POI tačke – Šta je to POI i za koje modele GPS Navigacija?

GPS Navigacija ima jednu posebnu funkciju i to je POI GPS (Point-of-Interest) ili u prevodu Tačka Interesovanja. POI zapravo predstavlja  GPS koordinate lokacije sa detaljnim opisom lokacije.

Opis lokacije dozvoljava GPS prijemniku GPS Navigacija da upozori korisnika kad god se nalazi u blizini te POI tačke ili je posebno traži na svom putovanju.

POI tačke predstavljaju reklamni informacioni panel svih preduzeća, hotela, bezinskih pumpi, servisa, restorana i ostalih biznisa na  GPS Mapi vaših GPS Navigacija.

Navigacija i POI Tačke – Upotreba

Traženje POI tačke je jednostavno i obavlja se prostim klikom na komandu u okviru menija GPS Navigacije. U iGo softveru imate mogućnost traženja POI tačke blizu trenutne GPS lokacije. Blizu određene adrese i Blizu pokazivača na GPS mapi vaše navigacije. Sličnu strategiju traženja POI tačaka koriste i ostale GPS Navigacije kao što su Garmin i TOMTOM.

Navigacija i POI Tačke – Kategorizacija baze podataka POI

POI tačke su podeljene na više interesnih kategorija. U zavisnosti od modela GPS Navigacija kategorije POI tačaka  su uglavnom : Kupovina, Benzinske Pumpe, Parking, Odmorište, Restorani, Prva Pomoć, Atrakcije, Auto Servis, Smeštaj,Bankomati, Državne institucije, Muzeji, Stadioni itd…

Postoji mogućnost pravljenja i sopstevnih POI tačaka dodavanjem koordinata i opisa željene lokacije. Podaci koje POI tačke sadrže su uglavnom osnovni i sadrže ime i adresu lokacije. Neke POI tačke mogu imati i nešto detaljnije opise sa brojevima telefona, radnim vremenom i web adresom.

POI Tačke – Update

Svi Modeli GPS Navigacija novije generacije  su u mogućnosti da se preko wireless tački spoje direktno sa serverom i izvrše ažuriranje baze podataka POI tačke. Vrlo je važno povremeno ažuritati i izvršiti update softvera, GPS Mapa i POI tačaka na vašoj navigaciji.

Tako postižemo bolju preciznost i sigurnost u praćenju i odabiru GPS rute, a vaša GPS Navigacija postaje efikasan i svestran suvozač.  Takođe je moguće i samostalno ažurirati bazu POI tačaka. Trenutno aktuelna baza POI tačaka je POI baza za septembar 2014-te.

Specijalizovane Kamionske i Autobuske POI tačke

Pored standardnih POI tačaka koje se najčešće upotrebljavaju prilikom putovanja putničkim vozilima, u poslednje vreme su izuzetno popularne i specijalizovane POI tačke za profesionalne vozače kamiona i autobusa. Pored standardnih informacija kamionske POI tačke sadrže i infomacije koje su od posebne koristi vozačima kamiona.

Kamionska stajališta, specijalizovani servisi, odmorišta, mesta utovara i istovara su sastavni deo informacija ovih POI tačaka, koje su od izuzetnog značaja svakom kamiondžiji prilikom ture.

Navigacija i POI Tačke

POI Tačke – Poslovna primena

POI tačke nam pomažu u kreiranju i razvijanju sopstvenog biznisa. Biti vidljiv, dostupan i u dodiru sa najnovijim tehnološkim trendovima su glavne smernice razvoja svakog biznisa. Upis sopstvenog posla na listu POI tačaka je marketinška aktivnost koja omogućava razvoj poslovnog projekta. Različiti proizvođači GPS  Mapa nude ove atraktivne mogućnosti.

Korišćenjem POI tačaka ne samo što štedimo vreme i planiranje rute, već ih možemo koristiti i u poslovnoj komunikaciji. Nastojte da uvek ažurirate postojeće POI tačke jer sa svakom novijom bazom POI tačka vaša GPS Navigacija će biti puna potencijala i brzine, a vi ćete uživati u druženju sa njom.

Kao i uvek Portal NAVIGACIJAGPS TECHNO TEAM je tu za vas i za vaše modele GPS Navigacija sa najnovijim mapama i POI tačkama.

14 KOMENTARA

  1. […] uživali u vožnji  i pretraživali vašu GPS navigaciju slučajno ste naleteli i na opciju POI tačke. Svima nama dobro poznate POI tačke ili Tačke interesovanja su veoma bitan faktor u pravljenju […]

  2. […] Ukoliko nemate tačnu adresu nekog hotela ili restorana, a znate naziv, dovoljno je da pretražite POI tačke prema nazivu željene destinacije i navigacija će vas voditi tačno do nje. Najnovije GPS Mape […]

  3. […] najnovijih GPS mapa morate imati i najnovije POI tačke, pomoću kojih će te sa lakoćom pronaći sve što vam je potrebno na zimovanju. POI tačke su vam […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.