Garmin i Google su se dogovorili da olakšaju korisnicima slanje određenih adresa sa Google Maps, direktno na bilo koji model portabl Garmin GPS navigacije.

Pratite sledeće instrukcije i bićete u mogućnost da prostim klikom na ikonicu “Send”(pošalji) u Google Maps, pošaljete na vašu Garmin navigaciju željenu adresu sa uputstvima kako do nje stići. Ovo je interesantna opcija za brzo prebacivanje čitave grupe adresa odredišta ili kada imate više mesta koje želite obići na putovanju.

Najčešće se koristi prilikom planiranja godišnjeg odmora, poslovnih putovanja ili obilazaka poslovnih objekata. Kada sve potrebne adrese prebacite kao favorite u vašu Garmin navigaciju, slobodno se možete fokusirati na sam put, a ne na njegovo dugotrajno planiranje.

Prebacivanje željenih adresa iz Google Maps na Garmin GPS navigaciju je lagana metoda i biće vam potrebno samo pet minuta da kompletirate i prebacite sve željene podatke. Sem internet konekcije,Garmin navigacije i USB kabla neće vam biti potrebno ništa drugo od dodatne opreme.

  1. Povežite Garmin navigaciju sa PC računarom preko USB kabla
  2. Otvorite Internet Pretraživač i idite na Google Maps.
  3. Otkucajte naziv željene destinacije u polje za pretragu u Google Maps. Moćna pretraživačka mašina koju poseduje Google Maps će sigurno pronaći adresu sa svim potrebnim detaljima i podacima.
  4. Kada pronađete potrebnu adresu na Google Maps, kliknite na “Send“(pošalji) link (ikonica koverta) koja se nalazi u gornjem desnom uglu programa.
  5. Nakon toga će vam se otvoriti dialog box sa opcijama,”e-mail,” “car(automobil),” ili “GPS.”, gde treba poslati željenu adresu.Kliknite na GPS i iz padajućeg menija odaberite Garmin GPS. Na ovaj način će te automatski otvoriti novu stranu na internet pretraživaču koja će vas odvesti do specijalne “locate” stranice na Garminovom web sajtu. Na “locate” stranici videćete malu ikonicu mape i vaše željenu odredišnu adresu.
  6. Ukoliko je “locate” strana na Garminovom web sajtu uspešno prepoznala model vaše Garmin GPS navigacije, pojaviće se opcija “Send to GPS“(pošalji na GPS).Ukoliko vaša Garmin navigacija nije prepoznata probajte sa opcijom “Scan for GPS“. Kliknite na “Send to GPS“(pošalji na GPS) i tražena adresa iz Google Maps će biti ubrzo prebačena u folder omiljene adrese(favoriti) na Garmin navigaciju.

Napominjemo da se ne mogu baš sve adrese sa Google Maps prebaciti u vašu Garmin GPS navigaciju. Prebacuju se uglavnom samo adrese poslovnih subjekata, javnih mesta i turističkih destinacija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.