TomTom navigacije su dobile najnovija dopunjena izdanja svojih navigacionih mapa. Najnovija GPS mapa EvropeEurope v10.55, za TomTom GPS navigacije je izašla krajem septembra 2020-te godine.

Europe v10.55 – Kompletna navigaciona mapa Evrope za TomTom navigacije

Ovo je izuzetno detaljna i rutabilna navigaciona GPS mapa za sve modele TomTom GPS navigacija. Sa ucrtanih 11,5 milona kilometara detaljne putne mreže, i veličinom od oko 4 gb, pokriva 45 Evropskih zemalja.

Detaljnu pokrivenost kompletne putne mreže i rutabilnost do nivoa kućnog broja, poseduje 33 zemlje (Zapadna Evropa, Centralna Evropa, Istočna Evropa i Skandinavija ).

Putna mreža Srbije je pokrivena sa 90%, kao i Crna Gora.

Delimično je pokriveno pet zemalja (Turska – 92%, Rusija-75%, Bugarska-75%, Kipar-92%, Ukrajina-45%) dok su kod tri zemlje kod kojih su do sada bili ucrtani samo glavni putevi (Albanija, Bosna i Hercegovina, Makedonija) razvojni maping timovi TomTom-a značajno unapredili putnu mrežu i sada se pokrivenost kreće oko 70%. Belorusija i Moldavija za sada imaju još uvek pokrivene samo glavne povezujuće puteve.

Raduje nas što su u najnovijem martovskom izdanju TomTom GPS mape v10.55 pored Slovenije i Hrvatske, i Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina kao i ostale balkanske zemlje, dobile značajna poboljšanja kada je u pitanju kvalitet detalja navigacione mape i ažurnost rutabilnosti do nivoa kućnog broja, baš kao što je to slučaj kod najnovijih HERE i TopMap GPS mapa.

Ovoga puta je maping tim kompanije TomTom značajno unapredio detaljno pokrivanje  Albanije, Makedonije i Bosne i Hercegovine pa se nadamo da će u nekom od skorijih sledećih izdanja TomTom navigacionih mapa rutabilnost do nivo kućnog broja biti značajno veća.

Europe v10.55 poseduje preko 9 miliona POI tačaka, koje nam omogućavaju bolju pretragu sadržaja i usluga u nepoznatim zemljama i gradovima.

Nova navigaciona mapa Evrope i za Renault Carminat fabričke navigacije

Najnoviju navigacionu mapu za Tom Tom navigacije, Europe v10.55 , smo testirali na većem broju portabl i carminat fabričkih navigacija (Renault Scenic, Renault Laguna)  i testove je prošla sa visokim ocenama pa čak i znatno većim nego i prethodno izanje koje je bilo na visokom nivou .

Posebno nas je obradovao veliki broj ispravljenih grešaka u manjim mestima u poređenju sa prethodnom v10.45 i 10.47 verzijom. Pohvaljujemo i ucrtavanje velikog broja ulica posebno u manjim mestima južne Srbije (Surdulica, Vladičin Han i okolina Vranja, Leskovca i Niša)

Ipak, i dalje postoji mnogo prostora za unapređenje ove navigacione mape, pa se nadamo da će svako sledeće izdanje biti znatno bolje i kvalitetnije od prethodnog.

Najnovija navigaciona mapa v10.55 je kompatibilna sa svim navigacijama čija je verzija firmvera veća od v9, a koji poseduju uglavnom svi noviji modeli TomTom navigacija.

Firmver v8 je takođe kompatibilan sa određenim verzijama najnovije navigacione mape v10.55, ali zbog brzine obrade grafičkih podataka mape, preporučujemo podizanja verzije firmvera vašeg navigacionog uređaja na v9.

Posebna verzija ove najnovije mape može se instalirati i u Renault Carminat i Renault Carminat Live fabričke navgacije.

Cena najnovije Europe v10.55 GPS mape na zvaničnom TomTom web sajtu je 79$

TomTom navigacije

Central and Eastern Europe v10.55 – Mapa Centralne i Istočne Evrope

Najnovija GPS mapa Centralne i Istočne Evrope, Central and Eastern Europe v10.55 ima ucrtanih 5.1 milion kilometara putne mreže i obuhvata 25 zemalja Centralne i Istočne Evrope.

Više od tri miliona POI tačaka garantuje i dobru informaciju o hotelima, restoranima, benzinskim pumpama i ostalim sadržajima i uslugama duž vaše rute. Veličina najnovije mape Centralne i Istočne Evrope je 1,70 GB.

Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina su konačno nešto detaljnije pokrivene. Hrvatska i Slovenija su kompletno pokrivene sa potpunom rutabilnošču do kućnog broja.

Central and Eastern Europe v10.55 navigaciona mapa korisnicima u Srbiji i Crnoj Gori donosi nove unapređene, kvalitetne detaljne i do nivoa kućnog broja rutabilne navigacione GPS mape Srbije i Crne Gore. Pokrivenost putne mreže je 92%, sa izuzetno dobrim i ažurnim POI tačkama.

Central and Eastern Europe v10.55 je kompatibilna sa svim TomTom navigacija sa verzijama firmvera v8, v9 i v10.

Posebna verzija ove najnovije mape može se instalirati i u Renault Carminat i Renault Carminat Live fabričke navgacije.

Kao i za prethodnu TomTom navigacionu mapu preporuka je instalacija na firmveru v9 zbog brzine i kvaliteta obrade grafičkih podataka mape.

Cena najnovije Central and Eastern Europe v10.55 navigacione mape na zvaničnom TomTom web sajtu je 59$.

Eastern Europe v10.55 -GPS Mapa Istočne Evrope za TomTom navigacije

Najnovija GPS Mapa Istočne Evrope, Eastern Europe v10.55 za sve modele TomTom navigacija ima preko 2.5 miliona kilometara ucrtane putne mreže, sa oko 550.000 ažurnih i detaljnih POI tačaka.

Na osnovu testova koje smo obavili ovo je do sada ubedljivo najbolje i najdetaljnije izdanje sa najpreciznijom mapom Srbije i Crne Gore.

Pokriva 19 zemalja Istočne Evrope. Primetno je značajno poboljšanje u odnosu na prethodna izdanja, a to nam govori i veličina baze najnovije navigacione mape Istočne Evrope za TomTom navigacione uređaje koja je sada čak preko 500 MB.

Hrvatska i Slovenija su detaljno i kompletno pokrivene sa potpunom rutabilnošču do nivoa kućnog broja.

Putna mreža Srbije i Crne Gore je pokrivena 90% sa detaljnom i do nivo kućnog broja rutabilnom navigacionom mapom.Nešto bolja pokrivenost kada su u pitanju detalji mape do nivoa kućnih brojeva je glavna razlika u kvalitetu i detaljnosti mape Srbije i Crne Gore kada se porede sa navigacionim mapama Evrope i Centralne i Istočne Evrope verzije 10.45.

Albanija, Makedonija, Bosna i Hercegovina su konačno detaljno pokrivena sa procentom pokrivenosti od oko 70%.

Eastern Europe v10.55 je kompatibilna sa svim TomTom navigacija sa verzijama firmvera v8 i v9. Kao i za prethodnu mapu preporuka je instalacija na firmveru v9 zbog brzine i kvaliteta obrade grafičkih podataka mape.

Posebna verzija ove najnovije mape može se instalirati i u Renault Carminat i Renault Carminat Live fabričke navgacije.

Cena najnovije Eastern Europe v10.55 navigacione mape na zvaničnom TomTom web sajtu je 49$.

Western Europe v10.55 – GPS Mapa Zapadne Evrope

TomTom navigacije imaju i najnoviju mapu Zapadne Evrope. Western Europe v10.55 je najnovija detaljna i rutabilna GPS mapa Zapadne Evrope. Čini je 25 detaljno ucrtanih GPS mapa zemalja Zapadne Evrope sa oko 9 miliona kilometara putne mreže i 6 miliona POI tačaka.

Veličina ove mape za TomTom navigacije je nekih 2.4 gb. Sve zemlje Zapadne Evrope su kompletno pokrivene sa potpunom rutabilnošću do kućnog broja.

Western Europe v10.55 je kompatibilna sa svim TomTom navigacija sa verzijama firmvera v8, v9 i v.10. Kao i za prethodnu navigacionu mapu, preporuka je instalacija na firmveru v9 zbog brzine i kvaliteta obrade grafičkih podataka GPS mape.

Cena najnovije navigacione GPS mape Zapadne Evrope za TomTom navigacije je 49$.

Pored najnovijih regionalnih GPS mapa postoje i najnovije verzije pojedinačnih mapa Evropskih zemalja. U ponudi su najnovije detaljne mape Turske, Nemačke, Grčke, Italije, Francuske, Austrije i Švajcarske.

GPS Techno Team u svojoj ponudi ima sve najnovije navigacione mape, izdanja za septembar 2020-te, za TomTom navigacije i moguće ih je instalirati u vaše TomTom navigacione uređaje.

Za više informacija pozovite nas telefonom ili nam se obratite e-mailom.

17 KOMENTARA

 1. Zdravo,od skoro vozim lagunu 2005 god.koja ima fabricku navigaciju,bez velikog displeja,da li mogu da nabavim cd sa mapom Srbije i ovog naseg regiona, i koliko to kosta?Unapred zahvalan Nikola KG.

  • Detaljnu i do kućnog broja rutabilnu navigacionu GPS mapu Srbije, za sada imaju isključivo Renault Carminat i Renault Carminat Live fabričke navigacije sa memorijskom karticom. Još uvek ne postoji mapa Srbije za Renault fabričke navigacije ca CD-om. Kako su te fabričke navigacije ugrađivane u starije Renault automobile, mala je verovatnoća da će se pojaviti najnovije izdanje sa detaljnom mapom Srbije i Balkana.

 2. Poštovani,
  01.07.2016. sam kupila Renaul Captur Helly Hansen automobil. Fabrički ugrađeni audio sistem (i navigacija) je R-Link. Na žalost auto karta TomTom koju koristi audio sistem je praistorijski ( nema na njoj ucrtane nova petlja za Novi Sad). Treba da putujem na sever Mađarske ali sa ovom kartom se ne usuđujem

  Molim Vas lepo kako mogu da “ugradim” najnoviju TomTom kartu Evrope . Vidim da je izašla prošlog meseca

  Unapred hvala na pomoći uz srdačan pozdrav iz Subotice

  • Jedino rešenje za ažuriranje najnovjih TomTom navigacionih mapa za Renault R-Link fabričke navigacije je ažuriranje navigacione GPS mape preko zvanične Renault prodavnice R-Link store. Morate napraviti svoj lični nalog, originalnu karticu ubacite u card reader na vašem računaru i pratite dalje korake koje vam R-link toolbox bude nudio za ažuriranje vaše mape.

 3. Ja sam kupio Reno senik 2013god. Ima fabricki navigaciju tomtom sa karticom kako da azuriram za ovaj region evrope i balkana hvala.

  • Jedino rešenje za ažuriranje najnovjih mapa za Carminat Live TomTom navigacione uređaje je ažuriranje navigacione GPS mape preko zvanične TomTom prodavnice. Morate napraviti svoj lični nalog, instalirati TomTom Home aplikaciju, originalnu karticu ubacite u card reader na vašem računaru i pratite dalje korake koje vam aplikacija bude nudila za ažuriranje vaše navigacione mape. O ovoj temi sam više pisao ovde

 4. Poštovani,vas za kontakt
  Dobio sam Tomtom navigaciju GO 510 malo starijeg datuma proizvodnje, da li je moguće kupiti mape Evrope od Vas za taj model? molim vas za kontakt ako je moguće
  Unapred hvala!

 5. Postovani,u pitanju je Navigacija na Seniku lll iz 2012.Veoma stara I neprakticna.Za savet Odem u ovlasceni Renault servisu Pozarevac I tamo mi ponude SD karticu sa najnovijim mapama.Da napomenem da vec u navigaciji imam karticu.Na novu karticu se ceka 10 tak dana,dolazi iz Italije.To zadovoljstvo kosta oko 16000,00 dinara.Šta raditi pitanje je sad.

  • U pitanju je Carminat Live navigacioni uređaj koji se u to vreme fabrički ugrađivao u Renault vozila. Ukoliko već imate originalnu memorijsku karticu sa navigacionim mapama, bolje rešenje je ažuriranje navigacionih mapa preko online TomTom map update servisa. Mape dobijate odmah po uplati. Uplatu vršite putem vaše platne kartice.Možete odabrati i evropski region koji Vam je potreban ukoliko ne želite mape kompletne Evrope. Više o ovoj temi imate ovde.

 6. imam navigaciju tomtom go 60 i hteo sam da azuriram a on mi je obrisao i kaze da nisu dostupne karte sta da radim

 7. hy.skoro sam dobio na poklon navigaciju tomtom start 25.pokusao sam da aktueliziram kartu ali u navigaciji imam samo tursku.da li je to taj paket samo za tursku i kako mogu ostale karte da skinem za evropu.unapred hvala…

 8. imam reno scenik 3 2013 god hteo bih da osvezim mape. Da li mozete da uradite i koja je cena usluge u pitanju je mapa europe

 9. cao imam jedno pitanje imam navigaciju tom tom 520 go professional with wifi problem imam ako ne ukl int na navigaciju radar za kamere nece se ukluciti trenutno sam u nemacku azurirao sam je kada bude imalo novi sowtver sama uzima jel ima neko resenje navigacija ima garnciju jos godinu dana havala unapred

  • U Nemačkoj je zabranjeno korišćenje upozorenja za brzinske kamere i TomTom ih ne podržava i nije ih moguće instalirati sa zvaničnog TomTom map update servisa. Brzinske kamere swe plaćaju i Vama je verovatno istekao rok od besplatnih godinu dana ažuriranja.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.