Dostupna je najnovija GPS mapa Evrope i Srbije za 2019-tu godinu za RNEG Peugeot i Citroen fabričke navigacije – 2018 v.20 – januar 2019

Fabrička auto navigacija MyWay (Citroen) ili WipNav (Peugeot).
Fabrička auto navigacija MyWay (Citroen) ili WipNav (Peugeot).

Peugeot i Citroen fabričke navigacije su dobile najnovije izdanje navigacione mape Srbije verzija 2018 v.20. Izdanje najnovijih navigacionih mapa za 2019-tu godinu nosi oznaku 2018.20.

Maping provajder koji je realizovao ovu mapu je HERE. 

Verzija navigacione baze najnovije Citroen MYWAY RNEG / Peugeot WipNav 2016-v.20 navigacione mape je Navteq 2017.Q4.

Fabričke auto navigacije Peugeot WipNav/Connect Nav(RNEG) i Citroen MyWay koje se ugrađuju u Peugeot i Citroen automobile definitivno spadaju u najkvalitetnije fabričke auto navigacije na tržištu automobilskih GPS navigacionih uređaja.

Kvalitet ugradne Peugeot i Citroen fabričke navigacije WipNav/ ConnectNav(RNEG) i Citroen MyWay se sem u vrhunskim hardverskim specifikacijama ogleda i u kvalitetnom navigacionom softveru sa vrhunskim navigacionim GPS mapama koje se ažuriraju dva puta u toku kalendarske godine.

Početkom januara 2019-te godine su se na tržištu pojavile i najnovije navigacione GPS mape kompletne Evrope i Srbije za 2019-tu godinu verzija 2018.20.

Citroen MYWAY RNEG / Peugeot WipNav 2018.20 je najnovija navigaciona GPS mapa za Peugeot i Citroen fabričke navigacije sa SD karticom -MyWay/WipNav/ConnectNav(RNEG) Evropa + Srbija 2018.20

Radosna vest za sve vlasnike Pežo i Citroen automobila u Srbiji koji poseduju Wip Nav ili Connect Nav(RNEG) fabričke auto navigacije, je da najnovija navigaciona mapa 2018.v20 koju smo testirali ima detaljnu i do nivoa kućnih brojeva rutabilnu GPS mapu Srbije.

U pitanju je najnovije izdanje HERE GPS Mapa prilagođeno za fabričke auto navigacije u Peugeot i Citroen vozilima.

Pokrivenost Srbije na najnovijoj Citroen MYWAY RNEG / Peugeot WipNav 2018 v.20 navigacionoj mapi za 2019-tu godinu je nekih 93% procenata putne mreže sa detaljnim i ažuriranim POI tačkama, brzinskim kamerama i najnovijim upozorenjima za radare koje nose datum 01.02.2019.

Testiranje RNEG 2018.20 navigacione mapa za Peugeot i Citroen fabričke navigacije

Ono što smo prilikom testiranja, na fabričkoj navigaciju u vozilu Peugeot 3008, Peugeot 407 Citroen C4 i Citroen C5, mogli uočiti je da su svi veći gradovi u Srbiji pokriveni izuzetno detaljno(preko 95%) sa svim najnovijim izmenama u putnoj mreži(Most na Adi, Obilaznica oko Beograda, kružni tokovi u Kragujevcu, dodat veći broj tačnih naziva ulica ulica sa kućnim brojevima u Beogradu,Kragujevcu,Nišu, Leskovcu,Vranju,Novom Sadu, Subotici, Smederevu, Kraljevu, Kruševcu,Vrbasu,Zrenjaninu,Mladenovcu….).

U Jagodini, Paraćinu i Ćupriji je još uvek primetan nedostatak kućnih brojeva u pojedinim ulicama ali je znatno i primetno poboljšanje u odnosu na prethodno izdanje ove mape.

Pored postojećih izmena u putnoj mreži otklonjen je i veliki broj pogrešnih naziva ulica i dodati su precizni nazivi sa tačnim kućnim brojevima. Još uvek postoji problem sa novijim naseljima u okviru većih gradova, gde su pojedine ulice prikazane kao neasvaltirane i bez kućnih brojeva.

Manja mesta i gradovi su solidno pokriveni do nivoa ulica ali u pojedinim mestima kao što su (Topola, Aranđelovac, Batočina, Lapovo, Jagodina, Svilajnac, Aleksinac) i dalje postoje ulice koje nisu upisane i nemaju kućne brojeve.

GPS Mapa Srbije za Peugeot i Citroen fabričke navigacije

Kao i navigaciona mapa Srbije i GPS mape ostalih zemalja bivše SFRJ i Balkana su detaljne i rutabilne do kućnog broja.

Pokrivenost evropskih zemalja je takođe na izuzetnom nivou i kreće se u zavisnosti od zemlje i evropskog regiona od nekih 90-99%. Pored detaljne putne mreže Evrope, najnovija GPS mapa obuhvata i najaktuelnije POI tačke, radari, brzinske kamere kao i ostali dodaci mapama.

I pored svih ovih manjih nedostataka posebno na području Balkana, najnovija GPS mapa za WipNav ili ConnectNav(RNEG) i MyWay fabričke auto navigacije je do sada najbolja verzija koju smo imali prilike da testiramo.

Najnovija Peugeot /Citroen navigaciona GPS Mapa RNEG 2018.20 je u potpunosti kompatibilna sa svim Peugeot ili Citroen vozilima koji poseduju fabričke auto navigacije  Citroen MyWay(RNEG) i Peugeot WipNav/ConnectNav (RNEG) sa verzijama firmvera od R20-R50 .

Modeli Peugeot i Citroen automobila koji imaju RNEG fabričku navigaciju su:

Peugeot vozila:

 • Peugeot 207 (Od 02/2006)
 • Peugeot 3008 (Od 01/2009)
 • Peugeot 308 (07/2007 – 10/2013)
 • Peugeot 407 (12/2003 – 12/2012)
 • Peugeot 5008 (Od 10/2009)
 • Peugeot 807 (Od 06/2001)
 • Peugeot Expert (Od 07/2007)
 • Peugeot Partner (Od 05/2008)
 • Peugeot RCZ (Od 04/2010)

Citroen vozila:

 • C3 (Od 12/2009)
 • DS3 (Od 02/2010)
 • C4/C5/C8 (Od 01/2009)
 • Picasso C3/C4 (Od 01/2009)
 • Jumpy (Od 01/2009)
 • Berlingo (Od 01/2009)

Za instalaciju najnovije Peugeot /Citroen GPS Mapa RNEG 2018.20 u fabričke navigacije je potrebna SDHC class 10 memorijska kartica od 16gb.

Navigaciona mapa se može instalirati i na sporijim memorijskim karticama ali će to uticati na performanse navigacionog uređaja prilikom učitavanja navigacije i skrolovanja mapom.

Evropske zemlje koje pokriva najnovija Peugeot /Citroen GPS mapa RNEG 2018.20 za Pežo fabričke navigacije su:

AlbaniaAustria, Belorusija, Belgija, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Češka Republia, Hrvatska, Danska, Švajcarska, Estonia, Finska, Francuska, Nemačka, Grčka, Irska, Italija, Letonija, Litvanija, Luksemburg, Makedonia, Velika Britanija, Maroko, Moldavija, Monaco, Crna Gora, Holandija, Norveška, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusia, Srbija, Kosovo, Slovačka, Slovenia, Španija, Švedska, Ukraina i Mađarska.

Pored najnovije RNEG navigacione mape 2019, Here je početkom februara 2019-te godine objavio i najnovije izdanje detaljne i rutabilne navigacione GPS mape za WipNav+ i eMyWay RT6 fabričke navigacije.

69 KOMENTARA

 1. Posedujem citroen c5 2003 godište sa fabričkom navigacijom i Naftekovim cd-om za Francusku.
  Da li je moguće na tom uređaju koristiti neke druge karte jer naftek nema karte za istočnu Evropu i da li je ta priča isplativa

 2. Posedujem Peugeot 407 SW 2008 god. sa WipNav fabrickom navigaciom sa memorijskom karticom koja je verovatno koriscena u Francuskoj.
  Odkad sam ja vlasnik vozila nisam mogao koristiti navigaciju zbog toga sto je prikazivala velika odstupanja od realnog stanja i verovatno
  nepokrivenosti kartama podrucje Srbije.Voleo bih da navigaciju mog automobila stavim u funkciju sa kartama ovog dela balkana koji u
  gornjem takstu navodite.Moram naglasiti da me interesuju mogucnosti i cena kupovine navigacione memorijske kartice

  • Mapa koju imate je stara i nema pokrivenost Srbije i regiona. Upravo iz tog razloga dolazi do odstupanja i grešaka prilikom vožnje. Najnovija mapa ima Srbiju i radi perfektno. Za sve informacije što se tiče instalacije i kupovine kontakriajte me mailom.

 3. Posedujem citroen c5 2010 godiste sa Navidrive 3D navigacionim uradjajem. Interesuju me nove mapre Evrope sa detaljno uradjenom Srbijom. Kako bi to moglo da se odradi i kolika je cena? Iz Leskovca sam.

  • Najnovija verzija navigacione mape Evrope za Navidrive 3D fabričke navigacije za Peugeot i Citreon izlazi početkom septembra 2015-te godine. Dostupna će biti početkom oktobra. Najnovije informacije u vezi ove mape će svakako biti objavljene na portalu Navigacija. Trenutna verzija mape za Navidrive 3D fabričke navigacije je stara nekih godinu dana i moja topla preporuka je da sačekate najnovije izdanje ove mape, koja će imati značajne dopune mape Srbije, Crne Gore i ostalih balkanskih zemalja.

   • Hvala na brzom odgovoru. Najverovatnije cu sacekatu oktobar. Da li mi mozete reci koja je cena trenutne mape i koja ce biti okvirna cena nove mape? Da li ce biti razlike u ceni?

 4. Postovani da li imate mape (srbija i evropa) za fabricku navigaciju peugeot 407 2008? Da li biste mi vi instalirali i koja je cena?? Pozdrav

  • Slavko, imamo najnovije navigacione mape za sve tipove fabričkih navigacija koje se ugradjuju u Peugeot 407. Kako niste naveli koji model navigacionog uređaja se nalazi u vašem automobilu molio bih vas da me kontaktirate putem maila ili telefonom radi detaljnijih informacija o ceni instalacije.

 5. Imam Pežo 3008 2010god sa rneg Navigacijom i firmwerom r-50. Da li postoji mogućnost da se doda srpski jezik kako bi kompletan meni bio na srpskom?

  • Trenutno je r-50 poslednja zvanična verzija firmwera za RNEG fabričke navigacije i nažalost srpski jezik nije podržan. Nije moguće dodati srpski jezik u meniju kao što nije moguće omogućiti srpsko glasovno navođenje.

  • Nije potrebno ažurirati firmware na R50b.03 ukoliko želite da instalirate najnovije navigacione mape 2016.20. Firmware r50b.03 je ispravio neke od grešaka koje su se javljale u prethodnim verzijama i unapredio rad uređaja. Ukoliko Vam RNEG navigacioni uređaj radi bez problema moj savet je da bez preke potrebe ne instalirate firmware r50b.03.

 6. Da li mozete da mi instalirate najnovije navigacione mape u Citroen C4 Pikaso od 2013 godine i koliko kosta instalisanje.
  Srdacan pozdrav, Brana Cvetinovic

 7. Postovani Milane, imam citroen c5 sedan 10.2008 sa fabrickom navigacijom. Dali moze da se instalira najnovija verzija mape za evropu i koja je cena?

  • Poštovani Marjane, imamo sve najnovije navigacione mape Evrope i Srbije za Vaš navigacioni uređaj i moguće ih je instaliratu Vašu Citroen fabričku navigaciju. Detaljnu informaciju o instalaciji najnovijih navigacionih mapa Srbije i Evrope u Vaš navigacioni uređaj sam Vam poslao na Vaš e-mail.

 8. Postovani Milane pozdrav, imam citroen c5 2010 sa fabrickom navigacijom koja trenutno ne dozvoljava da sam odabiram destinacije jer mi je opcija ”find location “onemogucena ” ne znam ni ja zasto, da li bi nova SD kartica otklonila taj kvar i pritom unapredila rad navigacije ? pozzdrav

 9. Postovani, interesuje me koja je cena azuriranja mape za Citroen C5 (2009) – BECKER NG4 CITROËN SAT NAV NAVIDRIVE (NG4)?
  Pozdrav,
  Ivan Stojanovic

 10. Poštovani,

  ima pežo 3008, 2014. god sa fabričkom navigacijom, bez sd kartice.
  Mape su stare (nema Pupinovog mosta).
  Kako se ubacuju nove mape i koliko košta?

  Pozdrav

 11. Imam Pezo 308, 2014god. Imam displej za navigaciju, ali ne i navigaciju. Da li postoji mogucnost da se instalira?
  Hvala unapred.

 12. Poštovani gdine
  Imam Peugeot 308 sa fabričkom navigacijom Ali su mape iz 2013 I nema srpskog jezika. Da li je moguće ubaciti srpski, mislim na glasovno navođenje I ažurirati mape I naravno koja je cena za to?
  Srdačan pozdrav.

 13. Postovani Milane, interesuje me, kako i gde da mi urade update navigacije za C5 / 2009 i posto je vasa usluga?

 14. Posovani,koja je cena upddate novih mapa i azuriranje softvera za uredjaj rneg na cittroenu c5,2012 god?

 15. Postovani Milane, imam Peugeot 308sw 2009.god, sa navigacijom. Nemam mape, a izgleda da se instaliraju preko SD kartice. Koja je poslednja verzija softwera koju je moguce instalirati za moj auto. Iz koje je godine taj softwer i koja je cena. Veliko hvala. Dejan

 16. Poštovani gdine
  Imam Citroen C4 2013 godiste sa fabričkom navigacijom i nema srpskog jezika. Da li je moguće ubaciti srpski, mislim na glasovno navođenje i ažurirati mape I naravno koja je cena za to?
  Srdačan pozdrav.

 17. Poštovani, imam Pežo 308, 2018-to godište, bez instalirane navigacije. Interesuje me koja bi bila cena instalacije ako je moguća? Fabrički uređaj nema memorijsku karticu, ima jedan usb port.

 18. Kupio sam C5 2008 16hdi iz Svajcarske i ima fabricku navigaciju ali ne podrzava ovde u Srbiji i BiH pa me interesuje kako da prebacim na Engleski ili Srprski meni i instaliram mape?
  Srdacan pozdrav

 19. Navigacija na c3 2014 god. pokazuje mi samo kartu jugo-istočne evrope i u levom uglu samo pokazivač gde skrenuti. Kako da uključim prikaz ulica i mog kretanja? Koliko bi me koštalo ažuriranje navigacije? Unapred hvala!

 20. Postovani,
  treba mi instalacija mapa za Pezo 3008, 2012.god., interesuje me cena i postupak instaliranja?
  Pozdrav…

 21. Postovani,
  potrebna mi je instalacija najnovijih mapa za Pezo 3008, 2012.god .koja je cena ? Ako vi ne možete, možete li proslediti postupak
  Pozdrav…

 22. Imam pežo 3008, 2014. god sa fabričkom navigacijom, bez sd kartice.
  Mape su stare
  Kako se ubacuju nove mape i koliko košta?
  Pozdrav

 23. Postovani imam pezo 508 alore 2013 sa fabtickom navigacijom kolko je ubacivanje novih mapa hvala unapred pozdrav.

 24. Poštovani,
  koliko bi koštala SDHC class 10 memorijska kartica od 16gb, sa RNEG 2018.20 mapama? U pitanju je C5 2009. godište.

 25. Poštovani,
  Kako ne posedujem SD karticu u automobilu, interesuje me koliko bi koštala SD kartica sa najnovijom verzijom mapa za RNEG navigacije (2018.2). Peugeot 308sw, 2009 god. Znači, interesuje me SD kartica sa već instaliranim mapama, smo da ubacim u slot.
  Hvala unapred i srdačan pozdrav.

 26. da li radite azuriranje najnovijih mapa (2019) na Peogeot 3008 iz 2013
  koliko to traje da li se moze sacekati kad se zakaze
  koliko kosta i gde se nalazite

 27. Postovani
  Interesuje me navigacija za Peugeot 308 ,nalazi se na sd kartici
  Rneg_D_R20ter R20.07
  Na kartici pise da je 2009-2010
  Mape su zastarele I nisu u funkciji. Koja bi bila cena da mi vi posaljete novu sd karticu sa naj novijim mapama .

 28. Postovanje!
  Ineresuje me moze li se u navigaciju ubaciti file sa upozorenjima za radare,peugeot 508,model 2015,lijep pozdrav.

 29. Postovani,

  imam probem sa fabrickom navigacijom od Peugeot-a 3008 (2009.g.).Gps lokacija mi pokazuje drugu poziciju od trenutne.Da li je u pitanju problem sa antenom ili je u pitanju softverska greska.Kupio sam auto u koji je bivsi vlasnik ugradio mape Evropa i Maroco i najnoviji softver.

 30. Postovani,
  potrebne su mi najnovije mape za fabricku navigaciju Citroen C4 Picasso 2009.god,
  trenutno su na kartici mape iz 2015.godine EUROPA+MARRUECOS 2015 EDICI,RADARES EU 19-05-2015
  verzija sotvera rneg D R33b R33.09

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.