Najnovije mape za Garmin navigacije su uvek propraćene velikim publicitetom i svako izdanje i promene koje ono donosi je praćeno različitim željama i nadanjima svih korisnika Garmin navigacionih uređaja.

U prvom delu  vodiča kroz najnovije GPS mape za sve modele iGO GPS navigacija smo obradili i predstavili sve najnovije i najaktuelnije GPS mape koje se mogu instalirati koristiti u modelima GPS navigacija koje koriste iGO navigacioni softver.

Najnovije mape za Garmin navigacije. GPS mape Srbije i Evrope 2020 za sve modele Garmin navigacija

Ovaj tekst je vodič kroz najnovije mape za Garmin navigacije za Srbiju i Evropu za 2020-tu godinu.

Porudžbinu i informacije o ceni instalacije najnovije mape za Garmin navigacije Evrope, Srbije i Balkana možete izvršiti preko kontakt formulara sajta,  SMS porukom ili telefonskim pozivom na broj koji se nalazi u okviru kontakt formulara web portala Navigacija. 

Garmin City Navigator Europe NT(U) 2021.10 – Garmin GPS Mapa Evrope avgust 2020

Ovaj deo teksta o najnovijim navigacionim mapama za Garmin se odnosi na obe Garmin navigacione mape NT (za starije Garmin navigacione uređaje) i NTU (za novije Garmin navigacione uređaje). Obe navigacione mape nose oznaku Garmin City Navigator Europe Europe 2021.10 i izašle su krajem jula 2020-te godine.

Garmin City Navigator Europe NT/NTU 2021.10 je trenutno najnovija Garmin GPS mapa Evrope i na tržište je izašla krajem jula 2020-te godine. GPS Mapa je detaljna i rutabilna, podržava automatsko generisanje ruta i navođenje tipa “skretanje po skretanje”.

City Navigator Europe NT/NTU 2021.10 potpuno pokriva celokupni Evropski kontinent. Obuhvaćeno  je 57 zemalja Zapadne , Istočne, Centralne Evrope i Skandinavije uključujući i Veliku Britaniju i Tursku.Potpunu pokrivenost putne mreže imaju sve zastupljene evropske zemlje sem: Albanije, Belorusije, Bosne i Hercegovine i Moldavije koje imaju pokrivenost samo glavnih puteva.

GPS Mapa Rusije se ne nalazi u okviru City Navigator Europe NT(U) 2021.10 GPS mape, već je Rusija zastupljena u posebnom izdanju Garmin GPS mapa.

City Navigator Europe NT/NTU 2021.10 detaljno pokriva više od 12 miliona kilometara evropske putne mreže. Preko 7 miliona POI tačaka, slika raskrsnica (junction view), i rutabilnost do kućnog broja sa slovnom pokrivenošću garantuju sigurno pronalaženje željene destinacije ma gde da se nalazite u Evropi.

Ukoliko imate kompatibilne Garmin navigacije uz pomoć City Navigator Europe NT/NTU 2021.10 možete dobiti i glasom izgovorenu trenutnu lokaciju ili adresu i mogućnost uvida u TMC trenutno stanje saobraćaja na vašoj ruti.

U okviru ovog najnovijeg izdanja Garmin navigacione mape Evrope nalaze se do sada najbolje mape Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Makedonije, Slovenije, Grčke, Albanije i Turske.

U pripremi je i najnovija Garmin City Navigator Europe NT(U) 2021.20 Garmin GPS mapa čiju premijeru očekujemo uskoro, već krajem 2020-te godine.

SCG ROUTE 2.80 NT-Garmin GPS Mapa Srbije i Crne Gore

SCG Route 2.80 NT je poslednje pojedinačno izdanje detaljne i rutabilne Garmin GPS Mapa Srbije i Crne Gore i može se instalirati u svim aktuelnim modelima Garmin navigacija. SCG Route 2.8 NT se na tržištu pojavila sredinom aprila 2013-te godine.

Nećemo vas zamarati kompletnim tehničkim detaljima o SCG Route 2.80 NT jer su vrlo slični uz manje promene sa SCG Route 2.7 NT o kojoj smo već detaljno pisali.

Pored velikog broja značajnih prepravki prethodne verzije mape, Garmin je ovoga puta značajno unapredio i preglednost kućnih brojeva dodajući im pored brojčane i slovnu pokrivenost(3b, 34c,215a…). SCG Route 2.80 NT pored putne mreže u Srbiji i Crnoj Gori sadrži i vrlo detaljne topografske podatke kao i izuzetno poboljšane podatke plovnih puteva u obe zemlje.

Ucrtane najnovije izmene putne mreže u Srbiji(skoro svi kružni tokovi u većim gradovima, obilaznica oko Beograda, most na Adi) 0ko 20000 POI tačaka i preko 360 gradova koje SCG Route 2.80 NT pokriva u Srbiji dovoljan su razlog da na vašoj Garmin navigaciji obavezno instalirate najnoviju Garmin SCG Route 2.80 NT GPS mapu.

SCG Route 2.80 NT mapa Srbije je potpuno zastarela i naša preporuka je da ovu navigacioni mapu zamenite sa najnovijom navigacionom mapom Garmin City Navigator Europe NT 2020.30. U ovom tekstu se ova navigaciona mapa nalazi isključivo kao informativni podatak.  

ADRIA ROUTE 4.40 NT – GARMIN GPS Mapa Jugoistočne Evrope za sve modele Garmin navigacija

4650_3

Adria Route 4.40 NT je detaljna rutabilna Garmin GPS mapa jugoistočne Evrope. Adria Route 4.40 NT je izašla krajem avgusta 2015-te godine i zasada nema najava o novijim verzijama ove karte. Adria Route 4.40 NT obuhvata detaljno obrađenu putnu mrežu Srbije, Crne Gore, Kosova, Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Makedonije.

Adria Route 4.40 NT ima obrađeno preko 360.000 kilometara putne mreže sa preko 100.000 POI tačaka i mogućnošću navigacije do kućnog broja. Ukoliko vam samo trebaju zemlje bivše SFRJ onda je Adria Route 4.40 NT mapa koja će sasvim zadovoljiti vaše potebe jer zaista predstavlja najkvaliitetniju GPS mapu teritorija koje pokriva.

Posebno je ineresantna opcija “potpuna pretraga POI tačaka”  koja pretražuje dodatne informacije u okviru POI tačaka kao što su kompletna adresa i telefonski broj koji možete odmah i pozvati ukoliko imate model GPS navigacije sa bluetooth adapterom.

Adria Route 4.40 NT je potpuno zastarela i naša preporuka je da ovu navigacioni mapu zamenite sa najnovijom navigacionom mapom Garmin City Navigator Europe NT 2020.20. U ovom tekstu se ova navigaciona mapa nalazi isključivo kao informativni podatak. 

26 KOMENTARA

  • Postovanje.Imam Garmin Nuvi 250W vec nekoliko godina i sasvim sam zadovoljan.Sada bi ugradio naravno ako je moguce, kamionsku navigaciju.Kakva je procedura i koliko bi me to kostalo.Pozdrav i hvala

   • Garmin Nuvi 250w nije kamionska navigacija. Moguće je samo ažurirati postojeće navigacione mape najnovijim izdanjem Garmin navigacionih mapa Europe 2017.20. Vaša Garmin navigacija Nuvi 250w nije kamionska pa u nju, kao i u druge Garmin navigacije koje nisu kamionske, nije moguće ubaciti kamionski program i prateće sadržaje za teretna vozila. iGO navigacije i TomTom navigacije je moguće reprogramirati najnovijim kamionskim navigacionim softverima.

 1. Pitanje imam garmin nuvi 200w.kupljenu novu u garmin shopu bg.. dali postoji novije mape? jer sam zadnje azuriranje bilo 2013. 2.80 nt ako se nevaram.. Dali u opste ima za ovaj uredjaj mape.. Nisam je odavno koristi pa cisto pitam.Ako nema da je bacim.Pozz..

 2. Postovani,
  zamolila bih vas za pomoc – kupila sam Garmin 6.1 sa instaliranim Garmin City Navigator Europe NT(U) 2019.30 mapama, ali tu nema nijedne drzave Balkana…
  Uredjaj je kupljen u Gigatron radnji i ima meni i navigaciju na srpskom jeziku, ali nijednu lokaciju u Srbiji ne moze da pronadje kao ni samu drzavu…
  Unapred hvala,
  Ana Velickovic

  • U okviru najnovije navigacione mape Garmin City Navigator Europe 2019.30 se definitivno nalazi detaljna i rutabilna mapa Srbije. Ova mapa je po nama najbolja mapa Srbije i u svim testiranim Garmin navigacionim uređajima radila je odlično. Proverite u opciji Karte – Moje karte da li je štiklirana mapa Garmin City Navigator South Europe 2019.30 u okviru koje se nalazi mapa Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.