Sigurno ste i očekivali da Predsednik SAD Barak Obama ima predsednički automobil otporan na metke visokog kalibra i da je opremljen i odbrambenim oružjem za slučaj bliskog napada.Sigurno niste znali da se u slučaju napada može kompletno zaključati i zablindirati i tako postati prava mala neosvojiva tvrđava. Verovatno niste znali da se u predsedničkom automobilu nalaze i zalihe krvi sa krvnom grupom Predsednika Obame u slučaju težeg povređivanja.

Zver
Zver – Automobil predsednika SAD

Kompanija General Motors je tvorac ove limuzine koja podseća na Kadilak i nosi posve umiljati naziv “Zver“. Težina zadatka odgovara i težini samog automobila koji je strukturno konstruisan od ekstermno jakih materijala kao što su čelik, titanijum, keramika i aluminijum. Debljina ulaznih vrata automobila je nekih 21cm i u zadnjem delu “Zveri” se nalaze zalihe kiseonika sa opremom za njihovo korišćenje u slučaju biohemijskog napada na predsedničku kolonu.

Tehničke karakteristike Zveri su čak i na višem tehnološkom nivou. Zver poseduje noćne kamere, topove za suzavac i može se voziti i na felnama u situaciji kada su probušene sve četiri gume. Putnička kabina je potpuno zvučno izolovana od spoljnih uticaja ali jei opremljena i spoljnim mikrofonima i unutrašnjim zvučnicima da se po potrebi mogu čuti i zvuci izvan predsedničkog automobila.

Nepotvrđene informacije govore da predsednički automobil Baraka Obame poseduje i posebne topove koji ispaljuju dimne granate i imaju funkciju maskiranja automobila u toku iznenadnog napada. Vozaču “Zveri” je na raspolaganju izuzetno kvalitetan GPS navigacioni sistem kao i video sistem za vožnju u totalno lošim vremenskim uslovima i drastično smanjenoj vidljivosti.

Sigurno se pitate kako je Zver dospela ispred bakingemske palate u Londonu na gornjoj slici. Predsednička limuzina je uvek dostupna Predsedniku SAD i uvek putuje pre njega  u teretnom avionu koji je prethodnica čuvenom predsedničkom avionu “Air Force One”.Kada Predsednik Barak Obama sleti “Zver” je spremna za akciju i svog predsednika.

foto:Mashable.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.