Legendarne GPS Navigacije – Mio Navigacija C220

 

Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 Nastavljamo sa serijalom ” Legendarne GPS Navigacije”  koji smo pripremili samo za fanove i verne čitaoce portala Navigacija. Vratićemo vreme u nazad i setićemo se nekih starijih modela GPS Navigacija. Neke od Legendarnih GPS Navigacija su još uvek aktivni učesnici u svakodnevnom životu i atraktivni modeli kako svojom cenom tako i vrhunskim kvalitetom hardvera i softvera. Priču o Legendarnim GPS Navigacijama nastavljamo sa pravom legendom i šampionom među modelima Mio Navigacija. To je Mio Navigacija Mitac Mio DigiWalker C220 .

Mio navigacija-Mitac Mio Digi Walker C220

Najprodavanija GPS Navigacija na teritoriji Balkana. GPS Navigacija preko koje je komapanija Mio davne 2007 godine napravila prvi značajan proboj na tržištu GPS Navigacija u Srbiji.  Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 je  povučena je iz proizvodnje i prodaje pre dve godine, ali se Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 još uvek može naći u ponudama kao dobro očuvani polovnjak. Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 je široko rasprostranjena i izuzetno cenjena i poštovana  među taksistima i profesionalnim vozačima. Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220  je otključana i reprogramirana sa iGO 8.3 navigacionim softverom. Instalirane su i najnovije mape Srbije 2011.07 i Evrope navteq 2011.q2, srpski meni i srpski glas. Posle testova obavljenih u GPS Techno Team-u došli smo do određenih zaključaka koje iznosimo u tekstu koji sledi.

Mio Navigacija - Mio C220
Mio C220

Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 – Recenzija 

Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 je jedan od primera da jeftina GPS Navigacija ne mora obavezno da bude i loša, naročito kada je u pitanju završna obrada uređaja. Svakako, niska cena mora negde da uzme danak ali se to kod Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 desilo na polju dodatnih mogućnosti, što je po nama pravi izbor.
Spoljašnjost Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 je sasvim pristojna, kao i sam kvalitet i funkcionalnost vakuumskog nosača za vetrobransko staklo. Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 ima konfiguraciju istog kvaliteta kao i skuplji Mio modeli GPS Navigacija, a konfiguracija se sastoji od Samsungovog procesora radnog takta od 400 MHz i standardnog 20-kanalnog SiRF StarIII GPS čipseta. Operativni sistem je Windows CE 5.0. Interesantno je da MIO potencira na tome da je Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 predviđena i za upotrebu izvan automobila u pešačkom modu, tako da postoji i dodatna opcija za pešake prilikom definisanja parametara rute.  Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 nije jedina GPS Navigacija koji ima opciju pešačkog moda, ali je jedna od retkih GPS Navigacija, čak i u današnje vreme, koji poklanja veliku pažnju „pešačkoj“ grupi korisnika GPS Navigacija.

Postavlja se  pitanje je da li baterija od 1200 mAh sa trajanjem od približno 4,5 sata u full režimu može da zadovolji  turiste koji obilaze nepoznati grad u pešačkom modu. Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 je izuzetno malih dimenzija i ne zauzima mnogo mesta u automobilu (ili džepu), a ekran je dijagonale 3,5 inča. Prikaz slike je oštar sa jasnim bojama, što donekle umanjuje problem veličine displeja.

Uputstva za navigaciju u toku vožnje su dosta dobra,  Kod svih GPS Navigacija u vožnji je primetno da proizvođači karata rade na ažurnosti, pa je tako i karta contrast d.o.o. 2011.07 koju smo koristili u test Mio C220 prilično ažurna i čini nam se najpreciznija i najbrža do sada. Prikaz GPS Mapa je omogućen u zavisnosti od toga da li ste u kolima ili pešačite. Meni „Kabina“ gde možete pratiti informacije kao što su brzina i podaci o sledećem skretanju, dok je meni „Mapa“ predviđen za pešake i pešački mod.

Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 – Interfejs navigacije i njena funkcionalnost

Korisnički interfejs je dosta sličan kao i kod dosta skupljih Mio modela u to vreme, ali ne postoje dodatne opcije za multimedijalne sadržaje i slično. Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220  ispunjava osnovnu namenu svih GPS Navigacija – navigaciju tokom vožnje ili navigaciju tokom pešačenja. Vozači u zapadnoj Evropi već duže vreme imaju u ponudi baze podataka o brzinskim kamerama za kontrolu brzine na putu, ali samo u onim zemljama koje dozvoljavaju korišćenje takvih informacija u toku vožnje. U većini zemalja Zapadne Evrope to je zabranjeno.

Interfejs je intuitivan i jednostavan za snalaženje, tako da nije problem naći željeno odredište ili prostim dodirom ekrana odabrati lokaciju na GPS Mapi do koje korisnik želi da dođe. Postoje su razne opcije za kreiranje rute, kao i kod skupljih modela. Tu je i najveća baza POI (Point of Interest) tačaka, dopunjena sa novim objektima u Srbiji.POI bazu podataka je moguće ubaciti  ručnim unosom, tako da se i POI tačke mogu ažurirati.
Navigacija u toku same vožnje je standardno kvalitetna, a pregled rute je jako lepo dizajniran, što je zapravo i glavna odlika i prednost  svih Mio Navigacija. Glasovna uputstva (na srpskom ili nekom drugom od ponuđenih jezika) su prilično tačna i pravovremena, a korisnik dobija sve potrebne informacije o blizini sledećeg skretanja, izlazu na kružnom toku itd. Rekalkulacija rute je dovoljno brza, a u opcijama rute se možete podesiti određene pravce koje želite izbeći na svom putovanju.

Zaključak je da je Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 jedna od najboljih GPS Navigacija za vozače i pešake koji nisu spremni da izdvoje veću sumu novca za neke od novijh modela GPS Navigacija.

Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 vam nudi samo osnovnu funkcionalnost GPS Navigacija, ali je kvalitet onoga što Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220 pruža isti kao i kod znatno skupljih novijih MIO modela.

Mio Navigacija – Mitac Mio DigiWalker C220

2 KOMENTARA

  1. […] Navigacija – Mio Moov 300 – U nastavku serijala “ Legendarne GPS Navigacije”  koji smo pripremili samo za fanove i verne čitaoce portala Navigacija, vratićamo se […]

  2. […] NavigacijaLucca 3.3.  Nastavljamo seriju članaka Legendarne GPS Navigacije i vratićemo vremensku mašinu par godina unazad. Cilj je da vas podsetimo na neke od starijih […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.