Navigacione aplikacije za android uređaje će i u 2016-toj godini biti među najinstaliranijim  i najtraženijim android aplikacijama.

Pred nama je nova sezona zimskih i letnjih godišnjih odmora, letovanja, putovanja i aktivnog korišćenja automobila.

Svi oni koji na zimovanje ili letovanje odlaze automobilom, pored svih detalja vezanih za putovanje, ozbiljno ramišljaju i o “letnjem sređivanju” svog navigacionog uređaja ili o kupovini nove GPS navigacije.

Ukoliko već posedujete navigacioni uređaj, ažuriranje vaše GPS navigacije najnovijim navigacionim mapama i navigacionim softverom je svakako najpotrebnija stavka ukoliko želite preciznu i tačnu vožnju do željene destinacije.

Kupovina novog i kvalitetnog navigacionog uređaja je pred letovanje ozbiljan udarac na kućni budžet, zbog čega smo se odlučili da vam predstavimo vrhunske GPS aplikacije za android uređaje. Neke od ovih android GPS aplikacija su potpuno besplatne.

Offline GPS navigacione aplikacije za android za koje nije potreban internet

iGO Primo

iGO Primo navigaciona aplikacija za android je i dalje “broj jedan” i u ovom tekstu je apsolutno iznad konkurencije u svetu android GPS aplikacija. Toplo je preporučujem svima koji žele pouzdanu i kvalitetnu android GPS aplikaciju sa uvek najnovijim HERE navigacionim GPS mapama. iGO Primo, pored HERE mapa može koristiti i TomTom navigacione karte.

Za korišćenje GPS navigacione aplikacije za android iGO Primo,  nije potreban mobilni internet i apsolutno radi u offline režimu.

Pored najnovijih navigacionih mapa, iGO Primo za android poseduje i kvalitetne dodatke GPS mapama kao što su POI tačke, upozorenja za vozače, kamionski mod, 3d prikaze zgrada i raskrsnica i mnoge druge preko potrebne dodatke koji su od pomoći prilikom vožnje u inostranstvu.

Velika prednost iGO Primo navigacije za android je i izuzetan kamionski mod koji je potpuno funkcionalan i upotrebljiv na svim android platformama.

iGO Primo je na srpskom jeziku i sa srpskim glasovnim navođenjem. Nije besplatna i glavna mana ove aplikacije je njena visoka cena.

Kako smo o iGO Primo za android aplikaciji već više puta pisali na portalu Navigacija, red je da predstavimo i ostale navigacione android GPS aplikacije za koje smatramo da su dostojna zamena iGO Primo navigacionom softverskom paketu.

Najnovija verzija iGO primo navigacije za android je izašla u januaru 2016-te godine.

GPS Techno Team uspešno instalira iGO Primo aplikaciju za android sa najnovijim navigacionim mapama za januar 2016 i svim potrebnim pratećim dodacima navigacionim mapama.

Google Maps

Cena: Besplatna

Kada razmišljamo o android navigacionim aplikacijama, prvo što nam na pamet padne jeste iGO Primo i čuvena Google Maps navigaciona aplikacija.

Google Maps je GPS aplikacija za android koja ima najviše “skidanja” i preporuka od strane korisnika upravo zato što je sastavni deo android operativnog sistema pa se i najčešće ažurira od svih ostalih navigacionih aplikacija, Google je zaista u par poslednjih godina u samom vrhu kada su u pitanju navigacione aplikacije, ali ukoliko niste oduševljeni Google Maps  aplikacijom ili želite da probate nešto sasvim drugačije kada su navigacione aplikacije u pitanju, imate zaista veliki izbor.

HERE Maps

Cena: Besplatna aplikacija

HERE-Najnovije GPS Mape zaHERE Maps je navigaciona android aplikacija koju je napravio razvojni tim kompanije Nokia. Prva beta verzija je izašla krajem 2014-te godine i svojim kvalitetom i dizajnom izazvala je veliku buru i pometnju među konkurentima.

Veličina aplikacije je 34 MB, a posledenja finalna verzija aplikacije nosi oznaku 1.1 i izašla je početkom juna 2015-te godine. Aplikaciju je moguće instalirati na sve android uređaje od verzije androida 4.1 i novije.

Za upotrebu aplikacije Here Maps  nije potreban mobilni internet i apsolutno radi u offline režimu.

Koristi najnoviju verziju Here navigacionih mapa.

Jednostavan i elegantan korisnički interfejs sa svim neophodnim opcijama za rutovanje, vrlo brzo su Here Maps postavili među visoko pozicionirane navigacione aplikacije za android. Preko dva miliona instalacija i korisnička prosečna ocena 4,4 na Google Play-u, su dovoljna preporuka za instalaciju Here Maps na vašem android uređaju.

Here Maps pre svega odlikuje tačnost i preciznost navođenja do željene destinacije. Glavna prednost joj je offline rad, i potpuna nezavisnost od interneta. Prilikom instalacije Here Maps, možete preuzeti mapu zemlje i regiona koji vam je potreban tako da vam za dalje korišćenje nije neophodna internet konekcija sa vašeg mobilnog uređaja.

Podržane su mape preko 100 zemalja uključujući i zemlje bivše SFRJ i Balkana (Srbija, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija, Kosovo, Albanija, Grčka).

Ukoiko uzmemo u obzir da je Here Maps potpuno besplatna navigaciona aplikacija, GPS navigaciona mapa Srbije je sasvim korektna, detaljna do nivoa kućnog broja, precizna i tačna i apsolutno je vredi instalirati.

Pored regionalnih mapa, dostupne su i pojedine mape javnog prevoza za 900 gradova, unutrašnje mape velikih šoping molova i aerodroma.

Glasovno navođenje radi odlično, a glavna mana Here Maps je nedostatak menija na srpskom jeziku.

Upravo zbog nedostatka srpskog jezika u meniju, Here Maps od nas dobija ocenu 4.5.

MAPS.ME

Cena: Besplatna

MAPS.ME nije bez razloga svrstana među nabolje navigacione aplikacije za android. Maps.me navigacija za android je 2014-te godine proglašena najboljom aplikacijom u kategoriji za GPS navigacione aplikacije za android.

Maps.me ima preko 15 milona “skidanja” i prosečnu korisničku ocenu 4.4. Optimizovana je za android uređaje čak i bez 3G internet konekcije. Maps.me je od ove godine potpuno besplatna navigaciona aplikacija.

Za upotrebu aplikacije nije potreban mobilni internet i apsolutno radi u offline režimu.

Veličina aplikacije je 47 MB, a aktuelna verzija Maps.me nosi oznaku 4.3.1. Aplikaciju je moguće instalirati na sve android uređaje od verzije androida 2.3 i novije.

Savremen i moderan korisnički interfejs lak za korišćenje, izuzetno brz i dinamičan rad, precizno rutovanje i odabir destinacije su glavne odlike Maps.me navigacije za android. Podržane su GPS mape preko 345 zemalja i sve su potpuno besplatne. Uz tri miliona POI tačaka koji sadrže sve potrebne informacije o hotelima, restoranima, benzinskim pumpama, kulturno istorijskim znamenitostima, Maps.me će vam sigurno biti od velike pomoči na vašem putovanju.

Navigacija za android Maps.me

 

Označavanje mesta, offline pretraga destinacije, deljenje lokacije sa prijateljima su samo neke od dodatnih opcija koje ovu aplikaciju čine poprilično dobrim izborom.

Najnovija verzija navigacione aplikacije Maps.me je unapređena mogućnošću kreiranja rute između dve ili više zemlje i regiona u isto vreme.

Nedostatak srpskog glasovnom navođenja, nepokrivenost manjih gradova i sela u Srbiji, su ujedno i glavne mane ove interesantne navigacione aplikacije.

Mapa Srbije je, kada su veći  gradovi u pitanju, detaljna i rutabilna do nivoa kučnog broja, dok manja mesta imaju pokrivenost do nivoa ulica. Pošto su mape koje koristi Maps.me OSM, odnosno opensource (besplatna alternativa Google Maps) smatramo da je Maps.me i više nego kvalitetna besplatna aplikacija i svakako je preporučujemo za instalaciju na android uređajima.

Maps.me dobija ocenu 4.0.

Sygic: GPS Navigation and Maps

Cena:Besplatna

Sygic GPS navigacione aplikacije za androidnavigacija za android je legendarna GPS navigaciona aplikacija sa ubedljivo najvećim brojem skidanja od svih oslalih konkurentskih aplikacija. Preko 10 miliona “skidanja” i prosečnom ocenom korisnika od 4.3 dovoljno govori o kvalitetu i popularnosti Sygic navigacione aplikacije. Pored androida može se instalirati i na iOS operativnom sistemu.

Za upotrebu aplikacije nije potreban mobilni internet i apsolutno radi u offline režimu. Aplikacija i mape se instaliraju na memorijskoj kartici vašeg android uređaja.

Veličina aplikacije je oko 50 MB, a najnovija verzija zahteva verziju androida veću od 4.0.

Sygic koristi najnovije TomTom navigacione mape koje se besplatno ažuriraju na svaka 3 meseca.

Osnovna i potpuno funkcionalna verzija aplikacije je besplatna, a ukoliko želite koristiti neke napredne funkcije poput 3D mapa,  upozorenja na ograničenje brzine, 3D pregled raskrsnica, morate kupiti Premium verziju.

TomTom mapa Srbije koju koristi Sygic je korektna, mada ne toliko precizna i detaljna kao što je to slučaj sa najnovijim Here navigacionim mapama. Aplikacija ima srpski meni i srpsko glasovno navođenje.

Što se tiče Balkana, pored Srbije detaljne mape imaju Hrvatska, Slovenija, Grčka, Turska, dok su Makedonija, Bosna i Hercegovina, Albanija zastupljene samo tranzitnom putnom mrežom.

Sygic dobija ocenu 4,5

Pored navigacionih aplikacija koje smo u ovom tekstu predstavili postoji i veliki broj drugih koje smo namerno izostavili jer smo ih već predstavili u nekim od ranijih tekstova. Map Factor, Waze, Back Country navigator su takođe vrhunske besplatne navigacije.

Cilj ovog teksta je bio da se predstave najnovije, potpuno upotrebljive GPS navigacione aplikacije za android i nastupajuću 2016-tu godinu, a koje u potpunosti funkcionišu na ovim našim prostorima i imaju detaljnu pokrivenost navigacione mape i putne mreže Srbije, Balkana i Evrope.

Ukoliko u tekstu nema vaše omiljene navigacione aplikacije za android koju često koristite i koja se dobro pokazala u svakodnevnom životu, slobodno nam je predstavite u komentaru.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.