Navigacija Prestigio RoadScout 5150 – Nova generacija GPS Navigacija

Navigacija Prestigio i svi modeli ovog proizvođača su na srpskom tržištu već duže vremenski period izuzetno dobro pozicionirani. Odnosom kvalitet cena i što je najvažnije novim funkcionalnim moedlima GPS Navigacija Prestigio kao brend ostaje među glavnim igračima na ovom prezasićenom tržištu.
Najnovija GPS Navigacija kompanije Prestigio, sa najnovijim tipom GPS risivera, solidnim 5″ ekranom osetljivim na dodir sa odličnom rezolucijom i Mireo navigacionim softverom je još jedan u nizu kvalitetnih članova poreodice Navigacija Prestigio. Navigacija Prestigio RoadScout 5150 odrađuje sve dosta precizno i neverovatno brzo.
GPS Mapa koja je instalirana je Contrast GPS Mapa koja nam je dobro poznata svojim kvalitetom, preciznošću i detaljnošću.
Navigacija Prestigio RoadScout 5150
Prestigio RoadScout 5150

Navigacija Prestigio RoadScout 5150 –  Recenzija

RoadScout serija Navigacija Prestigio je dobila još jednog člana. To je Navigacija Prestigio RoadScout 5150.To je  GPS navigacija poslednje generacije sa najnovijim GPS čipsetom i poslednjom verzijom Mireo navigacionog softvera.

Iznenađenje za sve ljubitelje Navigacija Prestigio je da Navigacija Prestigio RoadScout 5150 kao navigacioni softver koristi hrvatski softver Mireo na kome se može koristiti poslednja verzija Contrast mape za Srbiju.

Igo navigaciona aplikacija  je trenutno izbačena sa svih novih modela Navigacija Prestigio, a da li je to dobar potez pokazaće vreme i komentari korisnika.Svakako se i u ovaj može instalirati najnoviji navigacioni programski paket iGO Primo 2.4 sa najnovijim GPS mapama Evrope i Srbije. Pored najnovijih GPS mapa na Prestigio RoadScout 5150 smo uspešno instalirali i sve najnovije POI tačke, 3D Zgrade, Brzinske kamere i ostale dodatke GPS mapama.

Nama se čini da sa softverom Mireo Navigacija Prestigio RoadScout 5150 radi perfektno. Navigacija Prestigio RoadScout 5150 je samo nastavak dobitnog niza kada su u pitanju modeli Navigacija Prestigio. Dobra cena, odličan kvalitet i veliki 5 inčni ekran osetljiv na dodir garantuju i obom modelu veliku popularnost i dobru prodaju.

Prestigio se ovoga puta potrudio da malo obradjue svoje korisnike nešto bogatijim paketom opreme. Izdvajamo kvalitetni auto punjač,  USB kabal i sasvim pristojnu torbicu za nošenje. Malo nas je razočarao držač navigacije ali prisustvo olovčice je svakako veliki plus ovoj navigaciji. Olovčica ima svoje posebno ležište tako da je nemožete izgubiti.

Kućište je kvalitetne izrade ca matiranom crnom plastikom. Zaobljeni ćoškovi i hromirane srebrne ivice daju ovom modelu Navigacija Prestigio nešto elegantiji dizajn.

Kućište je dobro utegnuto tako da i pri najačem pritiskanju nigde ne škripuće, ništa ne krcka i ništa ne klima. Sa gornje strane navigacije se nalazi Prekidač za uključivanje, prednja strana je rezervisana za statusnu LED diodu i logo proizvođača.

Na desnom boku ovog modela Navigacija Prestigio RoadScout 5150 je MiniUSB konektor za punjenje i konekciju sa PC računarom. Tu je i slot za MicroSD memorijsku karticu i 3,5mm audio ulaz za slušalice.

Instalacija velikog i nešto glomaznijeg držača navigacije je jednostavna. Kada vakumom fiksirate postolje držača, dvozglobni nosač će te bez problema moći okretati u bilo kom pravcu dok ne pronađete željenu poziciju.

Rezistivni 5 inčni model ekrana osetljivog na dodir ima rezoluciju od 800×480.

Ukoliko do sada niste koristili rezistivne modele ekrana trebaće vam vrlo malo vremena da se naviknete, a tu je i olovčica koja je od velike pomoći kada su ovakvi tipovi ekrana u pitanju.

Pored svoje primarne navigacione funkcije Navigacija Prestigio RoadScout 5150 je pravi multimedijalni uređaj. možete gledati filmove, pregledati slike, puštati omiljenu MP3 muziku, čitati e-book. Sve što vam je potrebno u trenucima dokolice i čekanja Navigacija Prestigio RoadScout 5150  ima.

Navigacioni softver je proizvod Hrvatske firme Mireo, koja je svoje prve pokušaje napravila u modelima Vivax GPS Navigacija. Tada je to bilo solidno ali ništa impresivno.

Ovoga puta jue to sasvim drugačije iskustvo. Navigacija Prestigio RoadScout 5150 sa ovim softverom prosto leti. Fiksiranje satelita je fenomenalno i uz impresivan 3D prikaz Contrastove mape Srbije Mireo navigacioni softver predstavlja pravo osveženje.

Navigacija Prestigio RoadScout 5150 je navigacija širokih narodnih masa  i sa cenom od 120-140e će biti dosta popularna kod korisnika kojima treba pouzdan i precizan navigacioni uređaj.

13 KOMENTARA

  1. Koliko je potrebno vremena da se formira baterija (prilikom prvog punjenja) za Prestigio 4700.Punim ga već 10h i još se nije napunio do kraja.je li to u redu
    Hvala u napred

    • Kako je u pitanju littijum jonska baterija formiranje baterije nije neophodno. Proces punjenja nove baterije uz odgovarajuči punjač traje nekih 3 sata. Proverite punjač ili adapter ukoliko punite sa auto punjačem. Skinite uređaj sa punjača i proverite trajanje baterije. Ukoliko baterija traje nekih dva sata sve je u najboljem redu.

  2. […] prateće opreme nije ništa posebno čak je i slabiji nego kod Prestigio RoadScout 5150. Poseduje solidan USB kabal, autopunjač, korisničko uputstvo, CD sa instalacionim softverom i […]

  3. […] ovaj model odličnom navigacijom i pravim izborom za korišćenje i upotrebu na ovim prostorima. Prestigio Navigacija Geovision 4700 ima Navitel navigacioni softver,a ima i odličnu podršku za  audio, video […]

  4. da li Prestigio Road Scout 5150 ima kamionski mod? potrebna mi je navigacija sa kamionskim programom pa me interesuje koja ?hvala

    • Na Prestigio Road Scout 5150 je moguće instalirati iGO Primo navigacioni softver sa svim potrebnim dodacima kako bi bio aktiviran kamionski mod.Kamionski mod na ovoj navigaciji se u praksi pokazao sasvim korektbo i veliki broj profesionalnih vozača je zadovoljno koristi već dugi niz godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.