Pešački mod kod GPS navigacija

Pešački mod kod GPS navigacija je prisutan u najvećem broju GPS Navigacija koje su danas na tržištu. Mod hodanja ili Pešački (Pedestrian) mod koriste profesionalni sportisti ili rekreativci u okviru svojih svakodnevnih aktivnosti.

Pešački mod kod GPS navigacija koristi rutu koja je optimizovana za pešačenje i vreme dolaska podešava na osnovu brzine pešačenja u tom trenutku.

Pešački mod kod GPS navigacija omoućava i uspešno rutovanje koje se može koristiti podjednako precizno i tačno i prilikom pešačkog moda kao što je to slučaj i kada je vožnja automobilom u pitanju.

Pređite u pešački mod, odaberite željenu adresu ili neku lokaciju koju imate u POI tačkama uzmite vaš model navigacije u ruke i startujte rutovanje.

U toku rute vaš navigator će vam slati tekstualna i zvučna uputstva i direkcije baš kao što je to slučaj kada je u pitanju standardno korišćenje navigacionih uređaja u vožnji automobilom.

Pre nego što se upustite u pešačku avanturu uz vaš navigacioni uređaj, konsultujte uputstvo za upotrebu koje ste dobili uz vaš navigator i proverite koje sve opcije ima vaša navigacija kada je u pitanju pešački mod.

Kod Garmin Navigacija pešački mod se pokreće iz glavnog menija pa pritisnete podešavanja pa system, mod korišćenja pa pešački mod ili pedestrian mode.

Pešački mod kod GPS navigacija
Garmin eTrex

Pešački mod kod GPS navigacija i Off-road 

Klasična portabl GPS Navigacija je izuzetno korisna u pešačkom modu kada ste u gradu i hodate ulicama. Klasični portabl modeli GPS Navigacija nažalost nemaju GPS Mape koje su pogodne za takozvano “off-road” rutovanje i off-road navigaciju.

To je vrsta rutovanja i navigacije koja podrazumeva šetnju po nenaseljenim mestima, planinarenje ili profesionalni hiking. Da bi ste se i u ovim uslovima uspešno snašli potrebni su vam specijalizovani modeli GPS Navigacija.

To su crossover navigacije, a najpoznatiji modeli ovih navigacija su svakako Garmin Nuvi 500 i Magellan CrossoverGPS.

Ukoliko ste profesionalni off-road hiking sportista uzmite u obzi i neke  od usko specijalizovanih handheld GPS Navigacija kao što je Garmin Oregon, Garmin eTrex ili Garmin Rino. Svi ovi modeli navigacija imaju GPS Mape koje se isključivo koriste u pešačkom off-road modu.

Na kraju i jedan mali savet o korišćenju pešačkog moda. Svakako uzmite u obzir da klasični portabl modeli GPS Navigacija imaju malu autonomiju baterije (1-3 sata), tako da ako ste u nekoj dužoj pešačkoj avanturi uključite vaše modele GPS navigacija samo kada vam zatrebaju uputstva, i odmah je ugasite da bi ste malo produžili trajanje baterije.

Pešački mod kod GPS navigacija je izuzetno korisna funkcija koju vam preporučujemo i savetujemo njeno svakodnevno korišćenje.

1 KOMENTAR

  1. […] kompanija iz Mađarske je već dugo poznata po kvalitetnim modelima gps navigacija. Prednost modela Navigacija WayteQ X850 je što nam dolazi otključan Windows CE 6.0  i bez navigacionog softvera. […]

POSTAVI ODGOVOR

Unesite komentar!
Please enter your name here

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.