Izgubljeni android uređaj lako možete pronaći uz pomoć aplikacije Google Menadžer uređaja

Izgubljeni android uređaj, tablet ili telefon postaje prava noćna mora ukoliko dospe u pogrešne ruke.  Ukoliko i vi imate izgubljeni android uređaj Google Menadžer android uređaja je prava aplikacija za vas.

Google Menadžer android uređaja je android funkcija koja pronalazi tačnu trenutnu lokaciju vašeg android uređaja i omogućava njegovo lakše pronalaženje. Sličnu aplikaciju “Find my iPhone” smo imali prilike da vidimo i kod Apple iPhona, ali je Google u svoju android funkciju upakovao sve što nam je potrebno kako bismo pronašli svoj izgubljeni android uređaj. Ova funkcija je integrisana u sve android uređaje počev od Froyo verzije androida pa sve do najnovije KitKat verzije androida.

Google Menadžer android uređaja je integrisan u okviru android operativnog sistema i aktivira se zahtevom preko zvaničnog sajta. Kada pristupite sajtu i zatražite obaveštenje o vašem android uređaju, dobićete detaljno obaveštenje o datumu poslednjeg korišćenja vašeg android uređaja sa lokacijom koja je prikazana na Google mapi.

Ispod obaveštenja o lokaciji nalaze se i tri opcije : Zvoni, Zaključaj i Izbriši. Ove opcije možete aktivirati otvaranjem aplikacije Google podešavanja. Kliknite na Menadžer uređaja i izaberite opciju “Dozvoli daljinsko vraćanje fabričkih podešavanja”.

Google Menadžer android uređaja – osnovne funkcije

Klikom na opciju ZVONI , android uređaj će zvoniti neprekidno pet minuta punom jačinom. Ovo je korisna funkcija ukoliko zaboravite telefon u taksiju, kolima  ili kod nekoga u kući jer će telefon zvoniti i omogućiti najbližoj osobi da vam se javi.

Opcijom ZAKLJUČAJ bićete u mogućnosti da daljinski preko Google menadžera android uređaja zaključate vaš android aparat i kompletno onemogućite njegovu dalju upotrebu i pristupanje podacima koji se na android uređaju nalaze.

Na ovaj način sprečićete lopova ili bilo koga ko pronađe vaš uređaj da pristupi dragocenim podacima koje imate na njemu sve dok ga vi ponovo ne otključate.

Napominjem da je daljinsko zaključavanje android uređaja moguće samo online, odnosno samo ukoliko je android uređaj u tom trenutku povezan sa internetom GPRS vezom i ukoliko vi imate internet konekciju.

Opcija IZBRIŠI kompletno briše sve korisničke podatke ( aplikacije, imenik, slike, video zapise…) sa vašeg android uređaja. Kako su rezultati ove funkcije kompletno nepovratni i rezultiraju totalnim gubitkom podataka, dobro razmislite i opciju IZBRIŠI iskoristite kada ste potpuno sigurni da više nikada nećete pronaći svoj android uređaj.

Ukoliko već niste koristili ovu korisnu funkciju obavezno idite na Google Menadžer android uređaja  i testirajte ga sa nekim od vaših android uređaja.

Navigacija za android telefone

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.