voleli bi smo da svi oni koji probaju ovaj metod iznesu svoje utiske i komentare i modele uređaja na kojima funkcioniše i na kojima nije postignut nikakav napredak u brzini fiksiranja GPS signala.

Svakako moramo napomenuti da je ova operacija i po malo rizična i da sve što radite radite na sopstveni rizik.Portal Navigacija ne snosi nikakvu odgovornost u slučaju štete nastale primenom ovog metoda koji smo izneli isključivo u edukativne svrhe.

6 KOMENTARA

 1. […] Verovatno se retko koji korisnik smartfon navigacija ikada zapita koji sve uslovi moraju biti ispunjeni kako bi  smo brzo,precizno i tačno, uz veliku pomoć svoje smartfon navigacije, bezbedno stigli na krajnje odredište. Do skora su samo retki imali privilegiju korišćenja GPS navigacionih aplikacija u svojim mobilnim telefonima. Razlog je bio jednostavan i praktičan. Najveći broj mobilnih telefona nije imao ugrađen GPS prijemnik. Moralo je proći više godina kako bi se prevazišao problem istovremenog prijema GPS satelitskog signala i emitovanja GSM signala čija je snaga je više bilijardi puta jača od satelitskog GPS signala. […]

 2. […] stopalo upozoravaju slepu osobu o daljini ili blizini i pravcu određenih objekata.Uz malu pomoć GPS signala i Google Mapa ove patike pronalaze siguran put i uspešno sprovode onoga ko ih nosi kroz gradsku […]

 3. […] želite da ažurirate vaš android telefon ili tablet ili ste nezadovoljni sa trenutnim softverom ili pak hoćete veću kontrolu nad vašim […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.