Najnovije navigacione GPS mape Srbije za jesen i zimu 2020-te, su kao što je slučaj bio i do sada, izašle u prvoj polovini septembra i oktobra tekuće godine.

Nakon perioda letnjih godišnjih odmora, kraj leta i početak jeseni je doba poslovne godine kada su svi maping provajderi poprilično zauzeti predstavljanjem najnovijih izdanja GPS mapa za tekuću godinu i pripremanje za predstojeće zimske božićne i novogodišnje odmore.

Najnovije navigacione GPS mape Srbije – Pregled novih izdanja

Tako je bilo i ove 2020-te godine, pa se pred nama nalaze najnovija izdanja navigacionih mapa za nastupajuće proleće 2020-te godine.

Novim verzijama navigacionih mapa maping provajderi su obradovali mogu pohvaliti sve korisnile TomTom navigacija, Garmin navigacija i iGo navigacija.

Detaljno smo testirali najnovije navigacione GPS mape za sve modele navedenih navigacionih uređaja, pa evo i naših utisaka.

Porudžbinu i informacije o ceni instalacije najnovijih navigacionih GPS mape Srbije, Balkana i Evrope možete izvršiti preko kontakt formulara sajta,  SMS porukom ili telefonskim pozivom na broj koji se nalazi u okviru kontakt formulara web portala Navigacija. 

Najnovije navigacione GPS mape Srbije za iGO navigacije – Here 2020.Q2 avgust 2020

Verzija osnovne baze najnovije GPS mape za iGO navigacije nosi oznaku HERE 2020.Q2.

Maping provajder HERE ih je svetskom tržištu predstavio početkom avgusta 2020-te godine.

Najnovije navigacione mape HERE, su dobili korisnici na svim kontinetima, a mi ćemo posebnu pažnju obratiti na najnovije GPS mape Evrope.

Evropski komplet navigacionih mapa Here 2020.Q2,  sadrži do kućnog broja detaljne i rutabilne navigacione mape 54 evropske zemlje. Navigacione mape su pojedinačne i mogu se instalirati posebno i nezavisno jedna od druge.

U okviru kompleta Here 2020.Q2 se pored standardnih i uvek zastupljenih zemalja Istočne, Zapadne, Centralne Evrope i Skandinavije nalaze i najnovije detaljne navigacione GPS mape Rusije,Krima, Kazahstana, Ukrajine,Kipra, Turske i Velike Britanije.

Navigacioni komplet najnovih GPS mapa Here 2020.Q2, je obogaćen i sa najnovijim dodacima navigacionim mapama. Pored prikaza objekata i zgrada u 3d-u i 2d-u, komplet Here 2020.Q2, nudi i najnovije POI tačke, kamionski mod, POI tačke za vozače kamiona, kamionske mape, detaljna obaveštenja za vozače i mnogo drugih značajnih funkcija za uspešno korišćenje navigacije.

Kao i u prethodnim izdanjima kvalitet najnovije GPS mape Srbije u HERE izdanju za iGO navigacione uređaje je na izuzetno visokom nivou.

Najnovija navigaciona mapa Srbije iz avgusta 2020-te, je i definitivno do sada najdetaljnija i sa veličinom od 14 MB predstavlja najkompletnije izdanje koje nam je HERE ponudio kada je Srbija u pitanju. Ispravljeni su neki od nedostataka iz prethodnih izdanja, a posebno ističemo unet veliki broj kućnih brojeva u manjim mestima.

Pokrivenost putne mreže Srbije, maping kompanija HERE polako povećava i nadamo se da ćemo uskoro imati kvalitetnu mapu sa pokrivenošću od preko 95 procenata.

Slična situacija i kvalitet najnovijih navigacionih GPS karti je i kada su u pitanju zemlje bivše SFRJ. Hrvatska i Slovenija i dalje drže primat, sa najbolje pokrivenom putnom mrežom i novim ažuriranim POI tačkama. Najnovije navigacione mape najviše  su napredovale kada je u pitanju pokrivenost putne mreže Kosova, Makedonije i Bosne i Hercegovine. Mapa Crne Gore je standarno dobra i pokrivenost putne mreže se kreće oko 90%.

Grčka mapa je takođe poboljšana i uz primetne ispravke kada su u pitanju kućni brojevi manjih primorskih mesta.

Zemlje Zapadne Evrope (Italija,Nemačka, Francuska, Italija, Holandija,Švajcarska…) su poslovično odlično pokrivene i kvalitetno odrađene.

Pokrivenost putne mreže je preko 95% i uz nove POI tačke, razna upozorenja za vozače i 3d prikaze objekata i raskrsnica, zaista nije problem snaći se u ovim zemljama uz pomoć navigacije.

Zamerka najnovijoj Here mapi je bag u prikazima pojedinih mesta u Vojvodini kao što su Čoka, Sanad, Novi Kneževac i mesta koja ih okružuju. Prisutna su na karti ali ih iz nekog razloga nije nikako moguće odabrati sem ukucavanjem poštanskog broja mesta što izuzetno komplikuje rutovanje pogotovo ukoliko se nalazite na poslovnom putovanju i potrebno vam je brzo pronalaženje željenog odredišta.

Najnovije navigacione GPS mape Srbije za TomTom navigacije – Europe v10.55 septembar 2020

Carminat TomTom fabrička navigacija u Srbiji

Nakon velikog uspeha sa prethodnim izdanjima navigacionih mapa koje nose oznaku v.9.20, v9.25, 9.35,9.40,9.80 TomTom nastavlja svoj pohod ka vrhu.

Početkom septembra 2020-te godine pojavila su se najnovija dopunjena izdanja navigacionh GPS mapa za sve modele portabl TomTom navigacija kao i za modele Renault fabričkih navigacionih uređaja Carminat TomTom, Carminat TomTom Live i R-Link.

Najnovije TomTom navigacione mape nose oznaku v10.55 i dostupne su korisnicima širom sveta.

Kao i do sada TomTom je svoje navigacione GPS mape prilagodio korisnicima širom planete, podelivši svoje najnovije GPS mape u tri regionalne grupacije.

Prvi region čine setovi mapa Australie, Novog Zelanda i Azije, drugi region su GPS mape Evrope, Bliskog Istoka i Afrike i treći region su navigacione mape za korisnike u Severnoj Americi, Južnoj Americi i Centralnoj Americi. Svaki kontinet je zatim podeljen na manje regije i oblasti pri čemu svaka regija ima svoju najnoviju navigacionu mapu.

TomTom Europe v.10.55 je najnovija detaljna i do kućnog broja rutabilna navigaciona mapa Evrope. Mapa pokriva 45 evropskih zemalja(uključujući i Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku, Sloveniju, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu, Kosovo i Albaniju).

Sa preko 12 miliona kilometara ucrtane putne mreže i preko 8 miliona POI tačaka predstavlja najobimniju i najkvalitetniju navigacionu mapu Evrope koju smo imali prilike da vidimo od maping provajdera TomTom-a.

Veličina navigacione mape Europe 10.55 od 4.1 GB dovoljno govori o detaljima i informacijama u okviru najnovije TomTom navigacione mape.

Hrvatska i Slovenija imaju detaljno pokrivanje putbe mreže. Srbija i Crna Gora imaju pokrivene od 92% putne mreže, sa primetnim poboljšanjima detalja rutabilnosti do nivoa kućnog broja. Makedonija, Bosna i Hercegovina i Albanija su konačno dobile detaljnu pokrivenost od oko 70%. 

Najnovije navigacione GPS mape Srbije za Garmin navigacije – City Navigator Europe NT/NTU 2021.10 jul 2020

Garmin City Navigator Europe 2014.40

Najnovija verzija navigacionih mapa za Garmin navigacije nosi oznaku Garmin City Navigator NTU 2021.10. Kao i do sada i ovu najnoviju navigacionu mapu je za Garmin uredio i napravio maping provajder HERE. Veličina kompletne instalacije je nešto preko 7 GB i zaista predstavlja značajan ogroman korak napred u odnosu na sva prethodna izdanja HERE navigacionih karti za Garmin navigacione uređaje.

Garmin City Navigator NT/NTU 2021.10 je detaljna i do nivo kućnog broja rutabilna navigaciona mapa za kompatibilne Garmin navigacione uređaje.

Ucrtano je više od oko 12 miliona kilometara evropske putne mreže uključujući sve auto puteve, nacionalne i regionalne obilaznice i tranzite kao i veliki broj lokalnih puteva i ulica.

Preko 7 miliona ažuriranih POI tačaka garantuju sigurno snalaženje širom Evrope. Najnovije POI tačke obuhvataju informacije o hotelima, restoranima, turističkim atrakcijama, graničnim prelazima, parkinzima, benzinskim pumpama i mnogim drugim neophodnim objektima koje su putniku namerniku potrebne prilikom obilaska nepoznate zemlje i nepoznatih predela.

Najnovije navigacione GPS mape Srbije, Kosova, Hrvatske, Slovenije i Makedonije imaju potpunu pokrivenost putne mreže u okviru najnovijeg izdanja navigacione Garmin mape City Navigator Europe NTU 2021.10.

Povećana je pokrivenost urbanih delova Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Zemlje Zapadne i Istočne Evrope, kao i Skandinavija su tradicionalno u potpunosti pokrivene sa mnogobrojnim ispravkama na nivou kućnog broja i sa velikim brojem novo dodatih POI tačaka.

Navigaciona mapa Garmin City Navigator NTU 2021.10 je kompatibilna sa najvećim brojem novijih Garmin navigacija.

Nije kompatibilna sa StreetPilot navigacionim uređajima i starijim modelima Garmin navigacija.

Sve opisane najnovije navigacione GPS mape Srbije i Evrope, GPS Techno Team ima u svojoj ponudi i moguće ih je odmah instalirati u vaš navigacioni uređaj.

12 KOMENTARA

  • Ukoliko imate najnovije mape u vašem uređaju i ukoliko vas interesuje samo rukovanje uređajem, mogu vam poslati uputstvo u pdf formatu. Pitanje mi nije baš najjasnije pa bih vas zamoilio da objasnite šta vas tačno interesuje kako bih vam mogao pomoći.

 1. Imam navigaciju IGO u kojoj su stare mape
  Objasinite mi kako da kupim najnovije mape za 2016 god hvala unapred

 2. Interesuje me kako mogu da kupim najnoviju mapu za navigaciju sad imam istaliranu IGO ali je stara mapa zato bi kupio ovu najnoviju hvala unapred Jovan

 3. pozdrav,

  imam nissan x-trail 2005 god. U njemu je fabrička navigacija. U njemu postoji CD s mapama koji ne prepoznaje ove prostore.
  Kako mogu da koristim ovu navigaciju. Da li je moguće koristiti drugi CD na kom bi bile sve mape i koji bi bio na srpskom.

  Unaprijed hvala

  Dušan

 4. IMAM C 4 PICASSO 2014 GOD. FABRIČKA NAVIGACIJA . DA LI IMATE NOVE MAPE ZA NJEGA. AKO IMATE KAKO INSTALIRATI I KOJA JE CENA

 5. Poštovani,
  Imam Opel Astru H,2010 godište, sa fabričkom navigacijom CD 70. Da li negde mogu da kupim cd sa najnovijim mapama i da li postoji mogućnost da te mape sadrže i teritoriju Srbije,Bosne,Crne Gore,Bugarske…?
  Srdačan pozdrav,
  Predrag Cakić

  • Poslednje izdanje navigacionih mapa Evrope za CD 70 navigacioni uređaj je izašlo 2017-te godine. U okviru navigacione mape Evrope 2017 ne postoje detaljne navigacione mape Srbije, Crne Gore i Bugarske. Postoje samo glavni povezujući putevi. Slovenija i Hrvatska jedino imaju delimičnu detaljnu pokrivenost svoje putne mreže.

 6. potrebne su mi mape 2019 za clarion qy-5002s za srbiju i zemlje u okruzenju. Da li neko zna gde mogu da ih nabavim. Unapred hvala
  Rados

 7. Kupio sam paket sa mapama Evrope za iGO (instaliran sa play prodavnice, mapa kupljena iz app-a). Te mape su iz Q2 2018 i na njima nema novih auto puteva ka jugu, kroz Srbiju, Makedoniju u sl. Zasto? Kada ce se te novije mape pojaviti za android? Mogu li se nekako instalirati te novije mape?
  Platio sam i imam starije mape nego vecina besplatnih navigacija…. 🙁

  Generalno, koji je savet za koriscenje iGO na android telefonu? Ja ne znam da postoji drugi nacin da se iGO legalno instalira i koristi…

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.