Kamionske navigacije za teretna vozila i autobuse

Kupovina i nabavka odgovarajuće kamionske navigacije za teretna vozila i autobuse sa odgovarajućim navigacionim GPS mapama za sve profesionalne vozače kamiona i autobusa predstavlja malu noćnu moru.

Ukoliko ste profesionalni vozač kamiona ili autobusa i očajnički tražite koju navigaciju za teretna vozila kupiti za manje problema na putu na pravom ste mestu.

Nije bitno da li vozite neku od onih robusnih kamionskih grdosija sa dve prikolice tešku nekoliko desetina tona, manji kamion ili autobus, prilikom kupovine odgovarajuće GPS navigacije za kamion ključne su četiri stavke. To su:

 • Veličina ekrana navigacije
 • Posedovanje kamionskog moda u okviru navigacionog softvera
 • Instalirane odgovarajuće najnovije kamionske GPS Mape koje se mogu kontinuirano ažurirati sa najnovijim verzijama GPS Mapa
 • Instalirane specijalizove POI tačke za vozače kamiona

Veličina Ekrana osetljivog na dodir

Kada je veličina ekrana navigacije u pitanju najbolje je odrediti veličinu ekrana kamionske navigacije prema svojim ličnim potrebama i veličini kamionske kabine.

Preporuka su modeli sa veličinama ekrana ne manjim od 5″ i ne većim od 7″.

Kamionski mod navigacionog softvera

iGO Primo Truck Fleet kamionske navigacije za teretna vozila

Posedovanje kamionskog moda ili teretnog programa je svakako najbitnija karakteristika za praktičnu upotrebu navigacije za teretna vozila prilikom vožnje kamiona ili autobusa.

Kamionski mod je zapravo mogućnost GPS navigacije da vrši navođenje i odabir odgovarajuće navigacione rute u okviru određenih restrikcija i zabrana sa kojima se susreću vozači kamiona kao što su zabrane za određene visine kamiona, težine kamiona,dužine i prevoz opasnih materijala.

Najpopularniji navigacioni softverski paket iGO, mađarske kompanije NNG profesionalnim vozačima kamiona i teretnih vozila je predstavio najnoviju verziju svog navigacionog softvera za teretna vozila pod nazivom iGO Primo Truck Fleet.

iGO Primo Truck Fleet je specijalizovana kamionska navigacija za teretna vozila. Poslednje izdanje ove kamionske navigacije je izašlo u oktobru 2015-te godine i sadrži ogroman broj novih funkcija prilagođenih za korišćenje prilikom upravljanja kamionom, autobusom ili nekim drugim teretnim vozilom

Profesionalnim vozačima autobusa, kamiona i drugih teretnih vozila, navigacioni softver iGO Primo Truck Fleet omogućava da sami programiraju specifične parametre vezane za kamione i teretna vozila na osnovu kojih će navigacioni uređaj pravilno rutirati i na taj način obezbediti sigurnu i bezbednu vožnju autobusa, kamiona ili bilo kog drugog teretnog vozila.

Osnovni parametri teretnog kamionskog moda koji se mogu ručno programirati u iGO Primo Truck Fleet kamionskoj navigaciji za teretna vozila su:

 1. Dužina teretnog vozila i prikolica
 2. Širina teretnog vozila i prikolica
 3. Broj osovina teretnog vozila
 4. Maksimalna brzina vozila
 5. Maksimalna dozvoljena težina vozila
 6. Realna težina teretnog vozila u toku vožnje
 7. Prevoz i vrsta opasnih materija
 8. Prisustvo ili odsustvo teretne prikolice
Kamionska navigacija za teretna vozila
Kamionske navigacije za teretna vozila sa najnovijim kamionskim navigacionim GPS mapama

Moramo biti iskreni i otvoreno reći, da nijedan navigacioni softverza teretna vozila kao i nijedan model GPS navigacije nije perfektan i bezgrešan.

Uvek se možete susresti sa problemom blokiranja uređaja ili problemom loše rute, pogrešnog navođenja ili uvlačenja u male uličice iz kojih je teško vratiti se nazad.

Zato je vrlo bitno da vozači kamiona dobro prouče svoju rutu i posebno obrate pažnju na “poslednji kilometar” na kome im se i nalaze mesta utovara ili  istovara robe.

Uz ovakav pristup GPS navigacija i navigacioni softver će vam uvek biti verni saputnici na svakoj vašoj turi.

Instalirane odgovarajuće najnovije kamionske navigacione GPS Mape koje se mogu kontinuirano ažurirati sa najnovijim verzijama

Uvek aktuelne i najnovije GPS mape, ne starije od šest meseci, su garant da vas vaš navigacioni uređaj neće odvesti u pogrešnu ulicu ili skrenuti sa željene rute.

Kako maping provajderi svoje GPS mape predstavljaju kvartalno, sasvim je dovoljno početkom i krajem godine ažurirati GPS mape, POI tačke i ostale dodatke navigacionim mapama.

Instalirane specijalizove POI tačke za vozače kamiona

Specijalizovane kamionske POI tačke predstavljaju pravu pomoć svim profesionalnim vozačima kamiona i autobusa.

Specijalizovane kamionske POI tačke sadrže dragocene informacije o stajalištima za kamione i autobuse, specijalizovanim kamionskim servisima,restoranima, hotelima, hostelima, odmorištima, benzinskim pumpama i ostalim bitnim informacijama  za kamiondžiju na otvorenom putu.

Poput navigacionih mapa i POI tačke se konstantno dodaju i dopunjuju najnovijim preciznim informacijama u vidu tačnih adresa i kontakt telefona.

Koji modeli kamionskih GPS navigacija su provereni ?

Garmin kamionske navigacije za teretna vozila sa specijalizovanim kamionskim navigacionim softverom su usko specijalizovani za upotrebu u kamionima i po nama to je i najbolji ali i najskuplji izbor.

Pored Garmina i Magellan ima korektne modele sa veličinom displeja od 7″. Kako bi potencijal Magellan navigacija bio u potpunosti oslobođen ove navigacije se otključavaju i instaliraju sa najnovijom verzijom iGO Primo navigacionog softvera sa kamionskim modom.

TomTom kamionske navigacije za teretna vozila su takođe vrhunskog kvaliteta i njih nikako ne treba zaobići prilikom kupovine ukoliko su u pitanju ture po Rusiji, Ukrajini,Zapadnoj i Istočnoj Evropi.

Ostali modeli GPS navigacija su sa dosta nižom cenom ali su se u praktičnoj upotrebi odlično pokazali.

Otključavanje i reprogramiranje najnovijim iGO Primo Truck Fleet navigacionim softverom sa kamionskim modom uz najnovije instalirane navigacione GPS mape i POI tačke, jeftinije modele GPS navigacija poput Prestigio, Navon,Wayteq,Blueberry modela čini ove navigacione uređaje moćnim predstavnicima navigacija za kamione.

Evo predloga za kupovinu i nekih od pouzdanih modela kamionskih navigacija:

4 KOMENTARA

  • Na Prestigio Road Scout 5150 je moguće instalirati iGO Primo navigacioni softver sa svim potrebnim dodacima kako bi bio aktiviran kamionski mod.Kamionski mod na ovoj navigaciji se u praksi pokazao sasvim korektbo i veliki broj profesionalnih vozača je zadovoljno koristi već dugi niz godina.

 1. Da li je moguce, na bilo koju TomTom navigaciju instalirati kamionski mod, te koristiti sve opcije koje nudi u tom modu? Drugim rijecima, ako bi instalirali aktuelan kamionski mod u tu navigaciju, da li bi bilo razlike izmedju, npr: Start 52 ili sl, u odnosu na neku koja fabricki isporucuje kamionski mod, npr: 7100 ili sl. Hvala

  • Na sve novije modele TomTom navigacija proizvedene posle februara 2011-te(Start, Via, Z serije) nije moguće instalirati kamionski mod. TomTom u svojoj ponudi ima specijalizovane kamionske modele navigacionih uređaja i samo ti posebni modeli kamionskih navigacionih uređaja mogu imati instalirati kamionski mod sa kamionskim mapama i svim pogodnostima koje kamionski mod nudi vozačima teretnih vozila. Na pojedine starije modele TomTom navigacija je moguće uspešno instalirati kamionski mod u kombinaciji sa specijalizovanim kamionskim mapama.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.