Google Disk – Skriveni dragulj u moru Google aplikacija

Za većinu korisnika Google je pretraživač koji se koristi samo kada je potrebno pronaći neki pojam, prodavnicu, povoljnu kupovinu ili turističku agenciju.

Zapravo Google je mnogo više od toga. Google je gigant i ogromna mašinerija sa velikim brojem aplikacija, programa i alata. Aplikacije kao što su Chrome, Gmail, Google Mape, Prevodilac i Google Dokumenti su nam dobro poznati i u širokoj su upotrebi kod domaćih korisnika.

Dobro skriveni unutar digitalnih dubina Google mreža, nalaze se pravi i istinski, a nama mnogo manje poznati biseri, Google aplikacije, koji vam život na internetu mogu učiniti znatno lakšim i jednostavnijim.

U poslednjih par godina Google nas je često upoznavao sa različitim eksperimentalnim internet programima. U senci, velikih i popularnih programa kao što su Chrome, Gmail, Google Maps, Prevodilac i Google Docs, je ostalo dosta kvalitetnih aplikacija sa kojima korisnici jednostavno nisu želeli da petljaju.

Google aplikacije Disk web  – dodatna funkcionalnost i efikasnost u radu

Google Drive ( Google Disk ) je za mnoge od nas restilizovani naslednik Google docs aplikacije. Integracija Google disk sa Google web aplikacijama je vrlo interesantna jer se ove aplikacije integrišu direktno u vaš Google Disk koristeći već postojeće fajlove ili smeštaju nove fajlove direktno u vaš Google disk.

Predstavljamo vam nekoliko web aplikacija za Google Disk koje smatramo izuzetno korisnim za svakodnevni rad.

Besplatno šaljite i primajte faksove – Hellofax aplikacija

HelloFax Google disk aplikacija
HelloFax google aplikacije

Hellofax nije samo običan servis za faksiranje već je aplikaija koja je odlično integrisana sa Google Disk-om. izuzetno je jednostavna za korišćenje i upotrebu. Sa hellofax aplikacijom svaki faks koji pošaljete biće direktno povezan sa vašom Google Disk aplikacijom.

Trebate poslati neke formulare? Učinite to direktno iz Disk aplikacije. Čekate faks? Hellofax će ga smestiti direktno u folder koji ste za to odredili na vašem Google Disku.

Najbolje od svega je da ne morate biti u kancelariji uz faks mašinu već faks možete pročitati sa bilo koje lokacije koristeći vaš Google nalog. Posle Hellofax web aplikacije kome će još biti  potrebna faks mašina.

Potpišite sa lakoćom dokument uz DocuSign Google aplikacije

Kao što je slučaj i sa slanjem faksova još jedna stvar koju ne radimo baš tako često je potpisivanje dokumenata i njihovo slanje nazad.DocuSign je Disk aplikacija koja će upravo to uraditi za vas.

DocuSign nam besplatno daje svega 15 potpisa ali mislimo da je to sasvim korektna cifra za jednog prosečnog korisnika.

Uredite fotografije uz pomoć Aviary i Pixlr editora

Obe aplikacije i Aviary i Pixlr editor su izuzetno jednostavne za korišćenje ali i isto tako korisne za uređivanje fotogravija i to direktno iz vašeg internet pretraživača. Ukoliko tražite aplikaciju za uređivanje fotografija sličnih karakteristika Photoshopu, Pixlr editor je poprilično dobar izbor.

Naravno Photoshop je photoshop ali će vam i ova aplikacija završiti veći deo posla. Aviary je editor koji je neprevaziđen kada je u pitanju beli balans, kontrast i osvetljenje fotografije.

Sve što vam je potrebno je da prebacite fotografije na Google disk i uređivanje može da počne.

Statistika korišćenja Google Dokumenata

Ukoliko često koristite Google dokumente i pitate se šta je to na čemu najviše radite i šta zauzima najviše prostora na Google disku onda je web aplikacija Spanning Stats pravo rešenje za vas.

Statistički podaci će biti razvrstani tabelarno i imaćete na uvid i grafički prikaz željenih podataka.Napredni korisnici će biti oduševljeni detaljnim izveštajima o samom procesu rada i volumenu kreiranja dokumenata izdeljenih po danima, mesecima i godinama.

Sa ovom korisnom statističkom aplikacijom će te imati kompletan uvid u vaše aktivnosti i na osnovu izveštaja koje od nje dobijete možete značajno popraviti kvalitet i kvantitet vašeg rada.

Ovo su samo neke od velikog broja web aplikacija koje možete integrisati uz vaš Google Disk. Ukoliko i vi koristite neku od aplikacija podelite to sa našim čitaocima.

Delimično smo uspeli da razotkrijemo tajne koje ima Google Disk aplikacija, au nekom od sledećih tekstova ćemo to pokušati i sa sve popularnijom Google +  socijalnom mrežom

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.