Najbolja GPS navigacija za korišćenje u Srbiji

GPS navigacija je uređaj koji se ugrađuje u automobile i ima funkciju pronalaženja željene destinacije prilikom putovanja. Kada konačno rešite finansije i pođete u kupovinu vaše prve gps navigacije bitno je opredeliti se prema više parametara kupovine.

Za ovu prvu kupovinu  konsultujte obavezno i naš vodič za kupovinu GPS navigacija, a neki od standardnih parametara kupovine GPS uređaja su svakako  brzina procesora, veličina ekrana osetljivog na dodir, kontrast i kvalitet displeja navigacije, kvalitet reprodukcije zvuka, veličina interne memorije, posedovanje slota za memorijsku karticu i brzina fiksiranja GPS satelita.

Postoji još čitav spektar parametara koji su vam bitni pri kupovini prvog GPS uređaja, ali je po nama primarni parametar pri kupovini GPS navigacije rapoloživost i kvalitet GPS mapa za model navigacije za koji ste se odlučili. Koliko su kvalitetne i ažurirane GPS mape bitne biće vam jasno već pri prvom putovanju u nepoznati grad ili nepoznatu zemlju.

Globalni pozicioni sistem (Global Positioning System – GPS) se sastoji od 24 pravilno raspoređenih satelita u Zemljinoj orbiti. Svaki od ovih satelita šalju nam radio GPS signale koji se primaju putem GPS risivera u navigacionim uređajima.Da bi navigacioni uređaj obradio ove signale potreban je prijem sa najmanje tri satelita u isto vreme.

Kada su ovi uslovi ispunjeni GPS navigacija može početi obradu vaše trenutne pozicije ma gde da se nalazite i u bilo koje vreme po svim meteorološkim uslovima.

Uglavnom svi modeli navigacija na tržištu ispunjavaju uslove koji su vama potrebni za užitak korišćenja ovih fenomenalnih sprava. Pomoći ćemo vam u odabiru vašeg prvog modela tako što ćemo suziti vaš izbor samo na one navigacije koje u potpunosti ispunjavaju primarni parametar rapoloživosti i kvaliteta GPS mapa.

 Navigacije koje smo odabrali za vas imaju detaljne  i rutabilne mape Srbije i mogućnost instalacije najnovijih mapa kad god se pojave na tržištu.

Najbolje GPS navigacije i GPS Mape Srbije

Garmin navigacije

Ukoliko je bilo koji model Garmin navigacije vaša konačna odluka znajte da se sigurno niste prevarili. Sem kvaliteta hardvera, finalne obrade  i odličnog dizajna garmin navigacije se odlikuju i fenomenalnim navigacionim softverom.GPS mape koje Garmin navigacije koriste su vrhunskog kvaliteta.

Detaljne su, kompletno su rutabilne do kućnog broja i sadrže veliki broj POI tačaka.Kvalitetom i preciznošću se posebno ističu mape Evrope u kojoj su do perfekcije dovedene karte Zapadne i Centralne Evrope. Prisutan je ogroman broj detaljnih POI tačaka, 3D prikazi zgrada i lokaliteta kao i dobra pokrivenost lokacija brzinskih kamera.

Trenutno aktuelna verzija evropske GPS mape nosi oznaku Garmin Europe 2014.40 NT i do sada je najbolja GPS mapa koju je Garmin koristio u svojim modelima GPS navigacija.

Što se tiče GPS mape za Srbiju ni tu situacije nije drugačija. Najnovija verzija GPS mape za Srbiju je SCG Route 2.8 NT. Izašla je početkom avgusta 2013. godine i predstavlja Garmin u zaista najboljem svetlu  do sada. Ukoliko se opredelite za Garmin navigacije, najnovija izdanja i verzije GPS mapa, možete očekivati na skoro svaka tri meseca kada je mapa Evrope u pitanju. Mapa Srbije se nešto ređe ažurira ali i pored toga i ona ima dve nove verzije u toku godine.

Garmin navigacije se takođe i bez problema mogu otključati i u njih se mogu ubaciti sve verzije najnovijih GPS mapa. Za one koji žele kupiti originalna izdanja to mogu uraditi u Infoteam-u. Modeli Garmin navigacija koje vam preporučujemo su Garmin nuvi 3790, nuvi 2460, nuvi 1350

Mio Navigacije

Mio navigacije su bile izuzetno popularne sa svojim starijim modelima, mada im se popularnost ne jenjava ni sada. Poseduju Spirit softvare koji ima mapu Srbije i koja je zaista maksimalno operativna. Mape koje Mio koristi ne mogu se pohvaliti detaljnošću kao što je to slučaj sa GPS mapama koje koristimo u iGO navigacijama ali će vas sasvim dobro poslužiti. Ažuriranje Spirit GPS mapa se najčeće vrši do tri puta u toku godine.

Najnovije Mio navigacije su poznate po brzom instant fiks risiveru koji satelitski signal hvata gotovo momentalno. Hardver je maksimalno dobro konfigurisan i pitko radi sa navigacionim softverom. Za maksimalno iskorišćavanje potencijala ovih modela mio navigacija preporučujemo otključavanje i reprogramiranje sa iGO primo navigacionim softverom. Uz instalaciju najnovijih Navteq GPS mapa ovi modeli u potpunosti prevazilaze Garmin navigacije u kvalitetu kartografije i kartografskim detaljima.

iGO navigacije (Becker, Prestigio, Blueberry, Wayteq, Magneo…)

Sve modele u kojima se koristi ili je se koristio iGO navigacioni softver svrstali smo u ovu grupu. To su navigacije koje bez ikakvih dodatnih prepravki možete koristiti na nekom od vaših putovanja. Po nama ovo su modeli koji imaju najkvalitetnije GPS mape sa najboljom mogućom maping podrškom. GPS mape koje koriste modeli iz ove grupacije GPS navigacija, su apsolutno najrasprostranjenije i najdostupnije korisnicima u Srbiji.

Namerno nećemo opisivati njihove hardverske i softverske karakteristike jer smo ih nebrojeno puta do sada hvalili na portalu Navigacija. Možemo ih samo toplo preporučiti kao navigacije koje predstavljaju najbolju kupovinu za prosečnog srpskog kupca. Odnos kvalitet – cena im apsolutno ide u prilog. Prednost im je što se svi ovi modeli mogu otključavati i reprogramirati sa iGO navigacionim softverom.

Primarni parametar kupovine rapoloživost i kvalitet GPS mapa za ove GPS navigacije je apsolutno zadovoljen jer se ažuriranje mapa obavlja na svaka tri meseca. Trenutno aktuelne verzije GPS mapa su Navteq 2013.Q2 iz oktobra 2013-te. godine.

TomTom navigacije

TomTom navigacije su dosta popularne i zastupljene u Srbiji. Na veliku radost korisnika i vlasnika ovih uređaja, TomTom je kompanija koja je srpsko tržište malo zapostavila, ali je početkom 2014-te godine i pojavom najnovije v9.20 GPS Mape Centralne i Istočne Evrope sve to ispravila i konačno nas udostojila kvalitetnom, detaljnom i rutabilnom  GPS mapom. Za korisnike koji svoju tomtom navigaciju planiraju da koriste na putovanjima kroz Evropu, ove navigacije će biti savršeni vodiči sa perfektnim mapama Zapadne i Centralne Evrope.

Nemojte se razočarati ukoliko posedujete neke od modela GPS navigacija kojih nema u tekstu. Najveći broj GPS navigacija se uspešno otključava i reprogramira sa najnovijim iGO ili iGO Primo 2.4, navigacionim softverom. Kada se intervencija otključavanja izvede na vašem GPS navigacionom uređaju i vi će te biti u mogućnosti da koristite sve prednosti korišćenja najnovijih iGO GPS mapa na nekom od vaših putovanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.