LG MediaNav fabričke navigacije za Renault i Dacia automobile su sredinom maja 2020-te godine dobile najnovije izdanje navigacione mape Evrope.

LG MediaNav fabričke navigacije je moguće ažurirati sa najnovijim izdanjima detaljnih i do nivoa kućnih brojeva rutabilnim Here i TomTom navigacionim mapama Srbije, Balkana i ostatka Evrope za 2020-tu godinu.

LG MediaNav navigacioni uređaj je 2012-te po prvi put predstavljen kao prva fabrička ugradnja u Renault i Dacia automobilima. Uporedo su ugrađivani i Carminat Live i R-Link navigacioni uređaji sa memorijskim karticama.

Vredno je kompanija LG radila sa maping provajderom HERE i programerskom kućom Nav&Go na unapređenju hardverskih i softverskih performansi Media Nav uređaja.

Kao rezultat toga dobili smo nov i poboljšan navigacioni uređaj LG MediaNav Evolution. LG MediaNav Evolution je 2015-te godine definitivno preuzeo primat i postao primarna fabrička ugradnja u svim Renault i Dacia modelima proizvedenim nakon 2016-te godine.

Instalacija navigacionih mapa 2020 u LG MediaNav fabričke navigacije

LG MediaNav Evolution je sasvim korektan multimedijalni navigacioni uređaj, dopadjivog izgleda i izuzetno stabilan u radu i korišćenju navigacije. Ažuriranje firmwera i navigacionih mapa se vrši preko USB slota jer MediaNav nema slot za memorijsku karticu.

Pre same instalacije najnovijih navigacionih mapa, preporuka je da se najpre MediaNav fabrička navigacija ažurira najnovijom verzijom firmwera koji možete besplatno preuzeti sa Renault i Dacia web sajta. Ažuriranje firmwera je vrlo jednostavno i traje nekih 15 minuta sa svim potrebnim pripremama fajlova firmwera.

Ažuriranje firmwera MediaNav uređaja nije obavezan korak ali se svakako preporučuje jer svaka nova verzija ispravlja određene probleme koji su primećeni u prethodnoj verziji.

Instalacija najnovijih navigacionih mapa Evrope 2020 je protekla bez ikakvih problema. Preporuka je da zbog ograničenog memorijskog prostora uređaja (2GB) za navigacione mape, dobro razmislite koje navigacione mape želite i koje su Vam zaista potrebne za Vaša putovanja.

Pokrivenost navigacione mape Evrope 2020:

Detaljno i do nivoa kućnih brojeva su pokrivene putne mreže sledećih zemalja Evrope:

Nemačka, Lihtenštajn, Austria, Švajcarska, Albania, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Danska, Estonia, Finska, Grčka, Italija, Hrvatska, Korzika, Kosovo, Letonija, Litvanija, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Norveška, Poljska, Rumunija, Rusija, San Marino, Švedska, Srbija, Slovačka, Slovenija, Češka Republika, Ukraina, Mađarska, Vatikan, Belorusija.

Zapadno evropske zemlje imaju maksimalnu pokrivenost od nekih 95%, dok su zemlje Istočne Evrope i Balkana sasvim solidno pokrivene prosečnim procentom pokrivenosti od 92%.

Srbija i najnovija navigaciona mapa Europa 2020 za Renault i Dacia MediaNav fabričke navigacije

MediaNav Evropa 2020 navigacionu mapu smo instalirali i u Srbiji testirali u Renault Clio (2017) automobilu sa ugrađenom MediaNav Evolution fabričkom navigacijom kao i u Dacia Sandero (2015) sa MediaNav navigacionim uređajem.

Instalacija najnovije verzije firmvera i najnovije navigacione mape Evrope 2020 je protekla bez ikakvih problema i bez grešaka. Kompletna instalacija traje nepunih 60 minuta.

Nakon uspešne instalacije mapa krenuli smo u test vožnju. Ono što nam je odmah privuklo pažnju je veliki broj novo ucrtanih sporednih ulica u Kragujevcu koje imaju i kućne brojeve što u staroj verziji MediaNav navigacione mape nije bio slučaj.

Kragujevac i šira okolina Šumadijskog regiona su odlično pokriveni i zaista je dosta novih ulica i kućnih brojeva dodato u ovo najnovije izdanje za 2020-tu godinu.

Kraljevo, Raška, Novi Pazar,  i okolna mesta su ovoga puta značajno bolje obrađena i detaljno su rutabilna do nivoa kućnih brojeva.

Postoje manji problemi sa kućnim brojevima kada su manja mesta u pitanju (Topola, Aranđelovac, Knić, Batočina…). Nadamo se da će u budućim novijim verzijama navigacione mape Evrope biti ispravljeni i ovi manji nedostaci.

Ista situacija je i sa ostalim delom Srbije, pa sigurno nećete imati problema prilikom korišćenja ove mape u svim većim gradovima poput Beograda, Niša, Novog Sada,Zrenjanina,Kikinde,Šapca, Subotice, Leskovca, Kruševca, Čačka….

Pokrivenost Kosova je nešto manja nego što je to slučaj sa Srbijom, ali je i na Kosovu ova najnovija navigaciona mapa apsolutno upotrebljiva za rutovanje i navigaciju u realnoj vožnji.

Posebno ističemo veliki broj novih POI tačaka koje se nalaze u ovoj najnovijoj navigacionoj mapi Evrope za 2020-tu godinu.

Najnovija navigaciona mapa Europa 2020 za LG MediaNav fabričke navigacije je dostupna i spremna za instalaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.