Pametni telefoni – budućnost tehnologije

Pametni telefoni su nam se uvukli u sve pore života. Dizajnirani su tako da na njima možete razgovarati, slušati muziku, gledati filmove, koristiti ih kao GPS navigaciju i još mnogo, mnogo toga.

Južno Korejska automobilska kompanija Hyundai Motors predviđa da će vozači do 2015 godine biti u mogućnosti da svoje  automobile otključavaju i startuju pametnim telefonima. Dovoljno će biti smartfonom preći preko komunikacione nalepnice koja se nalazi na automobilu i sva vrata vašeg četvorotočkaša će biti otključana.

Pametni telefoni čak i u automobilskoj industriji

Pored ove pametni telefoni će imati i mnoge druge korisne funkcije u automobilima. Kompjuter automobila će automatski detektovati prisustvo pametnog telefona i otpočeti komunikaciju sa njim. Nesmetano i brzo će se prebacivati telefonski adresar i kontakti, audio i video sistem će pronalaziti i puštati omiljene muzičke numere i video zapise, a FM radio će na osnovu pesama koje posedujete na memoriji vašeg pametnog telefona tražiti i odgovarajuće radio stanice koje odgovaraju vašem muzičkom ukusu. Sedišta,  retovozor i bočna ogledala če takođe menjati svoja podešavanju u zavisnosti koje za upravljačem.

Kako inženjeri iz Hyundai Motors-a najavljuju, posebna poslastica za vozače i najbolji deo sistema će biti bežično punjenje baterije na pametnom telefonu. Dovoljno če biti da ga samo postavite na centralno mesto konzole i baterija pametnog telefona će se bežično puniti.

Korišćenjem ove super nove visoke tehnologije, Hyundai će objediniti sve funkcionalne prednosti i karakteristike koje danas poseduje već visoko napredna tehnologija pametnih telefona i integrisaće je u svakodnevni život jednog vozača.

Da li i vi željno iščekujete trenutak kada će te se osloboditi ključeva?  Reci te nam vaše mišljenje o ovoj revolucionarnoj tehnologiji

Pametni telefoni će zameniti ključeve od kola

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.