Besplatna GPS navigacija za android i kako odabrati pravu? Tržište GPS Navigacija za android je postalo prezasićeno velikim brojem GPS navigacionih aplikacija. Neke od ovih aplikacija se plaćaju, a postoji i veliki broj GPS Navigacija za android koje su potpuno besplatne. U članku Koja je najbolja besplatna GPS Navigacija za Android telefone? WEB portal Navigacija će vam pomoći da što bolje sagledate koje besplatne GPS navigacione aplikacije nude najviše performanse i kvalitet. Probali smo zaista veliki broj besplatnih GPS navigacija za android i za vas odabrali 5 najboljih. To su:

 • Google Maps Navigation (GMN),
 • Telenav GPS Navigator
 • GPS Essentials
 • Loopt
 • Waze Social GPS & Live Traffic

Najbolja Besplatna GPS Navigacija za Android – TOP 5

Pripremite se i pažljivo pratite dalji tekst  jer upravo dajemo odgovor na pitanje : Koja je najbolja besplatna GPS Navigacija za Android telefone? Na kraju ovog malog upoznavanja sa besplatnim GPS navigacijama za android proglasićemo i apsolutnog pobednika.

Google Maps Navigation (GMN) – Besplatna GPS navigacija za android

Najbolja Besplatna GPS Navigacija Za Android - GMN

Ukoliko ste ikada imali neki od android uređaja najverovatnije je da ste barem jednom probali Google Maps. Čak ste i koristili ovu aplikaciju da dobijete uputstva preko vašeg GPS prijemnika. Da li ste znali da Google Maps sada postaje potpuno legitimna GPS navigaciona aplikacija? Nemaštovito nazvana Google Maps Navigation (GMN) je GPS aplikacija koja je dobila znatno veći broj korisnih i kvalitetnih opcija koje Google Maps aplikacija nije imala. Neke od njih su 3D pregled, glasovno navođenje i automatska rekalkulacija rute. Korisnici u Srbiji još uvek ne mogu koristiti rutabilne opcije ove GPS navigacione aplikacije, ali u zemljama Zapadne Evrope i pojedinim zemljama Centralne i Istočne Evrope, automatska rekalkulacija rute i rutovanje do krajnjeg odredišta radi sasvim korektno, pa čak i više od toga.

Moramo reći da je GPS navigacija za android Google Maps Navigation još uvek u finalnoj beta fazi i da Google još uvek ne daje potpunu garanciju za njenu upotrebljivost. Poznavajući predanost Googla iz nekih ranijih primera znamo da sve Googlove beta aplikacije rade podjednako dobro kao i finalni proizvodi nekih drugih kompanija. Tako da i Google Maps Navigation nije izuzetak. Pri prvoj upotrebi imaćete ugođaj korišćenja nove sveže izpolirane GPS navigacione aplikacije koja je na prvi pogled izuzetno jednostavna ali je u suštini moćan softverski paket.

Prava Snaga Google Maps Navigation aplikacije je u ogromnoj Googlovoj bazi GPS mapa i slika ulica. Umesto da vam kaže da je vaše odredište daleko 500m Google Maps Navigation će vam ponuditi sliku vaše destinacije i uputstva kako stići do vašeg odredišta. Sve to u realnom vremenu i kako se budete približavali lako će te prepoznati okolinu na osnovu slikovnog prikaza krajnjeg odredišta.

Mana Google Maps Navigation je zavisnost od online  podataka. međutim čak i ako ostanete bez internet konekcije pravilno keširanje memorije koju ova GPS aplikacija ima će vam omogućiti da svakako stignete do željene destinacije. Google Maps Navigation je moguće koristiti i u offline režimu, naravno ukoliko imate sve potrebne GPS mape na vašem android smartfonu.

Telenav GPS Navigator – Besplatna GPS navigacija za android

Telenav GPS Navigator je aplikacija koja je skoro svuda prisutna baš kao i Google Maps Navigation, jer mnogi android smartfonovi kao fabričku ugradnju imaju upravo baš Telenav GPS Navigator. GPS Navigacija za android Telenav GPS Navigator (verzija koja se kupuje) nudi korisnicima nešto više korisnih opcija nego GMN. Jedna od njih je i opcija višestrukog rutovanja. Moramo naglasiti i da se za korišćenje većeg broja naprednih opcija Telenav GPS Navigator-a mora dodatno i platiti. Plaćena verzija ove GPS aplikacije je Telnav Premium i ona vam nudi praćenje saobraćaja u realnom vremenu, izveštaj o zakrčenju ili saobraćajnim nezgodama. Možete kupiti i upozorenje o prekoračenju brzine,  pozicije saobraćajnih kamera kao i kontrolu aplikacije glasom. Cena je od 3$ mesečno ili 21$ za celu godinu.

Besplatna verzija Telenav GPS Navigator-a deluje dosta bledo i nedorečeno u poređenju sa GMN koja ima bogatije funkcije i bolje performanse.

U najavi je je nova Telenav aplikacija SCOUT, za sada postoji samo kao verzija za iPhone, koja će proširiti delovanje Telenav kompanije na tržištu GPS Navigacionih aplikacija. Karakteristike ove aplikacije će biti potpuna integracija sa audio video sistemom u automobilu i mogućnost pravljenja rute preko PC računara.

GPS Essentials – Besplatna GPS navigacija za android

Najbolja Besplatna GPS Navigacija za Android - GPS Essentials

Ukoliko o ovoj besplatnoj navigaciji za android razmišljate kao o Google Maps Navigation Deluxe, biće vam oprošteno jer zaista tako i deluje na prvi pogled. GPS Essentials se u potpunosti i oslanja na Google GPS Mape i Google softverski inženjering.

Kada malo zagrebete površinu videćete da ova besplatna navigacija za android nudi jedan kompletno nov pristup korisniku. GPS Essentials vam ne omugućava puko praćenje rute i brzine već vam nudi kompletan ugođaj korišćenja, prateći podatke kao što su nadmorska visina, trenutno vreme, udaljenost od odredišta, izlazak i zalazak sunca na trenutnoj lokaciji, temperaturu baterije i nadmorsku visinu destinacije.

Sem ovih funkcija koje mogu biti upotrebljive svim korisnicima, GPS Essentials ima i usko specijalizovane funkcije koje će biti od koristi isključivo pilotima manjih sportskih aviona. Postoji čak i  sotverski mod u kome kamera telefona služi kao “heads up display“, sa svim informacijama koje su potrebne pilotu.

Kada sve ove funkcije stavite na jedno mesto dobijate softverski paket, koji nije toliko moćan, koliko je fleksibilan za skoro svaku vrstu upotrebe. Većem broju korisnika ove napredne funkcije uopšte i neće biti potrebne, ali ukoliko ste pilot, astronom ili volite divljinu onda je ova besplatna GPS navigacija za android upravo ono što se dugo tražili.

Loopt

Besplatna GPS Navigacija za Android

Ova besplatna GPS navigacija za android nije specifična i nemožemo je svrstati samo u navigacione GPS aplikacije. Pre predstavlja hibrid navigacije i socijalne mreže. Upravo to je ono što ovu GPS aplikaciju svrstava među pet najboljih besplatnih navigacionih aplikacija.

Loopt vam omogućava da označite(tagujete) svoju trenutnu lokaciju i podelite je sa prijteljima. Prijateljima možete slati i kratke SMS poruke, pozovete ih na večeru i poruci im pošaljete i tačne geografske koordinate restorana. Možete videti trenutne lokacije vaših prijatelja, a čak će te dobiti i obaveštenja ukoliko je neko od njih u vašoj neposrednoj blizini.Jednostavno rečeno Loopt predstavlja bolju, precizniju i direktniju verziju aplikacija kao što su Google Latitude ili Foursquare.

Mana ove GPS aplikacije je nedovoljna tehnička podrška i veliki broj najnovijih android telefona koje za sada ne popdržava.

Waze Social GPS & Live Traffic

Napredna navigaciona aplikacija koja predstavlja pokušaj sjedinjavanja GPS navigacije za android i sadržaja koji kreiraju sami korisnici. Ova besplatna GPS navigacija za android prati trenutne lokacije svojih korisnika i koristi dobijene podatke kako bi razvila preciznu sliku protoka saobraćaja.

Korisnici mogu prijaviti zakrčenja u saobraćaju, saobraćajne nezgode, radare, policijske patrole i nepravilnosti na mapama. Na taj način ostali korisnici će steći preciznu sliku trenutne situacije u saobraćaju na lokacijama koje ih interesuju. Waze takođe nudi i naprednu funkciju rerutovanja, odnosno mogućnost pronalaženja najbolje rute i usmeravanja na nju, ukoliko na trenutnoj ruti ima bilo kakvih prepreka.

Preko milon preuzetih primeraka ovog softvera dobar je dokaz koliko poštovalaca ima ova fenomenalna besplatna navigacija za android.

Koja je onda zaista najbolja besplatna GPS Navigacija za Android telefone?

Ukoliko saberemo i oduzmemo sve što smo ukratko videli u ovim kratkim opisima besplatnih GPS navigacionih aplikacija nije teško zaključiti da univerzalnost Google Maps Navigation ostavlja ostale konkurente daleko ispod. Iako je još uvek daleko od najboljih komercijalnih aplikacija(pre svih iGO Primo i zbog nedostatka rutabilnih GPS Mapa Srbije),definitivno je predstavljamo kao pobednika i najbolji mogući izbor kada su u pitanju jednostavne i besplatne GPS navigacije za android. Počasno drugo mesto svakako ide aplikaciji GPS Essentials čiji je nivo korisničkih podešavanja brutalno moćan.

U nekom od narednih tekstova napravićemo i kratak pregled najboljih besplatnih GPS navigacija za iPhone, kao i najbolje komercijalne GPS navigacione aplikacije.

11 KOMENTARA

 1. […] da i ovi trikovi ne uspevaju baš iz prvog puta pa čak možda i ne uspete da ažurirate vaš android smartfon. Ništa vas ne košta da probate. Meni je to uspelo čak iz četvrtog pokušaja, a neki čitaoci […]

 2. […] za Android mobilne telefone mogu  radovati putovanju uz ovu poprilično dobru navigaciju. Navigacija za Android Mireo  DON’T PANIC vaše pametne mobilne telefone zaista unapređuje u odlične i kvalitetne […]

 3. […] termostat? Milan Stojkovic | 16/10/2012 | 0 Komentara Android termostatUkoliko imate stari android telefon koji vam ničemu ne služi i samo skuplja prašinu, a veliki ste ljubitelj digitlnih stvarčica […]

 4. […] GPS navigacija i GPS tehnologija uopšte  se poodavno odomaćila i u ovim našim krajevima. Veliki broj korisnika i još veći broj modela i brendova GPS navigacija, učinili su ove uređaje popularnim i neophodnim u svakodnevnom životu. Međutim još uvek ima popriličan broj “nevernih Toma” koji GPS tehnologiju smatraju nepotrebnom, posedovanje GPS navigacije luksuzom i pomodarstvom. Izneću vam nekoliko njihovih najvećih zabluda i argumenata kojima potkrepljuju svoj stav. […]

 5. […] je veličina ekrana. Upravo veličina ekrana i pravi razliku između portabl GPS navigacija, smartfon navigacija i fabričkih auto navigacija. Fabrička auto navigacija ima raspon veličina ekrana od nekih […]

 6. […] softver kojim smo mi testirali Blueberry 2GO525DVR je iGo Primo 2.0 sa najnovijim novembarskim GPS mapama. Brza fiksacija GPS satelita, još brža grafička obrada GPS […]

 7. […] ste već vlasnik nekog android ili iPhone telefona ili ukoliko će te to uskoro postati, u prilici ste da iz širokog spektra […]

 8. […] problem možete prevazići kupovinom neke GPS navigacione aplikacije koja svoje GPS mape skladišti na internu ili eksternu memoriju telefona. GPS mape inavigacioni […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.