Najbolja besplatna GPS navigacija za iPhone – TOP 3

Besplatna GPS navigacija za iPhone i kako odabrati pravu? Sve veći broj korisnika GPS navigacija se opredeljuje za kupovinu smartfon uređaja kao primarnog navigacionog uređaja. Smatraju da nema razloga kupovati portabl GPS navigaciju, kada svaki bolji smartfon ima integrisani GPS risiver i radi potpuno istu stvar.iPhone nam dolazi sa integrisanom GPS maping aplikacijom koja nažalost nema mogućnost rutovanja i nije dizajnirana za korišćenje tokom vožnje. Komercijalne GPS navigacije za iPhone koje imaju mogućnost rutovanja i navođenja su z naše uslove još uvek poprilično skupe. Srećom postoji nekoliko besplatnih GPS navigacija za iPhone koje neće uticati na vaš džep. portal Navigacija je za vas pripremio kratke prikaze najboljih besplatnih GPS navigacija za iPhone.

GPS by TeleNav – besplatna GPS navigacija za iPhone

Telenav, besplatna GPS navigacija za iPhone je spuštena verzija komercijalne TeleNav aplikacije koja košta 10$. Kompletno je rutabilna sa “skretanje po skretanje” uputstvima koje vam precizno daje na ekranu vašeg iPhona i alarmira vas tonom kada se približavate odredištu. Ukoliko želite i glasovno navođenje ili automatsko rerutovanje moraćete se otvoriti za 10$ i kupiti komercijalno izdanje ove iPhone GPS navigacije.Ukoliko kupite ovu navigacionu aplikaciju dobićete još jednu zgodnu funkciju. To je funkcija “bells and whistles”(zvončići i zvižduci) i predstavlja audio upozorenje o preostalom vremenu putovanja i tačnoj kilometraži koju imate do željene destinacije.

GPS By TeleNav for iPhone - besplatna GPS navigacija za iPhone
GPS By TeleNav for iPhone

Telenav, besplatna GPS navigacija za iPhone je izuzetno moćna navigaciona aplikacija, bez obzira što je besplatna. Bez problema će vas voditi kroz saobraćajne gužve i zahvaljujući velikoj bazi POI tačaka, zgrada, 2D i 3D mapa sigurno se nećete izgubiti u bilo kom većem gradu.

Mana Telenav navigacione aplikacije su još uvek nedovoljno dobro razvijene GPS mape Srbije i ovih Balkanskih predela. U zemljama Zapadne Evrope sve funkcioniše besprekorno i ukoliko vam se svidi ovu besplatnu navigaciju možete ažurirati komercijalnom verzijom koja košta 3$ dnevno ili 10$ na mesečnom nivou.

MapQuest 4 Mobile – besplatna GPS navigacija za iPhone

MapQuest 4 je besplatna GPS navigacija za iPhone koja ima izuzetno intuitivan korisnički interfejs, lak za korišćenje. Iako nema baš sve što bi smo mi želeli da ima, MapQuest 4 ima mogućnost opcije “skretanje po skretanje” i automatsko rerutovanje. U toku vožnje MapQuest 4 besplatna GPS navigacija za iPhone, vas ohrabruje da koristite mod u kome vas ukratko tekstualno i zvučno obaveštava o detaljima sledećeg skretanja bez gledanja u samu aplikaciju i njenu GPS mapu. Ovo je namerno dizajnirano iz bezbedonosnih razloga, da bi vozačeva pažnja bila usredsređena na dešavanja na putu.Osim ovog moda postoji i Map mod, i to samo u Portret orijentaciji ekrana.

MapQuest 4 Mobile for iPhone - besplatna GPS Navigacija za iPhone
MapQuest 4 Mobile for iPhone

Moramo vas upozoriti da je ova navigaciona aplikacija prepunjena reklamama. Nemojte se iznenaditi ukoliko vam u toku vožnje iskoči prozor koji reklamira hotel ili benzinsku pumpu u blizini vaše trenutne lokacije. Baza POI tačka je siromašna i poprilično ograničena u poređenju sa drugim besplatnim GPS navigacijama za iPhone.

Mana MapQuest 4 navigacione aplikacije su još uvek nedovoljno dobro razvijene GPS mape Srbije i ovih Balkanskih predela. U zemljama Zapadne Evrope sve funkcioniše normalno i korektno. Još jedan poveći nedostatak joj je i nedovoljna integracija sa kontaktima iz vašeg telefona. Tako da ukoliko želite ići kod prijatelja nećete moći iskoristiti adresu koja se nalazi u vašem imeniku već je morate direktno ukucati navigacioni softver.

Skobbler 2 GPS Navigacija

GPS Navigation 2 by Skobbler nije besplatna GPS navigacija za iPhone, ali cena od samo 1$ je čini izuzetno primamljivom. Vrlo ambiciozna i kvalitetna navigaciona aplikacija koja poseduje funkcije koje imaju i bolje komercijalne navigacione aplikacije. Ukoliko od besplatne navigacije za iPhone očekujete naprednije navigacione funkcije to će te naći upravo u

besplatna GPS navigacija za iPhone
Skkobler GPS Navigacija

Skkobler iPhone navigaciji. Besplatna GPS Navigacija za iPhoneSkkobler poseduje funkcije automatskog rerutovanja, direkcija “skretanje po skretanje” i funkciju koje prethodne dve aplikacije nemaju, a to je predviđeno vreme dolaska na željeno odredište.Jedna od naprednijih funkcija ove navigacione aplikacije je  i mogućnost skidanja mapa koje su vam potrebne. Na ovaj način nećete zavisiti od internet konekcije, a to je vrlo bitno kada putujete u inostranstvo jer će te značajno smanjiti troškove rominga. Interesantna je i mogućnost pretraživanja POI tačaka direktno prego Googla.

GPS Mape koje koristi Skkobler su besplatne OpenStreetMap što je i jedan od ključnih razloga za nisku cenu ove GPS navigacione aplikacije. Cena tome je i nešto lošija pokrivenost ovih GPS mapa i slabiji odaziv i brzina na samom iPhone uređaju.

Koja je stvarno najbolja besplatna GPS navigacija za iPhone?

Bilo koja od prethodne tri navigacione aplikacije je sasvim pristojna besplatna GPS navigacija za iPhone. Pogotovu za korisnike koji navigaciju koriste povremeno i u lične svrhe. TeleNav GPS  je za korisnike koji žele da imaju GPS Mape instalirane direktno na svom iPhonu. MapQuest 4 Mobile je pravi izbor za korisnike koji žele bezbednu i sigurnu vožnju zbog svog fenomenalnog glasovnog navođenja. Skobler’s GPS Navigation 2 je GPS  navigaciona aplikacija koja ima sve potrebne funkcije i opcije ali je za nas problematičan izbor GPS Mapa koje se koriste u ovoj navigacionoj aplikaciji.

Zaključak je da ovo svakako nisu najbolje GPS navigacione aplikacije koje možete instalirati u vaš iPhone. U koliko želite bolje navigacione aplikacije pravi izbor je kupovina neke od velikog broja komercijalnih GPS navigacionih aplikacija (naša preporuka je iGO My Way za iPhone). Besplatne navigacione aplikacije su pravljene za korisnike koji mogu žrtvovati kvalitet opcija za uštedu u kućnom budžetu, a kako mudro kaže poslovica :”Kad je džabe i sirće je slatko”. Za sve korisnike android smartfonova odabrali smo i kolekciju najboljih besplatnih GPS navigacija za android.

4 KOMENTARA

  1. […] korisnici iPhone-a i Windows Phone-a nemaju problema sa svojim ažuriranjima, android korisnici su navikli na ovakva […]

  2. […] neke od konstantnih debata koje se vode između pristalica i onih koji to nisu kada su u pitanju GPS navigacije i GPS tehnologija uopšte. Ukoliko ste i vi čuli neku interesantnu zabludu, a koja se tiče GPS […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.