Navigacija za Android – Najbolje GPS Aplikacije

Navigacija za android je zaista širok pojam. U to smo se uverili tokom naše konstantne potrage za što boljim i bržim softverskim rešenjima koja bi  nam korišćenje raznih navigacija za android učinila lakšim, korisnijim i konformnijim. Neko smatra da je korišćenje navigacija za android ili neki drugi operativni sistem bolje od korišćenja klasičnih portabl GPS Navigacija. Verovatno i jeste bolje jer svi modeli telefonskih GPS Navigacija sem navigacione funkcije mogu obavljati i pregršt drugih korisnih i značajnih operacija koje su potrebne korisniku.

Navigacija za android i uopšte GPS Navigacija u ovom trenutku predstavlja vrlo korisnu aplikaciju i hardverski sistem. Uz pomoć GPS sistema možemo lako pronaći ono što tražimo i nikako se nemožemo izgubiti. GPS praćenje nam omogućava konstantan nadzor nad osobama i imovinom. Možemo locirati prijatelja čak i ako on sam nezna gde se trenutno nalazi. U tekstu koji sledi će mo vam predstaviti neke od navigacija za android bazirane na lokaciji.

Kao logičan sled konstantnog razvoja tehnologije dolazi i veliki broj navigacionih aplikacija. Taj broj “navigacija za android” je svakog dana sve veči i veći i sa svakom novom verzijom i dosta kvalitetniji. Danas ćemo detaljno predstaviti najbolje predstavnike navigacija za android.

Najbolje GPS Aplikacije – Navigacija za Android

Android Market je prezasićen raznoraznim GPS aplikacijama. Zato smo se i odlučili da predstavimo neke od najpopularnijih navigacija za android:

Google Maps Navigacija za Android

Google Maps kao navigacija za android je dostupna od Android firmvera 1.6. Dokazan i poprilično proveren i pouzdan navigacioni softverski paket dostigla je veliku popularnost kod velikog broja korisnika telefona sa Android operativnim sistemom. Veliki broj korisnih funkcija od kojih su najpoznatije i najkorišćenije svakako Street ViewSatellite views učinile su ovaj softver jednom od najpopularnijih navigacija za android.

Google Maps
Google Maps

Loopt

Korisnici ovog rešenja navigacija za android mogu svoju trenutnu lokaciju bezbedno razmenjivati sa bilo kojim drugim korisnikom koji je u istoj mreži.  Takođe moguće je dobiti i vizuelno upozorenje ukoliko je neko od prijatelja blizu naše lokacije. Modovi mape omogućavaju lako prelaženje sa satelitskog pregleda na pregled prijatelja u blizini ili na pregled saobraćaja. Osim deljenja lokacije sa prijateljioma možete podeliti i najnovije vesti sa socijalnih mreža. Podržani su Facebook, Twitter, My Space kao i blogovi i lični websajtovi korisnika. Skinite ovaj softver direktno sa itune .

Loopt- Navigacija za Android
Loopt- Navigacija za Android

Glympse

Glympse navigacija za android koristi T-Mobile G1’s GPS da bi pronašla vašu tačnu lokaciju, a potom vam omogućava da pošaljete link sa vašom lokacijom prijatelju, članu porodice ili poslovnom partneru. Kada vaš prijatelj primi link sa vašom lokacijom i klikne na njega otvara se dinamička mapa u realnom vremenu. Pošto Glympse ne zahteva login niti registraciju bolje ga je koristiti u ovu svrhu nego neke od socijalnih mreža na kojima morate odraditi sve dosadne poslove oko registracije, popunjavanja profila …Prijatelji koje pratite u ovom navigacionom softveru su privremeni i možete ih zameniti sa drugim kontaktima kada godto poželite. Vidljivost lokacije se može ograničiti na 15 minuta do maksimum 4 sata. Na ovaj način je privatnost svakog korisnika maksimalno zaštićena.

Glympse Navigacija za Android
Glympse Navigacija za Android

Locale – Navigacija za Android

Locale navigacija za android telefone spada u red “pametnih aplikacija” koje zaista volim da koristim. Locale koristi vašu trenutnu lokaciju da izvrši sva potrebna podešavanja na vašem smartfonu. U početku će vam korišćenje i podešavanje Locale aplikacije malo izgledati komplikovano, ali laganim programiranjem smartfona obezbeđujete automatsko izvršavanje određenih funkcija kada stignete na predefinisane lokacije. Na primer možete podesiti vaš android telefon da vas opomene da ga napunite kada stignete kući, podesite smartfon da se automatski prebaci na mod bez zvuka kada ste u pozorištu ili bioskopu. Mogućnosti su zaista neograničene i možete sa ovim softverskim paketom učiniti sve što vam padne napamet. Za sada je podržan isključivo android operativni sistem.

Locale
Locale


Places directory

Kako joj ime i govori ovo je aplikacija koja će vas uputiti na najbliže restorane, hotele, banke, pozorišta, bioskope. Videćete udaljenost do željenog mesta i dobićete precizna uputstva kako da do njih i stignete. Klikom na ime željenog mesta prikazaće vam se meni sa fotografijom i ocenom. Takođe direktno iz ove android aplikacije možete pozvati željeno mesto ili videti njegovu tačnu poziciju na Google Maps.

CoPilot

U nekim od ranijih članaka smo opisivali CoPilot navigaciju za android, ali je i ovom prilikom spominjemo jer to svakako i zaslužuje.ukoliko ste nonstop na putu, često putujete ili samo planirate rutu za putovanje ovo je zaista prava navigacija za android za vas.CoPilot se može instalirati na memorijsku karticu ili direktno na internu memoriju telefona.Veći prostor na memorijskoj kartici ili internoj memoriji telefona vam omogućava korišćenje i većeg broja GPS mapa. 4GB prostora je sasvim dovoljno da bi ste na vašem telefonu imali mape kompletne Evrope.

Interfejs CoPilot navigacija za android je vrlo intuitivno i lagano za korišćenje u toku vožnje.Ukoliko ste koristili neke od Garmin GPS Navigacija uvidećete da je korisnički interfejs CoPilot navigacije za android vrlo sličan Garminovom rešenju.Glasovna navigacija je fenomenalna i ovo je softver koji zaista preporučujem kao sekundarnu navigacionu aplikaciju. Prvi izbor je svakako neko iGO rešenje. CoPilot je besplatan, a GPS Mape se posebno kupuju. Pored Androida CoPilot možete koristiti iu Windows Mobile smartfonovima.

CoPilot Live
CoPilot Live

Wisepilot

Wisepilot je još jedna navigacija za android vredna pomena. Iskreno ova Android GPS aplikacija se ništa posebno ne izdvaja od bilo koje druge navigacione aplikacije za smartfonove, pogotovo ako se uzme u obzir da joj je cena 70$ po godini korišćenja. Wisepilot će vas odvesti od tačke A do tačke B, poseduje POI tačke i glasovnu navigaciju, ali sve ovo poseduje i CoPilot, a pri tom je besplatan. Nešto što Wisepilot odvaja od ostalih navigacija za android je to što se rutovanje vrši online. Ova funkcija vam može koristiti ukoliko planirate putovanje. Možete isplanirati kompletnu rutu od početka do kraja uključujući i mesta stajanja kao što su benzinske pumpe, restorani hoteli, znamenita mesta, na zvaničnom sajtu proizvođača ove navigacije za android.

Navigacija za android Wisepilot
Navigacija za android Wisepilot

Pored ovih navigacija za android toplo preporučujemo iGO My Way koji je svakako do sada najbolja navigaciona aplikacija. iGo My Way ima i najkvalitenije GPS Mape koje se konstantno dopunjuju i ažuriraju. Pogledajte i još jednu popularnu navigaciju za android Mireo Dont Panic. koja se takođe sigurnim koracima probija u sam vrh velike porodice navigacija za android. Nadamo se da smo ovim tekstom uspeli da vam suzimo izbor i pomognemo u odluci koja je prava navigacija za android za vas.

3 KOMENTARA

  1. […] GPS navigacione aplikacije koje koriste android GPS, u većini smartfonova koji su danas na tržištu, možete u potpunosti […]

  2. […] koja nam je i najpotrebnija ukoliko želimo koristiti sve prednosti koje nam pruža korišćenje GPS Android navigacija. Android smartfonovi, kao i većina drugih pametnih telefona, koriste takozvani AGPS(Assisted GPS) […]

  3. […] sigurni da će svaki kilometar puta koji pređete uz vaš model GPS navigacija biti najbrži, najefikasniji i najbolji način da stignete do željenog odredišta. Sa vašom GPS […]

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.